Reserveer
Direct >

De geschiedenis van Rum

Direct na de ontdekking van Amerika werd op de Caribische eilanden suikerriet, melasse verbouwd. Op de plantages werken de slaven en die begonnen van suikerriet, rum te branden. Al snel hadden piraten en zeevaarders het wonderdrankje ontdekt en maakte hiermee geld.

Rum, het nieuwe drankje van 2020

Dacht je alles te weten over een veelzijdige drank als rum? Think again. Rum is misschien wel een van de meest onderschatte dranken en het wordt tijd dat we deze drank massaal gaan herontdekken. “Rum is een heel veelzijdige drank en dat maakt het zo leuk. Het is perfect voor cocktails, omdat het door de rijping genoeg body heeft om te proeven, maar toch smooth genoeg is om niet te overheersen, dus kun je het ook puur drinken. Je hebt verschillende kleuren, smaken en jaargangen, waardoor rum zo interessant wordt.

Maar het leukste is, denk ik toch wel het tropische gevoel dat je krijgt bij rum. We koppelen de drank aan herinneringen. En die herinneringen kunnen overal in de wereld vandaan komen. We koppelen de drank meestal als eerst aan Cuba, maar dat land is pas een klein deel van de rijke geschiedenis die rum kent.
Op zaterdag 1 februari om 19.00 uur organiseren wij voor de eerste keer met Rudi Smets een “rumtasting” ( mensen die liever een glaasje wijn drinken zijn ook welkom )

Rum Menu €.60.- all In
inclusief alle Rums | Water | Koffie

Amuse Gueulle
Krokante Sushi van Peking eend
Canele Bordelais met Rum en een crème van eendenlever
Gelakte bloemkool zoet zuur
**
Sashimi van tonijn
Citroen | Rum |
Radijsjes | Rettich | komkommer
**
Gelakte Short Ribs “Sous Vide” gegaard en kort op de grill
Verschillende bereidingen van knolselderij | Rum Pruimen
**
Zuid Amerikaanse ossenhaas
Ananas men kaneel en rum geflambeerd | Broccoli | rode wijn jus
**
Baba al Rum ( gisttaartjes gedrenkt in rum)
gemarineerde sinaasappel | Tahiti Vanille IJs

Gerelateerde berichten


Chateaubriand bij De Herberg

Klassiekers bij De Herberg!

Marcus heeft 2023 uitgeroepen tot het jaar van de klassiekers bij De Herberg. En daar hoort chateaubriand zeker bij! Klassiekers bij De Herberg Waar denkt Marcus dan aan, zullen jullie je afvragen. Om te beginnen natuurlijk de aangekondigde chateaubriand. En verder kalfszwezerik, zeetong, tartaar. Allemaal later dit jaar. Ook de luxere klassiekers komen langs. De […]

16.03.2023

Vegetarisches Menu met Pasen

Vegetarisch Paasmenu Menu €.60.- 3 Vegetarische Paasgroeten uit de keuken ** Carpaccio van knolselderij van de Green Egg Daslookdressing | Tomaten | Noten | Cress ** Roomkaas Panna Cotta Geitenkaas | Aarde van Peterselie | Pikante tomaat | Cracker ** Groente Tortilla Aardappel | Ricotta | Asperges | Bieslookolie ** Kaasvariatie van Frederic van Tricht […]

09.03.2023

Pasen in Stevensweert

Pasen in Stevensweert Vieren van het leven Het ultieme Paasfeest vandaag de dag: een heerlijk lentezonnetje, de dag rustig beginnen, lekker wandelen of fietsen, in de tuin of op een terras zitten en genieten van een heerlijke lunch of diner. Die je bij voorkeur niet zelf hoeft klaar te maken. Je hoofd achterover, je ogen […]

09.03.2023