Reserveer
Direct >
De wild-special van Herberg Stevensweert

De ree leeft in roedels over Europa verspreid van Schotland en Midden-Zweden tot aan de Middellandse Zee en wordt ook aangetroffen in delen van Azië.

Mals en sappig vlees van de ree.
Reeën zijn lekkerbekken en dat proef je aan hun vlees, ze eten kruiden, knoppen van bomen en gewassen en zachte blaadjes

Van de reerug worden overwegend medaillons gesneden.

Ree hoort tot het meest edele wild. Het leent zich bijzonder voor feestelijke bereidingen. Ree mag je niet verwarren met hert. Een hert is beduidend groter en zwaarder dan een ree, het wordt zo groot als een paard, tot 1,40 meter. Reeën worden niet groter dan een herdershond, zo’n 70 cm hoog.

Gebakken reemedaillons met gekonfijte zilveruitjes

Ingrediënten

  • 4 stukjes reemedaillons à 150 g
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 el olijfolie
  • 16 kleine verse zilveruitjes
  • 1 el suiker
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl rode port.

Bereiding

Voor de gekonfijte ui:

karameliseer de suiker tot deze mooi bruin is. Blus af met de wijn en port. Leg er de uitjes in, zorg dat ze onder de wijn liggen en kook ze rustig 1 uur in. Haal de uien uit de pan en houd ze warm. Kook de saus snel tot de helft in.

Peper en zout de medaillons en bak kort om en om in de olie tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 4 minuten in de oven. Voeg de braadjus toe aan de ingekookte rode wijn van de uitjes. Leg op elk bord een medaillon, daar bovenop de uitjes met een beetje saus

Gerelateerde berichten


In the picture: Lars en Oscar Schmidt

In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter […]

22.10.2021
Kookles bij Herberg Stevensweert

Kookles bij Herberg Stevensweert

Vanaf januari 2022 kan de kookles bij Herberg Stevensweert weer geboekt worden. Kookles van chef-kok Marcus himself! Wat heb ik hier leuke herinneringen aan! Eigen ervaring Ik heb jaren kookles gevolgd bij Marcus. En behalve hele gezellige avonden heb ik hier ook een enorme kennis aan overgehouden. Wegens tijdgebrek ben ik gestopt met de kooklessen […]

17.10.2021

Vegetarisches Weihnachtsmenü

Vereehrte Gäste, Uns ist nicht verborgen geblieben, dass stehts mehr Gäste nach unseren Vegetarischen Gerichten fragen. Seit September bieten wir ein Menü vegetarisch vegan an. Dieses kommt gut an bei unseren Gästen und darum beschlossen wir auch Ihnen so ein Menü zu Weihnachten anzubieten.   Vegatarisches Menü €.70.- Kleiner Starter Dinkelbiskuit * 7 Kräuter Spinat […]

12.10.2021