
ZEG HET MET TRUFFELS
De traditie is er en vanaf nu kijken we er elk jaar reikhalzend naar uit. Dit jaar hebben we wat bijzonders; een week truffelen!!!! Van woensdag 19 maart t/m zondag 28 maart brengt Marcus Schmidt een eerbetoon aan de truffel in zijn Restaurant in Stevensweert. Zo wordt het rustige dorpje Stevensweert dé ontmoetingsplaats voor de echte liefhebbers, zij die weten dat de smaak van de witte truffel ”Tuber borchii Vitt Bianchetto” uit de Toscana, de meest nobele, van eind januari tot maart op zijn hoogtepunt is.
De truffel is een cadeau voor de kok, ze kruipt zowel in de rol van de diva in de meest culinaire bereidingen, maar ze flirt evengoed met een boerengerecht of een goed stuk brood ! zegt Marcus Schmidt. De chef heeft een menu in vier gangen als een offergave samengesteld, waarbij hij alle registers van de truffel bespeelt en al haar charmes uitspeelt.
4 Gang Truffelmenu €. 55.-
Als begroeting
kwartelspiegelei | Spinazie | Truffel
Risotto Bitterbal |Truffelmayonaise
truffelchips | gedroogde Cherry tomaten
**
Ei met truffel
Truffelbrioche | aardappelmousseline | Schuim van parmezaanse kaas
**
Schotse Coquilles
eendenlever | Bloemkool | Hazelnoten | Truffel
**
Entrecote “Long Pepers”
Olie van voorjaarsuitjes | gefermenteerde knoflook | Creme Brulee van topinambur en truffel | dikke Frieten met truffelmayonaise
**
Pascalle’s kaaswagen
Truffelhoning | Truffelkaviaar
of
Koffie Brick
Caramel | Mango | witte chocolade | Truffel