Reserveer
Direct >
In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter kennen.

Op de foto: Lars en Oscar SchmidtLars Schmidt

Lars kennen we uit de bediening. Met zijn sproeten en rode haar duidelijk een zoon van Pascalle. Van jongs af aan heeft hij een enorme passie voor eten. Als jongetje zat hij vooraan in de boodschappenwagen en wanneer de familie Schmidt uit ging eten stond hij vooraan in de rij. Al acht jaar staat hij Pascalle in het restaurant terzijde. 

Lars is de oudste en inmiddels 23 jaar. Na het VWO in Maaseik te hebben afgerond is hij naar Antwerpen vertrokken om hier Sociaal-Economische Wetenschappen te gaan studeren. Dit jaar zal hij zijn Master afronden. Lars woont samen met Imara en samen komen ze vrijdags naar Stevensweert om Pascalle en Marcus in het weekend bij te staan ​​in het restaurant. Op zondag voetbalt hij dan met de jongens van Stevensweert om daarna weer richting Antwerpen te vertrekken.

Omdat Lars in Antwerpen in de buurt woonde van Michel van Tricht ( Kaasaffineurs van Tricht ), heeft hij een voorliefde voor kaas ontwikkeld. Sinds dit jaar neemt hij dan ook op zaterdagavond de kaaswagen voor zijn rekening. En dat doet hij met veel passie.

Ondanks dat Lars niet kiest voor een carrière in de horeca, geniet hij van het meehelpen in het restaurant van zijn ouders. Daarbij kookt hij thuis in Antwerpen elke dag voor Imara en zichzelf.

Zo combineert hij de genen van Pascalle én Marcus. 

Op de foto: Lars en Oscar SchmidtOscar Schmidt

Oscar kennen we uit de keuken. Je zou het nu niet meer zeggen maar Oscar was vroeger een moeilijke eter. Zijn interesse in eten en alles wat daarmee samenhangt is pas op latere leeftijd tot uiting gekomen. Inmiddels werkt hij al drie jaar zij aan zij met zijn vader in de keuken. Zijn passies zijn voorgerechten en desserts. Een moeilijke eter is hij allang niet meer. Oscar blijkt een echte zoon van zijn vader. Iemand met veel liefde voor koken en lekker eten.

Oscar is de jongste zoon van Pascalle en Marcus en 17 jaar. Hij doet 6 VWO in Maaseik en wil na zijn examen Chemie gaan studeren in Hasselt. Net als Lars kiest hij niet voor een carrière in de horeca. Omdat hij het erg naar zijn zin heeft in Stevensweert en keeper is bij de voetbalclub in Maasbracht, volgt hij momenteel rijlessen. Zo kan hij heen en weer rijden naar Hasselt wanneer hij daar gaat studeren.

Op de foto: Lars en Oscar Schmidt25 jaar Herberg Stevensweert

Een prestatie als een 25-jarig jubileum lever je nooit alleen. Dat zal ieder horeca-gezin beamen. Bij Herberg Stevensweert heeft het gezin Schmidt zich samen ingezet om tot dit jubileum te komen. Ieder op zijn eigen manier. En kiezen Lars en Oscar, ieder voor zich, nog steeds voor een bijdrage aan het restaurant van hun ouders. Ondanks hun drukke levens en hun toekomst. En dat verdient een groot compliment!

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Herberg Stevensweert en wijnhandel Uniquato

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel verzorgen op 21 mei en 4 juni aanstaande het Asperges Festival bij Herberg Stevensweert. Marcus zorgt voor heerlijke aspergesgerechtjes en Marc Jacobs zorgt voor een lekkere bijpassende wijn. Uniquato Wijnhandel Uniquato Wijnhandel is de wijnwinkel van Marc en Anja Jacobs. In het centrum van het gezellige Oudsbergen te België, runnen […]

06.05.2022
Asperges bij Restaurant Stevensweert

Asperges bij Herberg Stevensweert

Jaaaa! De asperges bij Herberg Stevensweert zijn er weer! Het witte goud! De koningin van de groente, de parel van het land. Wat maakt deze groente toch zo bijzonder? En wat hebben Marcus en Pascalle allemaal voor ons in petto? Witte asperges Zoals al blijkt uit de naam ‘het witte goud’, gaat het vandaag over […]

19.04.2022