Reserveer
Direct >

Wat serveer je bij een mooi stuk lam: Bier of wijn????

In Ierland zullen ze bij een stevige lamb stew kiezen voor een donker, wat bitterzoet bruin bier, en terecht. Zeker bij gestoofd of langzaam gebraiseerd lamsvlees of robuuste bereidingen als lamsschouder met bonen, is bier een perfecte keuze. wél bier met karakter dan, met een breed smakenspectrum, een van die mooie bruine abdijbieren. Gaat u de exotische toer op met een lamscurry, dan blust een niet te bitter blond bier van hoge gisting de brand van de pepers en kruiden. Ook bij geroosterde lamsribbetjes doet een stevig, wat kruidig bier het opperbest. De keuze van wijn bij lam hangt af van de bereidingswijze: geroosterd vraagt wat tannines en houtvat-tonen, bij gestoofd en gebraiseerd gaan we eerder naar iets rondborstigs met rijp fruit, zoals een Duitse Spätburgunder. Een tajine met lamsvlees, maar ook gedroogde vruchten, heeft dan weer baat bij een volle rijpe Languedoc- of Rhônewijn. Bij een Indische currybereiding met lamsvlees gaat het best een stevige rosé uit bijvoorbeeld navarra.
“Jarenlang deed het verhaaltje de ronde dat je bij lamsvlees absoluut Pauillacwijn moest drinken. Dit is enkel een redenering die teruggaat naar de tijd dat de wijnbouwers er schapen tussen de wijngaarden lieten lopen om het gras kort te houden. Aan u of het een ideale combinatie is.” Keus genoeg, nietwaar?”

Gerelateerde berichten


Biertasting bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

Biertasting bij Herberg Stevensweert

Het zal de vaste volgers van social media niet ontgaan zijn dat Pascalle en Marcus een tijdje geleden een bezoek hebben gebracht aan de Duvel Moortgat Brouwerij en de Liefmans Brouwerij. De foto’s laten zien dat het een leerzaam en gezellig uitje was. Het is dan ook logisch dat hier een vervolg op zou komen. […]

22.09.2021

Foodpairing met Speciaalbier op zaterdag 2 oktober

Zoals jullie van ons gewend zijn, willen wij jullie weer graag verwennen met culinaire gerechten. Daar waar Pascalle altijd haar het best doet om de mooiste wijnen te selecteren bij de gerechten van Marcus, hebben we nu de samenwerking met Duvel Moortgat Brouwerij gezocht. De Commercieel Afgevaardigde Rachelle Hentzepeter heeft namens de brouwerij haar expertise […]

21.09.2021

Actie in September !

Lieve gasten, Van 15 September tot en met 30 September serveren wij jullie een VerrassingsMarktMenu. 5 Gangen menu plus 3 Amuses Geulles voor een prijs van €.49.95 per Couvert . Willen jullie een All Inclusive Menu, Dat kan!  Pascalle heeft nog wat mooie wijnen in haar kelder liggen . Het All Inclusive Menu ( Aperitief, […]

14.09.2021