Reserveer
Direct >

Macarons met gemarineerde frambozen

voor de amandelcrème

  • 50 g amandelmelk
  • 25 g limoensap
  • 50 g melk
  • 10 g roompoeder
  • 25 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1,5 g gelatine geweekt in koud water
  • 235 g room, lobbig geklopt

voor de bouillon

  • 100 g limoensap , sap van 1 sinaasappel
  • 1/2 uitgeschraapt vanillestokje
  • 3 takjes citroenmelisse , 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander
  • 250 g frambozen

Bereiden:

amandelcrème:

Meng de amandelmelk met het limoensap, de melk en het crèmepoeder. Voeg de suiker en eidooiers toe. Klop dit op het vuur op tot een gladde crème. Voeg de uitgeknepen gelatine toe, dek het mengsel af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen tot 25°C. Klop de room lobbig op. Haal het afgekoelde amandelmengsel uit de koelkast, klop mooi glad en meng de slagroom eronder. Doe de amandelcrème in een spuitzak.

Maak de bouillon van limoen:

Kook het limoen- en sinaasappelsap. Haal de pan van het vuur en voeg vanille en kruiden toe. Trek plasticfolie over de pan en laat zo 20 minuten trekken. Zeef de bouillon en drenk de verse frambozen in de bouillon.

Espumas witte chocolade

  • 200 gr chocolade
  • 100 gr room
  • 30 gr pro espuma

Chocolade en lauwe room smelten. 30gr pro espumas toevoegen

Pesto van Munt

  • 40-50 gr verse munt, 40 gr walnoten
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels fijne kristalsuiker

Met een vijzel de blaadjes munt en walnoten vermalen. Citroensap toevoegen, vervolgens beetje bij beetje de olijfolie en onderwijl de massa met de vijzel in beweging houden. Op smaak brengen met suiker en gekoeld bewaren.

Serveren:

Spuit de amandelcrème en de witte chocolade op de macarons. Leg er wat gemarineerde frambozen bovenop. Leg 5 macarons op een bord en werk af met enkele verse stukjes frambozen.

Gerelateerde berichten


Biertasting bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

Biertasting bij Herberg Stevensweert

Het zal de vaste volgers van social media niet ontgaan zijn dat Pascalle en Marcus een tijdje geleden een bezoek hebben gebracht aan de Duvel Moortgat Brouwerij en de Liefmans Brouwerij. De foto’s laten zien dat het een leerzaam en gezellig uitje was. Het is dan ook logisch dat hier een vervolg op zou komen. […]

22.09.2021

Foodpairing met Speciaalbier op zaterdag 2 oktober

Zoals jullie van ons gewend zijn, willen wij jullie weer graag verwennen met culinaire gerechten. Daar waar Pascalle altijd haar het best doet om de mooiste wijnen te selecteren bij de gerechten van Marcus, hebben we nu de samenwerking met Duvel Moortgat Brouwerij gezocht. De Commercieel Afgevaardigde Rachelle Hentzepeter heeft namens de brouwerij haar expertise […]

21.09.2021

Actie in September !

Lieve gasten, Van 15 September tot en met 30 September serveren wij jullie een VerrassingsMarktMenu. 5 Gangen menu plus 3 Amuses Geulles voor een prijs van €.49.95 per Couvert . Willen jullie een All Inclusive Menu, Dat kan!  Pascalle heeft nog wat mooie wijnen in haar kelder liggen . Het All Inclusive Menu ( Aperitief, […]

14.09.2021