Reserveer
Direct >
Zomertruffel bij de Herberg

Het is weer zover: zomertruffel bij de Herberg! Zoals ieder jaar organiseren Marcus en Pascalle ook dit jaar weer iets leuks rondom de zomertruffel.

Zwarte zomertruffel

De zwarte zomertruffel, ook wel Tuber Aestivum genaamd, wordt overal ter wereld gebruikt in de lekkerste gerechten. Het seizoen van deze truffel loopt van mei tot oktober, afhankelijk van het weer en de omgeving. De smaak is zacht ten opzichte van andere truffels. Dit maakt de zwarte zomertruffel zeer geschikt om gerechten een lichte truffelsmaak te geven zonder te overheersen.

Verwennerij

Natuurlijk is het heerlijk om je te laten verwennen met een bijzonder truffelmenu. Pascalle en Marcus hebben dan ook weer alles uit de kast getrokken om een perfect avondje uit of een lekkere lunch te verzorgen. Uit dit menu blijkt wel hoe veelzijdig je de truffel kunt toepassen in de gerechten. Maar thuis kunnen jullie er ook van alles mee…

Weetjes

Zijn jullie net zo gek op de truffel als ik? Probeer dan eens de volgende dingen. Zo kun je thuis ook genieten van deze delicatesse. En dan zonder moeilijk te doen met allerhande ingewikkelde kooktoestanden. Dat kunnen we beter aan de chef-kok overlaten, nietwaar?

Truffel is te koop als versproduct maar ook op zout water, als schaafsel, truffelzout, enz. Koop je een verse truffel dan bewaar je deze het beste luchtig gewikkeld in keukenpapier. Of je doet hem in een luchtdicht bakje of glas en bewaart hem in de koelkast. Het keukenpapier kan het beste dagelijks worden vervangen. Zelf doe ik er een beetje ongekookte rijst bij. Dit vangt het vocht weg. Als de truffel een klein beetje schimmel vertoont, maar toch een stevige structuur heeft, dan is hij prima schoon te borstelen en dan is hij gewoon nog eetbaar. De truffel is zelf tenslotte ook een schimmel. Als de schimmel niet wordt weggehaald ontstaat er een natte plek en wordt de truffel oneetbaar.

Voor net dat beetje extra voeg je geschaafde truffel toe op de pasta. Probeer de truffel zo dun mogelijk te schaven. Dat is het lekkerst.

Restjes truffel kun je toevoegen aan olijfolie extra vergine. Na een tijdje is de truffelsmaak in de olie getrokken. Kleingesneden truffel kun je gebruiken in je marinade voor het vlees. Leg dit dan een paar uur in de koelkast zodat de marinade de tijd heeft om in te trekken. Of vermeng de truffelstukjes met boter. Lekker op stokbrood.

Al eens soldaatjes geprobeerd? Truffel en ei is een gouden combinatie.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zomertruffel bij de Herberg

Van woensdag 20 juli tot en met zondag 24 juli serveren Marcus en Pascalle weer een heerlijk zomertruffelmenu. Jullie kunnen terecht voor het diner vanaf 17.30 uur (met uitzondering van donderdag 21 juli) en in het weekend ook voor de lunch te reserveren tussen 12.00 en 14.00 uur. Reserveer tijdig want vol is helaas vol.

Alvast smakelijk eten!

Gerelateerde berichten


No related posts!