Reserveer
Direct >

Tartaar van Vitello en tonijn

Tonijntartaar

  • 300g tonijn
  • 1 Citroen
  • 50ml Olijfolie
  • Beetje Zout

Kalfstartaar

  • 300g kalfsmuis
  • 150ml kappertjesdressing
  • Zout / peper, gemalen

Kappertjesdressing

  • 200m olijfolie
  • 50ml witte wijnazijn
  • 35g Dijon mosterd
  • 50g kappertjes, op zuur (fijngehakt)
  • 30g zuur van kappertjes
  • 100 ml koksroom

Garnering

  • 100g mosterdsla
  • 100g kappertjes
  • 1xshiso purper, (bakje)

Bereiding

Meng voor de dressing alle ingrediënten, behalve de koksroom. Voeg al roerende de koksroom toe tot een homogene massa ontstaat. De dressing kan eventueel ook in de blender of met de staafmixer bereid worden.

Breng over in een spuitflesje en reserveer de dressing in de koeling.

Frituur voor de decoratie de kappertjes in de frituur totdat ze krokant zijn.

Afwerking

Snijd de tonijn tot fijne tartaar. Maak aan met het sap en de zestes van de citroen, olijfolie en breng op smaak met zout.

Haal het kalfsvlees door de gehaktmolen en maak smeuïg met de kappertjesdressing en breng verder op smaak met zout.

Verdeel beide tartaars over een 9-vaks steker en werk het gerecht verder af met de salade, gefrituurde kappertjes en de dressing.

 

Gerelateerde berichten


In the picture: Lars en Oscar Schmidt

In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter […]

22.10.2021
Kookles bij Herberg Stevensweert

Kookles bij Herberg Stevensweert

Vanaf januari 2022 kan de kookles bij Herberg Stevensweert weer geboekt worden. Kookles van chef-kok Marcus himself! Wat heb ik hier leuke herinneringen aan! Eigen ervaring Ik heb jaren kookles gevolgd bij Marcus. En behalve hele gezellige avonden heb ik hier ook een enorme kennis aan overgehouden. Wegens tijdgebrek ben ik gestopt met de kooklessen […]

17.10.2021

Vegetarisches Weihnachtsmenü

Vereehrte Gäste, Uns ist nicht verborgen geblieben, dass stehts mehr Gäste nach unseren Vegetarischen Gerichten fragen. Seit September bieten wir ein Menü vegetarisch vegan an. Dieses kommt gut an bei unseren Gästen und darum beschlossen wir auch Ihnen so ein Menü zu Weihnachten anzubieten.   Vegatarisches Menü €.70.- Kleiner Starter Dinkelbiskuit * 7 Kräuter Spinat […]

12.10.2021