Reserveer
Direct >

Wat serveer je bij een mooi stuk lam: Bier of wijn????

In Ierland zullen ze bij een stevige lamb stew kiezen voor een donker, wat bitterzoet bruin bier, en terecht. Zeker bij gestoofd of langzaam gebraiseerd lamsvlees of robuuste bereidingen als lamsschouder met bonen, is bier een perfecte keuze. wél bier met karakter dan, met een breed smakenspectrum, een van die mooie bruine abdijbieren. Gaat u de exotische toer op met een lamscurry, dan blust een niet te bitter blond bier van hoge gisting de brand van de pepers en kruiden. Ook bij geroosterde lamsribbetjes doet een stevig, wat kruidig bier het opperbest. De keuze van wijn bij lam hangt af van de bereidingswijze: geroosterd vraagt wat tannines en houtvat-tonen, bij gestoofd en gebraiseerd gaan we eerder naar iets rondborstigs met rijp fruit, zoals een Duitse Spätburgunder. Een tajine met lamsvlees, maar ook gedroogde vruchten, heeft dan weer baat bij een volle rijpe Languedoc- of Rhônewijn. Bij een Indische currybereiding met lamsvlees gaat het best een stevige rosé uit bijvoorbeeld navarra.
“Jarenlang deed het verhaaltje de ronde dat je bij lamsvlees absoluut Pauillacwijn moest drinken. Dit is enkel een redenering die teruggaat naar de tijd dat de wijnbouwers er schapen tussen de wijngaarden lieten lopen om het gras kort te houden. Aan u of het een ideale combinatie is.” Keus genoeg, nietwaar?”

Gerelateerde berichten


Gault Millau 2022

Pascalle en Marc Schmidt staan al meer dan twintig jaar garant voor een gemoedelijke sfeer, attente bediening en smaakvolle keuken in dit karakteristieke hoekpand aan de markt van het Maasstadje Stevensweert. We beginnen met een horentje gevuld met fijne krabmousse en een eitje gevuld met asperges afgetopt met schuim van asperges. Eendenlever komt daarna met […]

01.07.2022

Gin Tonic op zondag 7 Augustus

Gin Tonic op zondag 7 Augustus Beste ginvrienden,Gin is erg populair op dit moment, vooral als de zon schijnt. Het is een heerlijke dorstlesser met tonic, bitter lemon of ginger ale. Gin, ‘de jeneverbesbrandewijn’, heeft een ware smaakrevolutie ondergaan, zegt Hendrick’s uitvinder Lesley Gracie. Gin proeverij in Stevensweert! Op zondag 7 augustus organiseren wij samen […]

01.07.2022

Gin Tonic Menü am Sonntag 7. August

Liebe Gin-Freunde, Gin ist momentan sehr beliebt, besonders wenn die Sonne scheint. Es ist ein köstlicher Durstlöscher mit Tonic, Bitter Lemon oder Ginger Ale. Gin, „die Wacholderschnäpse“, hat eine wahre Geschmacksrevolution hinter sich, sagt Hendricks Erfinderin Lesley Gracie. Gin-Verkostung in Stevensweert! Am Sonntag den 7. August servieren wir  Mittags unser  Gin Tonic Menü.Wir heissen Sie […]

01.07.2022