Reserveer
Direct >
Wild bij de Herberg! 

Het is weer de tijd van het jaar! Heerlijke gerechten met wild bij de Herberg! 

Wild

Wanneer je het over wild hebt binnen de gastronomie, dan heb je het over vlees van wilde zoogdieren of vogels dat via de jacht verkregen wordt. Je zou het kunnen zien als natuurlijk scharrelvlees. Vlees dat onder de noemer wild valt zijn bijvoorbeeld herten, hazen, konijnen, eenden, fazanten, everzwijnen, enz.

Maar…

Maar wild betekent net zo goed wilde vis of wilde paddestoelen. Hier wordt niet zo bij stilgestaan door ons als consument. Wanneer we het over wild hebben, bedoelen we meestal vlees. 

Wilde vis

Eigenlijk is alle vis die we eten wild. Door allerlei oorzaken zou het er echter in de nabije toekomst zomaar van kunnen komen dat we helemaal geen wilde vis meer kunnen eten. Alhoewel ‘zomaar’…  Daar hebben wij als mens voor gezorgd. Wanneer we nu wilde vis willen eten betekent dit ook dat deze duurzaam moet zijn gevangen. Meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier.

Paddestoelen

Paddestoelen en herfst. Die horen bij elkaar. Paddestoelen en wild vlees ook. Terwijl paddestoelen ‘an sich’ ook ‘wild’ zijn. Dit omdat verreweg de meeste paddestoelen in de natuur geplukt worden. En dan hebben we het niet over champignons maar over verschillende soorten cantharellen, morieljes, eekhoorntjesbrood, hoorn des overvloeds, etc. Begin hier echter niet zomaar aan. Het plukken van paddestoelen in de natuur is niet zonder gevaar. In Nederland en België is het overigens ook verboden.

Marcus’ wild menu

Allemaal leuk en aardig om te weten over wilde vis en paddestoelen maar de echte wildliefhebber heeft het liefste vlees. Om alle aspecten van ‘wild’ een rol te geven heeft Marcus een menu bedacht waarin én vis én paddestoelen én gevogelte én vlees aan bod komen. En het belooft heerlijk te worden!

Wild bij de Herberg!

Het 4-gangen wildmenu is te reserveren op 14, 15 en 16 oktober voor het diner. Op zondag 16 oktober ook te reserveren voor de lunch. Wacht niet te lang met reserveren want vol is helaas vol.

Zien we jullie dan? Alvast smakelijk eten! 

Gerelateerde berichten


No related posts!