Reserveer
Direct >

De geschiedenis van Rum

Direct na de ontdekking van Amerika werd op de Caribische eilanden suikerriet, melasse verbouwd. Op de plantages werken de slaven en die begonnen van suikerriet, rum te branden. Al snel hadden piraten en zeevaarders het wonderdrankje ontdekt en maakte hiermee geld.

Rum, het nieuwe drankje van 2020

Dacht je alles te weten over een veelzijdige drank als rum? Think again. Rum is misschien wel een van de meest onderschatte dranken en het wordt tijd dat we deze drank massaal gaan herontdekken. “Rum is een heel veelzijdige drank en dat maakt het zo leuk. Het is perfect voor cocktails, omdat het door de rijping genoeg body heeft om te proeven, maar toch smooth genoeg is om niet te overheersen, dus kun je het ook puur drinken. Je hebt verschillende kleuren, smaken en jaargangen, waardoor rum zo interessant wordt.

Maar het leukste is, denk ik toch wel het tropische gevoel dat je krijgt bij rum. We koppelen de drank aan herinneringen. En die herinneringen kunnen overal in de wereld vandaan komen. We koppelen de drank meestal als eerst aan Cuba, maar dat land is pas een klein deel van de rijke geschiedenis die rum kent.
Op zaterdag 1 februari om 19.00 uur organiseren wij voor de eerste keer met Rudi Smets een “rumtasting” ( mensen die liever een glaasje wijn drinken zijn ook welkom )

Rum Menu €.60.- all In
inclusief alle Rums | Water | Koffie

Amuse Gueulle
Krokante Sushi van Peking eend
Canele Bordelais met Rum en een crème van eendenlever
Gelakte bloemkool zoet zuur
**
Sashimi van tonijn
Citroen | Rum |
Radijsjes | Rettich | komkommer
**
Gelakte Short Ribs “Sous Vide” gegaard en kort op de grill
Verschillende bereidingen van knolselderij | Rum Pruimen
**
Zuid Amerikaanse ossenhaas
Ananas men kaneel en rum geflambeerd | Broccoli | rode wijn jus
**
Baba al Rum ( gisttaartjes gedrenkt in rum)
gemarineerde sinaasappel | Tahiti Vanille IJs

Gerelateerde berichten


Menukaart voor thuis

𝐀𝐬𝐩𝐞𝐫𝐠𝐞𝐰𝐞𝐤𝐞𝐧 Dit keer geen normaal Break-Out Box menu, nee, de komende weken staan volledig in het teken van de Asperges! Chef-kok Marcus Schmidt heeft een crimineel lekker menu bedacht rondom dit heerlijke streekproduct. Onze Asperges komt iedere dag vers van Goertz Asperges uit Montfort Liever een vier gangen dan drie? Dat kan! Je kunt gemakkelijk […]

11.05.2021

25 Jaar Menu | Hemelsvaartweekend

10 mei 1996 – 2021 HERBERG STADT STEVENSWAERT wordt vandaag 25 jaar!!!! Time flies, vandaag is Herberg Stadt Stevenswaert jarig. Dat willen we deze week met u vieren🍾. Op 10 mei 1996 opende Pascalle en Marcus Schmidt de deuren van hun kleine restaurant. Wat eerst een bruin cafe was, is nu uitgegroeid naar een restaurant […]

10.05.2021

Muttertag

Liebe Gäste, wir sind so gücklich mit der Öffnung unserer Aussen Gastronomie.Einige von Ihnen waren schon bei uns und die Freude war beiderseits gross. Nun steht Muttertag vor der Tür und ja der Wettergott spielt mit. Samstag sowie am Sonntag werden rund 23 Grad Sonnschein vorhergesagt. Wir haben für alle Mütter und natürlich Väter und […]

03.05.2021