Reserveer
Direct >

Tartaar van Vitello en tonijn

Tonijntartaar

  • 300g tonijn
  • 1 Citroen
  • 50ml Olijfolie
  • Beetje Zout

Kalfstartaar

  • 300g kalfsmuis
  • 150ml kappertjesdressing
  • Zout / peper, gemalen

Kappertjesdressing

  • 200m olijfolie
  • 50ml witte wijnazijn
  • 35g Dijon mosterd
  • 50g kappertjes, op zuur (fijngehakt)
  • 30g zuur van kappertjes
  • 100 ml koksroom

Garnering

  • 100g mosterdsla
  • 100g kappertjes
  • 1xshiso purper, (bakje)

Bereiding

Meng voor de dressing alle ingrediënten, behalve de koksroom. Voeg al roerende de koksroom toe tot een homogene massa ontstaat. De dressing kan eventueel ook in de blender of met de staafmixer bereid worden.

Breng over in een spuitflesje en reserveer de dressing in de koeling.

Frituur voor de decoratie de kappertjes in de frituur totdat ze krokant zijn.

Afwerking

Snijd de tonijn tot fijne tartaar. Maak aan met het sap en de zestes van de citroen, olijfolie en breng op smaak met zout.

Haal het kalfsvlees door de gehaktmolen en maak smeuïg met de kappertjesdressing en breng verder op smaak met zout.

Verdeel beide tartaars over een 9-vaks steker en werk het gerecht verder af met de salade, gefrituurde kappertjes en de dressing.

 

Gerelateerde berichten


Bubbels bij De Herberg

Bubbels!

Bubbels! Een heerlijk begin van een avondje uit. Of wanneer je iets te vieren hebt. Of gewoon, zomaar… Soorten bubbels Er zijn veel soorten bubbels. We proosten er graag mee op feestjes, we luiden er een nieuw jaar mee in, we drinken het als aperitiefje, met of zonder een toevoeging. Het heeft iets feestelijks, die […]

31.05.2023
Pascalle in the picture

Pascalle in the picture

Pascalle in the picture: ze heeft het wel niet zo graag en toch mag wel eens naar voren komen dat Pascalle, behalve het gezicht van het restaurant, de sturende kracht op de achtergrond is. Geregel De drukke maanden zijn begonnen. Voor Pascalle en Marcus houdt dit in dat zij het mooie terras in gebruik hebben […]

17.05.2023
Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert

Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert

De Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert. En dat voor de 15e keer op rij! Het enige restaurant in Limburg dat deze prestatie heeft neergezet. Heel bijzonder! Waarderingen Binnen de restaurantwereld zijn er drie gidsen die ieder jaar waarderingen uitgeven aan restaurants. Dit zijn Michelin, waarschijnlijk de meest bekende, die hun sterren uitdelen. Gault & […]

04.05.2023