Reserveer
Direct >

De ree leeft in roedels over Europa verspreid van Schotland en Midden-Zweden tot aan de Middellandse Zee en wordt ook aangetroffen in delen van Azië.

Mals en sappig vlees van de ree.
Reeën zijn lekkerbekken en dat proef je aan hun vlees, ze eten kruiden, knoppen van bomen en gewassen en zachte blaadjes

Van de reerug worden overwegend medaillons gesneden.

Ree hoort tot het meest edele wild. Het leent zich bijzonder voor feestelijke bereidingen. Ree mag je niet verwarren met hert. Een hert is beduidend groter en zwaarder dan een ree, het wordt zo groot als een paard, tot 1,40 meter. Reeën worden niet groter dan een herdershond, zo’n 70 cm hoog.

Gebakken reemedaillons met gekonfijte zilveruitjes

Ingrediënten

  • 4 stukjes reemedaillons à 150 g
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 el olijfolie
  • 16 kleine verse zilveruitjes
  • 1 el suiker
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl rode port.

Bereiding

Voor de gekonfijte ui:

karameliseer de suiker tot deze mooi bruin is. Blus af met de wijn en port. Leg er de uitjes in, zorg dat ze onder de wijn liggen en kook ze rustig 1 uur in. Haal de uien uit de pan en houd ze warm. Kook de saus snel tot de helft in.

Peper en zout de medaillons en bak kort om en om in de olie tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 4 minuten in de oven. Voeg de braadjus toe aan de ingekookte rode wijn van de uitjes. Leg op elk bord een medaillon, daar bovenop de uitjes met een beetje saus

Gerelateerde berichten


Menukaart voor thuis

𝐀𝐬𝐩𝐞𝐫𝐠𝐞𝐰𝐞𝐤𝐞𝐧 Dit keer geen normaal Break-Out Box menu, nee, de komende weken staan volledig in het teken van de Asperges! Chef-kok Marcus Schmidt heeft een crimineel lekker menu bedacht rondom dit heerlijke streekproduct. Onze Asperges komt iedere dag vers van Goertz Asperges uit Montfort Liever een vier gangen dan drie? Dat kan! Je kunt gemakkelijk […]

11.05.2021

25 Jaar Menu | Hemelsvaartweekend

10 mei 1996 – 2021 HERBERG STADT STEVENSWAERT wordt vandaag 25 jaar!!!! Time flies, vandaag is Herberg Stadt Stevenswaert jarig. Dat willen we deze week met u vieren🍾. Op 10 mei 1996 opende Pascalle en Marcus Schmidt de deuren van hun kleine restaurant. Wat eerst een bruin cafe was, is nu uitgegroeid naar een restaurant […]

10.05.2021

Muttertag

Liebe Gäste, wir sind so gücklich mit der Öffnung unserer Aussen Gastronomie.Einige von Ihnen waren schon bei uns und die Freude war beiderseits gross. Nun steht Muttertag vor der Tür und ja der Wettergott spielt mit. Samstag sowie am Sonntag werden rund 23 Grad Sonnschein vorhergesagt. Wir haben für alle Mütter und natürlich Väter und […]

03.05.2021