Reserveer
Direct >

Tartaar van Vitello en tonijn

Tonijntartaar

  • 300g tonijn
  • 1 Citroen
  • 50ml Olijfolie
  • Beetje Zout

Kalfstartaar

  • 300g kalfsmuis
  • 150ml kappertjesdressing
  • Zout / peper, gemalen

Kappertjesdressing

  • 200m olijfolie
  • 50ml witte wijnazijn
  • 35g Dijon mosterd
  • 50g kappertjes, op zuur (fijngehakt)
  • 30g zuur van kappertjes
  • 100 ml koksroom

Garnering

  • 100g mosterdsla
  • 100g kappertjes
  • 1xshiso purper, (bakje)

Bereiding

Meng voor de dressing alle ingrediënten, behalve de koksroom. Voeg al roerende de koksroom toe tot een homogene massa ontstaat. De dressing kan eventueel ook in de blender of met de staafmixer bereid worden.

Breng over in een spuitflesje en reserveer de dressing in de koeling.

Frituur voor de decoratie de kappertjes in de frituur totdat ze krokant zijn.

Afwerking

Snijd de tonijn tot fijne tartaar. Maak aan met het sap en de zestes van de citroen, olijfolie en breng op smaak met zout.

Haal het kalfsvlees door de gehaktmolen en maak smeuïg met de kappertjesdressing en breng verder op smaak met zout.

Verdeel beide tartaars over een 9-vaks steker en werk het gerecht verder af met de salade, gefrituurde kappertjes en de dressing.

 

Gerelateerde berichten


Menukaart voor thuis

𝐀𝐬𝐩𝐞𝐫𝐠𝐞𝐰𝐞𝐤𝐞𝐧 Dit keer geen normaal Break-Out Box menu, nee, de komende weken staan volledig in het teken van de Asperges! Chef-kok Marcus Schmidt heeft een crimineel lekker menu bedacht rondom dit heerlijke streekproduct. Onze Asperges komt iedere dag vers van Goertz Asperges uit Montfort Liever een vier gangen dan drie? Dat kan! Je kunt gemakkelijk […]

11.05.2021

25 Jaar Menu | Hemelsvaartweekend

10 mei 1996 – 2021 HERBERG STADT STEVENSWAERT wordt vandaag 25 jaar!!!! Time flies, vandaag is Herberg Stadt Stevenswaert jarig. Dat willen we deze week met u vieren🍾. Op 10 mei 1996 opende Pascalle en Marcus Schmidt de deuren van hun kleine restaurant. Wat eerst een bruin cafe was, is nu uitgegroeid naar een restaurant […]

10.05.2021

Muttertag

Liebe Gäste, wir sind so gücklich mit der Öffnung unserer Aussen Gastronomie.Einige von Ihnen waren schon bei uns und die Freude war beiderseits gross. Nun steht Muttertag vor der Tür und ja der Wettergott spielt mit. Samstag sowie am Sonntag werden rund 23 Grad Sonnschein vorhergesagt. Wir haben für alle Mütter und natürlich Väter und […]

03.05.2021