Reserveer
Direct >
De wild-special van Herberg Stevensweert

De ree leeft in roedels over Europa verspreid van Schotland en Midden-Zweden tot aan de Middellandse Zee en wordt ook aangetroffen in delen van Azië.

Mals en sappig vlees van de ree.
Reeën zijn lekkerbekken en dat proef je aan hun vlees, ze eten kruiden, knoppen van bomen en gewassen en zachte blaadjes

Van de reerug worden overwegend medaillons gesneden.

Ree hoort tot het meest edele wild. Het leent zich bijzonder voor feestelijke bereidingen. Ree mag je niet verwarren met hert. Een hert is beduidend groter en zwaarder dan een ree, het wordt zo groot als een paard, tot 1,40 meter. Reeën worden niet groter dan een herdershond, zo’n 70 cm hoog.

Gebakken reemedaillons met gekonfijte zilveruitjes

Ingrediënten

  • 4 stukjes reemedaillons à 150 g
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 el olijfolie
  • 16 kleine verse zilveruitjes
  • 1 el suiker
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl rode port.

Bereiding

Voor de gekonfijte ui:

karameliseer de suiker tot deze mooi bruin is. Blus af met de wijn en port. Leg er de uitjes in, zorg dat ze onder de wijn liggen en kook ze rustig 1 uur in. Haal de uien uit de pan en houd ze warm. Kook de saus snel tot de helft in.

Peper en zout de medaillons en bak kort om en om in de olie tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 4 minuten in de oven. Voeg de braadjus toe aan de ingekookte rode wijn van de uitjes. Leg op elk bord een medaillon, daar bovenop de uitjes met een beetje saus

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Hemelvaart bij de Herberg

Himmelfahrt ;der erste Hummer

Himmlisches Geniessen am 26. Mai  | Himmelfahrt   Am Donnerstag den 26 . Mai sind wir auch mittags ab 12.00 Uhr  für ein kulinarisches Lunch Menü geöffnet ., sowie ab 17.30 Uhr für unser Diner. An diesem Himmelfahrt Tag bieten wir dieses Menü an für mittags sowie auch abends.Dieses Menü bieten wir auch am Sonntag […]

16.05.2022

Hemelvaart; de eerste kreeft

Hemels genieten met hemelvaart op donderdag 26 mei   Op donderdag 26 mei ; HEMELVAART zijn wij zowel s ’middags vanaf 12.00 uur als s ’avonds vanaf 17.30 uur geopend voor een hemels menu. Op hemelvaart serveren wij dit menu de hele dag. Zondags 29 mei serveren wij dit menu alleen s ‘middags vanaf 12.00 […]

16.05.2022