Reserveer
Direct >

Macarons met gemarineerde frambozen

voor de amandelcrème

  • 50 g amandelmelk
  • 25 g limoensap
  • 50 g melk
  • 10 g roompoeder
  • 25 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1,5 g gelatine geweekt in koud water
  • 235 g room, lobbig geklopt

voor de bouillon

  • 100 g limoensap , sap van 1 sinaasappel
  • 1/2 uitgeschraapt vanillestokje
  • 3 takjes citroenmelisse , 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander
  • 250 g frambozen

Bereiden:

amandelcrème:

Meng de amandelmelk met het limoensap, de melk en het crèmepoeder. Voeg de suiker en eidooiers toe. Klop dit op het vuur op tot een gladde crème. Voeg de uitgeknepen gelatine toe, dek het mengsel af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen tot 25°C. Klop de room lobbig op. Haal het afgekoelde amandelmengsel uit de koelkast, klop mooi glad en meng de slagroom eronder. Doe de amandelcrème in een spuitzak.

Maak de bouillon van limoen:

Kook het limoen- en sinaasappelsap. Haal de pan van het vuur en voeg vanille en kruiden toe. Trek plasticfolie over de pan en laat zo 20 minuten trekken. Zeef de bouillon en drenk de verse frambozen in de bouillon.

Espumas witte chocolade

  • 200 gr chocolade
  • 100 gr room
  • 30 gr pro espuma

Chocolade en lauwe room smelten. 30gr pro espumas toevoegen

Pesto van Munt

  • 40-50 gr verse munt, 40 gr walnoten
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels fijne kristalsuiker

Met een vijzel de blaadjes munt en walnoten vermalen. Citroensap toevoegen, vervolgens beetje bij beetje de olijfolie en onderwijl de massa met de vijzel in beweging houden. Op smaak brengen met suiker en gekoeld bewaren.

Serveren:

Spuit de amandelcrème en de witte chocolade op de macarons. Leg er wat gemarineerde frambozen bovenop. Leg 5 macarons op een bord en werk af met enkele verse stukjes frambozen.

Gerelateerde berichten


Lieve gasten, Onze Restart is supersnel. We zijn erg blij dat vele gasten onze trouw zijn gebleven en nu heerlijk bij zonnig weer op ons terras van Marcus Culinaire hoogstandjes genieten. We mogen nu ook weer meer van het RIVM maar we willen nog aan de richtlijnen houden en voorzichtig zijn. Wij zullen binnen dan […]

15.06.2021

Lunchtijd | We zijn terug

Lieve Gasten, “we zijn terug” ja, bijna is het zover. Vanaf 5 juni mogen we weer helemaal open, dus ook in de avonduren en binnen. Verdere informatie hebben wij volgende week voor u . Wij verheugen ons erop!!!! lunch! De laatste week dat we alleen “Lunch ” mogen aanbieden. Vanaf volgende week is alles gelukkig […]

27.05.2021

Italiaans Asperges Menu voor Thuis

Italiaanse Week Dit keer een Italiaans menu; misschien halen we de zon in huis. Chef-kok Marcus Schmidt heeft een crimineel lekker menu bedacht Liever een vier gangen dan drie? Dat kan! Je kunt gemakkelijk kiezen tussen een 3- of 4-gangenmenu. De Box kost € 30,- voor 4-gangen, € 25,- voor 3-gangen en is op weg […]

18.05.2021