
Truffel
Tijdens de lente weerom de “scorzone” en de witte truffel “tuber borchii vitt of bianchetti”….kortom de truffel laat ieders gourmethart sneller kloppen.
Over truffels is al veel gezegd en geschreven. Toch ook van mijn hand een stukje over dit prachtige ingredient waar altijd iets mystieks omheen blijft hangen. Dit is een verhaal van een onooglijk knolletje dat in feite een ondergrondse zwam is die groeit op de wortels van eikenbomen. Marcus heeft voor u een menu gemaakt met de lente truffel en de bianchetti. Deze truffel kan gebruikt worden in gecompliceerde gerechten, maar komt ook perfect tot zijn recht in eenvoudige bereidingen. Truffel is zo lekker dat je het bord er bijna bij opeet. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart serveren wij het truffelmenu.
Marcus zijn truffelmenu 3 gangen €. 40.-
4 gangen €. 47.- ( incl ravioli )
Groet uit de keuken
Melkkalf
Tartaar van melkkalf | toast | salade van wilde kruiden | Truffelreepjes
**
Coquilles
Carpaccio van coquilles | waterkers | gedroogde kumquats | Truffel
**
Juffrouw Mignonette ( aardappel uit de Waddenzee )
aardappelmousse | Truffelravioli | bieslook | Bloemkool | Kalftruffeljus
**
Skreifilet ( Winterkabeljau)
Peper- kersrisotto | Truffelpesto | Truffel Pommes Dauphine
of
Black Angus P&M Entrecote
groene asperges | Rode wijnsjalotten | Truffelhoning wortel
knolselderij -truffelpuree | Sauce Bearnaisse
**
Taleggio
Taleggio Kaas met truffel en Peercompot
of
Macaron
Truffelbotercreme | Honing Truffelijs