Reserveer
Direct >

Dit gericht heb ik op vakantie gegeten. Daar heb ik van genoten. Vanaf November koken wij dit gerecht in onze kookclub in het limburgse Vestingstadje Stevensweert.

Makreel in een oosters jasje

Ingrediënten voor 4 personen

600 g     Makreelfilet
125 g     wilde rijst
200 g     snijbonen
1             preistengel
1/2         sinaasappel
6 el         sinaasappelsap
3 el         mirin
1 el         soyasaus
2 el         sesamzaad
1 el         suiker
1 cm      gember
1             stengel citroengras

 Bereiden:

Laat demakreel 30 minuten marineren in een mengeling van fijngesneden gember, citroengras, sinaasappelsap, mirin en soyasaus. Kook de rijst gaar volgens bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de snijbonen in stukjes en laat deze aanstoven in wat olijfolie. Snijd de prei in fijne reepjes en voeg deze bij de snijbonen. Laat nog 5 minuten doorstoven.

Haal de makreel uit de marinade, dep af met keukenrol. Schil de sinaasappel en snij in dunne plakjes. Verhit in een braadpan wat olijfolie en bak de zalmfilets 1 minuutje op een hoog vuur. Draai om en leg de schijfjes sinaas erop en bestrooi met de sesamzaadjes. Haal uit de pan en gril de vis in de oven zo’n 3 à 4 minuten.

Voeg wat suiker bij de marinade die rest van het bakken en laat zo’n 5 minuten indikken.

Serveren:

Serveer de makreel met de saus, snijbonen/prei en de rijst.

Gerelateerde berichten


zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus hebben wij gedurende onze lunch […]

08.07.2021

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert: Volop plannen voor een culinaire zomer!

Op het mooie terras van Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert je je op een zomerse dag in een plaatsje in Frankrijk. Een plein omzoomd door bomen en vol mooi gedekte tafeltjes. Een plaatsje om neer te strijken en lekker lang te genieten van de zon, de rust, het eten, de passerende wandelaars en fietsers. En wat […]

07.07.2021