Reserveer
Direct >

Buongiorno,
Helaas ontvangen wij deze bericht van een bijzondere truffel

Het wintertruffelseizoen loopt duidelijk ten einde. Kwalitatief blijft de wintertruffel nog altijd optimaal maar de vondsten zijn in deze periode zeer beperkt.
Onze truffelzoekers leggen grote afstanden af in de moeilijk toegankelijke gebergten rondom Norcia. Soms vinden zij hier nog een paar mooie truffels maar steeds vaker komen ze met lege handen terug.
Hierdoor zijn wij van dag tot dag afhankelijk van de zeer beperkte vondsten. Iets vinden we altijd wel maar we kunnen helaas niet meer garanderen dat we aan de vraag kunnen voldoen.

De zwarte wintertruffel (Tuber melanosporum vitt.) groeit vooral in Italië en Frankrijk en rijpt in de midwinter. Onze verse zwarte komt uit Italië is de meest geurende verse zwarte truffel die wordt aangeboden. In Italië de ‘tartufo nero pregiato’ genoemd. Anders dan witte truffel kan zwarte truffel goed verwarmd worden. Juist dan komt de typische, intense smaak vrij. Borstel de truffel eerst goed schoon, schaaf de truffel vervolgens rauw over je gerechten. Het geeft een mooi effect om dit schaven aan tafel te doen bij je gasten, de geur is heerlijk. Deze truffel combineert mooi bij zachte smaken als roerei, aardappel puree, risotto of knolselderijsoep.(Text Rungis)

Gerelateerde berichten


Het Menu voor Thuis

Lieve gasten, De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We moeten nog verder zo. Dus de schouders eronder. We hebben altijd gezegd: 1 maart gaan we open, maar helaas we moeten nog wachten en geduld hebben Wij hebben weer iets voor u voorbereid! Alle gerechten zijn voorbereid, op smaak gebracht en […]

23.02.2021

Het Menu voor Thuis

Lieve mensen,  Niet aleen de natuur gaat op en neer, maar ook mijn inspiratie. De ene week sta je op de schaatsen en loop je in de sneeuw en de andere week wandel je in een t-shirt en hebben we een kraampje met Koffie buiten staan. Het corona tijdperk vergt veel van ons. Deze week […]

23.02.2021

weekmenu tot zondag 7. Maart

Lieve gasten, De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We moeten nog verder zo. Dus de schouders eronder. We hebben altijd gezegd: 1 maart gaan we open, maar helaas we moeten nog wachten en geduld hebben. Naast onze weekkaart, die u van ons warm krijgt geleverd, hebben we ook een menu, […]

16.02.2021