Reserveer
Direct >
Uitdaging of probleem?

De perikelen rondom het coronavirus zijn nog niet volledig uit beeld of de volgende crises staat alweer voor de deur. Elke ondernemer moet hier naar eigen inzicht mee omgaan. Wat betekent dit: een uitdaging of probleem?

Pandemie

Tijdens de pandemie heeft iedere ondernemer een eigen invulling moeten geven aan het voeren van zijn zaak teneinde deze op de been (te kunnen) houden. Marcus en Pascalle hebben menig keer bewezen dat het hen aan creatief denken in dit opzicht niet ontbreekt. Zie eerdere blogs hierover. En terwijl het coronavirus nog steeds rondwaart en we niet weten wat dit nog gaat brengen in de nabije toekomst, krijgen ondernemers de volgende crisis alweer voorgeschoteld. Met name de oorlog in Ukraine zorgt voor stijgende prijzen in grondstoffen en energie.

Gevolgen

De gevolgen lees en hoor je overal om ons heen. Iedereen maar zeker iedere ondernemer moet keuzes maken hoe ook dit weer het hoofd te bieden. Wat de horeca betreft: de één kiest ervoor om doordeweeks dicht te gaan omdat het verwarmen van ruimtes die matig bezocht worden, niet opwegen tegen de inkomsten. En de ander besluit om voorlopig alleen nog maar te bezorgen. Er moeten keuzes worden gemaakt. Er wordt gevraagd om veerkracht. Alweer.

Herberg Stevensweert

Ook Pascalle en Marcus ontkomen er niet aan om zaken anders vorm te geven. En weer komt hun creatieve denken hierin naar voren. Het zit dan vaak in kleine dingen. Maar alle kleine dingen samen kunnen voldoende zijn om ook dit probleem te tackelen. Marcus probeert zijn gasverbruik terug te draaien door meer gebruik te maken van andere kooktechnieken. Over de producten die hij gebruikt is al eerder geschreven maar zeker is dat slim inkopen en een eigen moestuin bijdragen in het kostenplaatje. Ook ideeën voor specials staan op de planning. Een mosselmiddag, een whisky avond, iets bijzonders met het kaarsenfeest. (By the way: het kerstmenu staat online, ook het vegetarisch kerstmenu.) Helaas betekent het wel dat de kooklessen niet zullen plaatsvinden. Want behalve leuk moet een activiteit ook rendabel zijn. En dat lukt helaas nu niet. In de kou hoeven de gasten echter niet te zitten. Want daar zorgt Pascalles gezellige kachel wel voor.

Uitdaging of probleem?

Voor Herberg Stevensweert betreft het een uitdaging. Ze gaan er weer voor. Natuurlijk klinkt dit gemakkelijker dan het is. Kopzorgen zijn er altijd en die zul je ook blijven houden. Maar de creativiteit van Pascalle en Marcus is nog niet op. En wie weet wat zich volgend jaar weer aandient. Een nieuw jaar en nieuwe kansen. Zover is het nog niet. Een drukke periode staat voor de deur. De gezelligste tijd van het jaar komt eraan.

Tot ziens bij Herberg Stevensweert!

 

 

 

Gerelateerde berichten


Valentijn bij De Herberg

Valentijn bij De Herberg

Pascalle en Marcus bieden de mogelijkheid om het weekend tevoren Valentijn bij De Herberg te vieren. Natuurlijk kan dit ook op Valentijnsdag zelf… De liefde vieren Ofschoon je dit het jaar rond kunt vieren, vinden veel mensen Valentijnsdag dè dag om dit te doen. Dè dag om je geliefde te verrassen met iets leuks, iets […]

02.02.2023
Bezig baasje bij De Herberg

Bezig baasje

Bezig baasje, die Marcus. En ik schrijf dit met een grote grijns. Overleg Eens in de maand zitten we samen om te kijken wat er allemaal geblogd zou kunnen worden. Wat Pascalle en Marcus uitgebreider met jullie willen delen. En behalve blogs moeten er ook pop-ups gemaakt worden. De pop-ups zorgen ervoor dat elk evenement […]

24.11.2022
Kaarsenfeest bij De Herberg

De gezelligste tijd van het jaar

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Maar voor De Herberg betekent dit ook de drukste tijd van het jaar… Drukke agenda’s Vanaf november volgen de activiteiten zich in een snel tempo op. Nu zullen jullie zeggen “Dat is toch pas in december?”, maar niets is minder waar. De voorbereidingen voor de […]

09.11.2022