Reserveer
Direct >

ZEG HET MET TRUFFELS

De traditie is er en vanaf nu kijken we er elk jaar reikhalzend naar uit.Marcus Schmidt brengt weer een eerbetoon aan de truffel in zijn Restaurant in Stevensweert. Zo wordt het rustige dorpje Stevensweert dé ontmoetingsplaats voor de echte liefhebbers, zij die weten dat het seizoen van de zwarte wintertruffel in de maanden van December tot Maart ligt. De truffel is een cadeau voor de kok, ze kruipt zowel in de rol van de diva in de meest culinaire bereidingen, maar ze flirt evengoed met een boerengerecht of een goed stuk brood ! zegt Marcus Schmidt. De chef heeft een menu in vier gangen als een offergave samengesteld, waarbij hij alle registers van de truffel bespeelt en al haar charmes uitspeelt. Omdat we veel liefhebbers voor truffel onder onze gasten hebben en het animo dus hoog is, hebben wij 2 weekenden voor u uitgekozen.

Woensdag 20, Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 februari
Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart

4 Gangen truffelmenu €. 50.- zonder kabeljauw
5 Gangen truffelmenu €. 60.-

truffelmenu
groeten uit de keuken
Macaron met truffel-botercreme
kwartelei met Fleur de Sel en truffel
eendenlever-praline met een bospaddestoelen-truffelmantel

Gepocheerd ei
Truffel | schuim van aardappels | spinazie | notenboter

Risotto
Truffel | artisjokken | parmezaan | olijfolie

Kabeljauw
zwarte truffel | Topinambur | peterselie

Don Pedro Entrecote
Truffeltapenade naar eigen recept | kool | ganzenlever

Truffelbrie
Truffel | ovenaardappel | rozemarijn | barolo
of
Creme Brullee en truffel
Vanille | rum | hazelnoten

Gerelateerde berichten


Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Degenen die Marcus en Pascalle vaker bezoeken zijn bekend met Pascalles kaaswagentje. Sinds jaar en dag kopen Marcus en Pascalle hun kazen via de familie Van Tricht uit Berchem, Antwerpen. Ze staan bekend als Kaasaffineurs Van Tricht. Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs van Tricht  zijn een gouden combinatie.  Maar wat is dat eigenlijk, een […]

02.08.2021
zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is er van 12.00 tot […]

08.07.2021