Reserveer
Direct >

Tartaar van Vitello en tonijn

Tonijntartaar

  • 300g tonijn
  • 1 Citroen
  • 50ml Olijfolie
  • Beetje Zout

Kalfstartaar

  • 300g kalfsmuis
  • 150ml kappertjesdressing
  • Zout / peper, gemalen

Kappertjesdressing

  • 200m olijfolie
  • 50ml witte wijnazijn
  • 35g Dijon mosterd
  • 50g kappertjes, op zuur (fijngehakt)
  • 30g zuur van kappertjes
  • 100 ml koksroom

Garnering

  • 100g mosterdsla
  • 100g kappertjes
  • 1xshiso purper, (bakje)

Bereiding

Meng voor de dressing alle ingrediënten, behalve de koksroom. Voeg al roerende de koksroom toe tot een homogene massa ontstaat. De dressing kan eventueel ook in de blender of met de staafmixer bereid worden.

Breng over in een spuitflesje en reserveer de dressing in de koeling.

Frituur voor de decoratie de kappertjes in de frituur totdat ze krokant zijn.

Afwerking

Snijd de tonijn tot fijne tartaar. Maak aan met het sap en de zestes van de citroen, olijfolie en breng op smaak met zout.

Haal het kalfsvlees door de gehaktmolen en maak smeuïg met de kappertjesdressing en breng verder op smaak met zout.

Verdeel beide tartaars over een 9-vaks steker en werk het gerecht verder af met de salade, gefrituurde kappertjes en de dressing.

 

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Hemelvaart bij de Herberg

Himmelfahrt ;der erste Hummer

Himmlisches Geniessen am 26. Mai  | Himmelfahrt   Am Donnerstag den 26 . Mai sind wir auch mittags ab 12.00 Uhr  für ein kulinarisches Lunch Menü geöffnet ., sowie ab 17.30 Uhr für unser Diner. An diesem Himmelfahrt Tag bieten wir dieses Menü an für mittags sowie auch abends.Dieses Menü bieten wir auch am Sonntag […]

16.05.2022

Hemelvaart; de eerste kreeft

Hemels genieten met hemelvaart op donderdag 26 mei   Op donderdag 26 mei ; HEMELVAART zijn wij zowel s ’middags vanaf 12.00 uur als s ’avonds vanaf 17.30 uur geopend voor een hemels menu. Op hemelvaart serveren wij dit menu de hele dag. Zondags 29 mei serveren wij dit menu alleen s ‘middags vanaf 12.00 […]

16.05.2022