Reserveer
Direct >
In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter kennen.

Op de foto: Lars en Oscar SchmidtLars Schmidt

Lars kennen we uit de bediening. Met zijn sproeten en rode haar duidelijk een zoon van Pascalle. Van jongs af aan heeft hij een enorme passie voor eten. Als jongetje zat hij vooraan in de boodschappenwagen en wanneer de familie Schmidt uit ging eten stond hij vooraan in de rij. Al acht jaar staat hij Pascalle in het restaurant terzijde. 

Lars is de oudste en inmiddels 23 jaar. Na het VWO in Maaseik te hebben afgerond is hij naar Antwerpen vertrokken om hier Sociaal-Economische Wetenschappen te gaan studeren. Dit jaar zal hij zijn Master afronden. Lars woont samen met Imara en samen komen ze vrijdags naar Stevensweert om Pascalle en Marcus in het weekend bij te staan ​​in het restaurant. Op zondag voetbalt hij dan met de jongens van Stevensweert om daarna weer richting Antwerpen te vertrekken.

Omdat Lars in Antwerpen in de buurt woonde van Michel van Tricht ( Kaasaffineurs van Tricht ), heeft hij een voorliefde voor kaas ontwikkeld. Sinds dit jaar neemt hij dan ook op zaterdagavond de kaaswagen voor zijn rekening. En dat doet hij met veel passie.

Ondanks dat Lars niet kiest voor een carrière in de horeca, geniet hij van het meehelpen in het restaurant van zijn ouders. Daarbij kookt hij thuis in Antwerpen elke dag voor Imara en zichzelf.

Zo combineert hij de genen van Pascalle én Marcus. 

Op de foto: Lars en Oscar SchmidtOscar Schmidt

Oscar kennen we uit de keuken. Je zou het nu niet meer zeggen maar Oscar was vroeger een moeilijke eter. Zijn interesse in eten en alles wat daarmee samenhangt is pas op latere leeftijd tot uiting gekomen. Inmiddels werkt hij al drie jaar zij aan zij met zijn vader in de keuken. Zijn passies zijn voorgerechten en desserts. Een moeilijke eter is hij allang niet meer. Oscar blijkt een echte zoon van zijn vader. Iemand met veel liefde voor koken en lekker eten.

Oscar is de jongste zoon van Pascalle en Marcus en 17 jaar. Hij doet 6 VWO in Maaseik en wil na zijn examen Chemie gaan studeren in Hasselt. Net als Lars kiest hij niet voor een carrière in de horeca. Omdat hij het erg naar zijn zin heeft in Stevensweert en keeper is bij de voetbalclub in Maasbracht, volgt hij momenteel rijlessen. Zo kan hij heen en weer rijden naar Hasselt wanneer hij daar gaat studeren.

Op de foto: Lars en Oscar Schmidt25 jaar Herberg Stevensweert

Een prestatie als een 25-jarig jubileum lever je nooit alleen. Dat zal ieder horeca-gezin beamen. Bij Herberg Stevensweert heeft het gezin Schmidt zich samen ingezet om tot dit jubileum te komen. Ieder op zijn eigen manier. En kiezen Lars en Oscar, ieder voor zich, nog steeds voor een bijdrage aan het restaurant van hun ouders. Ondanks hun drukke levens en hun toekomst. En dat verdient een groot compliment!

Gerelateerde berichten


Gin-tonic bij de Herberg

Gin-tonic bij de Herberg!

Heerlijk! Vier de zomer! Geniet van de zon! En doe het met gin-tonic bij de Herberg! Gin-tonic Gin-tonic wordt vaak gezien als dé zomercocktail. En er is nogal wat mogelijk op dit gebied. Zoveel gins. Daar moet voor iedereen wel een passende cocktail bij zitten. Wat maakt dit drankje nu zo aantrekkelijk? Mooi Google maar […]

27.07.2022
De Herberg en mosselen

De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht. Feitjes Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten. De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. […]

01.07.2022
lunchen bij de Herberg

Lunchen bij de Herberg!

Zondagmorgen… De zon maakt ons wakker. Vandaag geen wekker. Wel het gefluit van de vogels. We hebben ons voorgenomen om te gaan genieten van de zon, het zalige nietsdoen en heerlijk eten. En dat betekent lunchen bij de Herberg! Wij hebben er zin in. Op de fiets We fietsen eerst naar Maaseik om op de markt […]

23.06.2022