Reserveer
Direct >

Wat serveer je bij een mooi stuk lam: Bier of wijn????

In Ierland zullen ze bij een stevige lamb stew kiezen voor een donker, wat bitterzoet bruin bier, en terecht. Zeker bij gestoofd of langzaam gebraiseerd lamsvlees of robuuste bereidingen als lamsschouder met bonen, is bier een perfecte keuze. wél bier met karakter dan, met een breed smakenspectrum, een van die mooie bruine abdijbieren. Gaat u de exotische toer op met een lamscurry, dan blust een niet te bitter blond bier van hoge gisting de brand van de pepers en kruiden. Ook bij geroosterde lamsribbetjes doet een stevig, wat kruidig bier het opperbest. De keuze van wijn bij lam hangt af van de bereidingswijze: geroosterd vraagt wat tannines en houtvat-tonen, bij gestoofd en gebraiseerd gaan we eerder naar iets rondborstigs met rijp fruit, zoals een Duitse Spätburgunder. Een tajine met lamsvlees, maar ook gedroogde vruchten, heeft dan weer baat bij een volle rijpe Languedoc- of Rhônewijn. Bij een Indische currybereiding met lamsvlees gaat het best een stevige rosé uit bijvoorbeeld navarra.
“Jarenlang deed het verhaaltje de ronde dat je bij lamsvlees absoluut Pauillacwijn moest drinken. Dit is enkel een redenering die teruggaat naar de tijd dat de wijnbouwers er schapen tussen de wijngaarden lieten lopen om het gras kort te houden. Aan u of het een ideale combinatie is.” Keus genoeg, nietwaar?”

Gerelateerde berichten


Lieve gasten, Onze Restart is supersnel. We zijn erg blij dat vele gasten onze trouw zijn gebleven en nu heerlijk bij zonnig weer op ons terras van Marcus Culinaire hoogstandjes genieten. We mogen nu ook weer meer van het RIVM maar we willen nog aan de richtlijnen houden en voorzichtig zijn. Wij zullen binnen dan […]

15.06.2021

Lunchtijd | We zijn terug

Lieve Gasten, “we zijn terug” ja, bijna is het zover. Vanaf 5 juni mogen we weer helemaal open, dus ook in de avonduren en binnen. Verdere informatie hebben wij volgende week voor u . Wij verheugen ons erop!!!! lunch! De laatste week dat we alleen “Lunch ” mogen aanbieden. Vanaf volgende week is alles gelukkig […]

27.05.2021

Italiaans Asperges Menu voor Thuis

Italiaanse Week Dit keer een Italiaans menu; misschien halen we de zon in huis. Chef-kok Marcus Schmidt heeft een crimineel lekker menu bedacht Liever een vier gangen dan drie? Dat kan! Je kunt gemakkelijk kiezen tussen een 3- of 4-gangenmenu. De Box kost € 30,- voor 4-gangen, € 25,- voor 3-gangen en is op weg […]

18.05.2021