Reserveer
Direct >

Wat serveer je bij een mooi stuk lam: Bier of wijn????

In Ierland zullen ze bij een stevige lamb stew kiezen voor een donker, wat bitterzoet bruin bier, en terecht. Zeker bij gestoofd of langzaam gebraiseerd lamsvlees of robuuste bereidingen als lamsschouder met bonen, is bier een perfecte keuze. wél bier met karakter dan, met een breed smakenspectrum, een van die mooie bruine abdijbieren. Gaat u de exotische toer op met een lamscurry, dan blust een niet te bitter blond bier van hoge gisting de brand van de pepers en kruiden. Ook bij geroosterde lamsribbetjes doet een stevig, wat kruidig bier het opperbest. De keuze van wijn bij lam hangt af van de bereidingswijze: geroosterd vraagt wat tannines en houtvat-tonen, bij gestoofd en gebraiseerd gaan we eerder naar iets rondborstigs met rijp fruit, zoals een Duitse Spätburgunder. Een tajine met lamsvlees, maar ook gedroogde vruchten, heeft dan weer baat bij een volle rijpe Languedoc- of Rhônewijn. Bij een Indische currybereiding met lamsvlees gaat het best een stevige rosé uit bijvoorbeeld navarra.
“Jarenlang deed het verhaaltje de ronde dat je bij lamsvlees absoluut Pauillacwijn moest drinken. Dit is enkel een redenering die teruggaat naar de tijd dat de wijnbouwers er schapen tussen de wijngaarden lieten lopen om het gras kort te houden. Aan u of het een ideale combinatie is.” Keus genoeg, nietwaar?”

Gerelateerde berichten


Het Menu voor Thuis

Lieve gasten, De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We moeten nog verder zo. Dus de schouders eronder. We hebben altijd gezegd: 1 maart gaan we open, maar helaas we moeten nog wachten en geduld hebben Wij hebben weer iets voor u voorbereid! Alle gerechten zijn voorbereid, op smaak gebracht en […]

23.02.2021

Het Menu voor Thuis

Lieve mensen,  Niet aleen de natuur gaat op en neer, maar ook mijn inspiratie. De ene week sta je op de schaatsen en loop je in de sneeuw en de andere week wandel je in een t-shirt en hebben we een kraampje met Koffie buiten staan. Het corona tijdperk vergt veel van ons. Deze week […]

23.02.2021

weekmenu tot zondag 7. Maart

Lieve gasten, De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We moeten nog verder zo. Dus de schouders eronder. We hebben altijd gezegd: 1 maart gaan we open, maar helaas we moeten nog wachten en geduld hebben. Naast onze weekkaart, die u van ons warm krijgt geleverd, hebben we ook een menu, […]

16.02.2021