Reserveer
Direct >

De geschiedenis van Rum

Direct na de ontdekking van Amerika werd op de Caribische eilanden suikerriet, melasse verbouwd. Op de plantages werken de slaven en die begonnen van suikerriet, rum te branden. Al snel hadden piraten en zeevaarders het wonderdrankje ontdekt en maakte hiermee geld.

Rum, het nieuwe drankje van 2020

Dacht je alles te weten over een veelzijdige drank als rum? Think again. Rum is misschien wel een van de meest onderschatte dranken en het wordt tijd dat we deze drank massaal gaan herontdekken. “Rum is een heel veelzijdige drank en dat maakt het zo leuk. Het is perfect voor cocktails, omdat het door de rijping genoeg body heeft om te proeven, maar toch smooth genoeg is om niet te overheersen, dus kun je het ook puur drinken. Je hebt verschillende kleuren, smaken en jaargangen, waardoor rum zo interessant wordt.

Maar het leukste is, denk ik toch wel het tropische gevoel dat je krijgt bij rum. We koppelen de drank aan herinneringen. En die herinneringen kunnen overal in de wereld vandaan komen. We koppelen de drank meestal als eerst aan Cuba, maar dat land is pas een klein deel van de rijke geschiedenis die rum kent.
Op zaterdag 1 februari om 19.00 uur organiseren wij voor de eerste keer met Rudi Smets een “rumtasting” ( mensen die liever een glaasje wijn drinken zijn ook welkom )

Rum Menu €.60.- all In
inclusief alle Rums | Water | Koffie

Amuse Gueulle
Krokante Sushi van Peking eend
Canele Bordelais met Rum en een crème van eendenlever
Gelakte bloemkool zoet zuur
**
Sashimi van tonijn
Citroen | Rum |
Radijsjes | Rettich | komkommer
**
Gelakte Short Ribs “Sous Vide” gegaard en kort op de grill
Verschillende bereidingen van knolselderij | Rum Pruimen
**
Zuid Amerikaanse ossenhaas
Ananas men kaneel en rum geflambeerd | Broccoli | rode wijn jus
**
Baba al Rum ( gisttaartjes gedrenkt in rum)
gemarineerde sinaasappel | Tahiti Vanille IJs

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Hemelvaart bij de Herberg

Himmelfahrt ;der erste Hummer

Himmlisches Geniessen am 26. Mai  | Himmelfahrt   Am Donnerstag den 26 . Mai sind wir auch mittags ab 12.00 Uhr  für ein kulinarisches Lunch Menü geöffnet ., sowie ab 17.30 Uhr für unser Diner. An diesem Himmelfahrt Tag bieten wir dieses Menü an für mittags sowie auch abends.Dieses Menü bieten wir auch am Sonntag […]

16.05.2022

Hemelvaart; de eerste kreeft

Hemels genieten met hemelvaart op donderdag 26 mei   Op donderdag 26 mei ; HEMELVAART zijn wij zowel s ’middags vanaf 12.00 uur als s ’avonds vanaf 17.30 uur geopend voor een hemels menu. Op hemelvaart serveren wij dit menu de hele dag. Zondags 29 mei serveren wij dit menu alleen s ‘middags vanaf 12.00 […]

16.05.2022