Reserveer
Direct >

De geschiedenis van Rum

Direct na de ontdekking van Amerika werd op de Caribische eilanden suikerriet, melasse verbouwd. Op de plantages werken de slaven en die begonnen van suikerriet, rum te branden. Al snel hadden piraten en zeevaarders het wonderdrankje ontdekt en maakte hiermee geld.

Rum, het nieuwe drankje van 2020

Dacht je alles te weten over een veelzijdige drank als rum? Think again. Rum is misschien wel een van de meest onderschatte dranken en het wordt tijd dat we deze drank massaal gaan herontdekken. “Rum is een heel veelzijdige drank en dat maakt het zo leuk. Het is perfect voor cocktails, omdat het door de rijping genoeg body heeft om te proeven, maar toch smooth genoeg is om niet te overheersen, dus kun je het ook puur drinken. Je hebt verschillende kleuren, smaken en jaargangen, waardoor rum zo interessant wordt.

Maar het leukste is, denk ik toch wel het tropische gevoel dat je krijgt bij rum. We koppelen de drank aan herinneringen. En die herinneringen kunnen overal in de wereld vandaan komen. We koppelen de drank meestal als eerst aan Cuba, maar dat land is pas een klein deel van de rijke geschiedenis die rum kent.
Op zaterdag 1 februari om 19.00 uur organiseren wij voor de eerste keer met Rudi Smets een “rumtasting” ( mensen die liever een glaasje wijn drinken zijn ook welkom )

Rum Menu €.60.- all In
inclusief alle Rums | Water | Koffie

Amuse Gueulle
Krokante Sushi van Peking eend
Canele Bordelais met Rum en een crème van eendenlever
Gelakte bloemkool zoet zuur
**
Sashimi van tonijn
Citroen | Rum |
Radijsjes | Rettich | komkommer
**
Gelakte Short Ribs “Sous Vide” gegaard en kort op de grill
Verschillende bereidingen van knolselderij | Rum Pruimen
**
Zuid Amerikaanse ossenhaas
Ananas men kaneel en rum geflambeerd | Broccoli | rode wijn jus
**
Baba al Rum ( gisttaartjes gedrenkt in rum)
gemarineerde sinaasappel | Tahiti Vanille IJs

Gerelateerde berichten


zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus hebben wij gedurende onze lunch […]

08.07.2021

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert: Volop plannen voor een culinaire zomer!

Op het mooie terras van Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert je je op een zomerse dag in een plaatsje in Frankrijk. Een plein omzoomd door bomen en vol mooi gedekte tafeltjes. Een plaatsje om neer te strijken en lekker lang te genieten van de zon, de rust, het eten, de passerende wandelaars en fietsers. En wat […]

07.07.2021