Reserveer
Direct >

Truffel

Tijdens de lente weerom de “scorzone” en de witte truffel “tuber borchii vitt of bianchetti”….kortom de truffel laat ieders gourmethart sneller kloppen.
Over truffels is al veel gezegd en geschreven. Toch ook van mijn hand een stukje over dit prachtige ingredient waar altijd iets mystieks omheen blijft hangen. Dit is een verhaal van een onooglijk knolletje dat in feite een ondergrondse zwam is die groeit op de wortels van eikenbomen. Marcus heeft voor u een menu gemaakt met de lente truffel en de bianchetti. Deze truffel kan gebruikt worden in gecompliceerde gerechten, maar komt ook perfect tot zijn recht in eenvoudige bereidingen. Truffel is zo lekker dat je het bord er bijna bij opeet. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 maart serveren wij het truffelmenu.

Marcus zijn truffelmenu 3 gangen €. 40.-
4 gangen €. 47.- ( incl ravioli )
Groet uit de keuken
Melkkalf
Tartaar van melkkalf | toast | salade van wilde kruiden | Truffelreepjes
**
Coquilles
Carpaccio van coquilles | waterkers | gedroogde kumquats | Truffel
**
Juffrouw Mignonette ( aardappel uit de Waddenzee )
aardappelmousse | Truffelravioli | bieslook | Bloemkool | Kalftruffeljus
**
Skreifilet ( Winterkabeljau)
Peper- kersrisotto | Truffelpesto | Truffel Pommes Dauphine
of
Black Angus P&M Entrecote
groene asperges | Rode wijnsjalotten | Truffelhoning wortel
knolselderij -truffelpuree | Sauce Bearnaisse
**
Taleggio
Taleggio Kaas met truffel en Peercompot
of
Macaron
Truffelbotercreme | Honing Truffelijs

Gerelateerde berichten


zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus hebben wij gedurende onze lunch […]

08.07.2021

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert: Volop plannen voor een culinaire zomer!

Op het mooie terras van Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert je je op een zomerse dag in een plaatsje in Frankrijk. Een plein omzoomd door bomen en vol mooi gedekte tafeltjes. Een plaatsje om neer te strijken en lekker lang te genieten van de zon, de rust, het eten, de passerende wandelaars en fietsers. En wat […]

07.07.2021