Reserveer
Direct >

Dit gericht heb ik op vakantie gegeten. Daar heb ik van genoten. Vanaf November koken wij dit gerecht in onze kookclub in het limburgse Vestingstadje Stevensweert.

Makreel in een oosters jasje

Ingrediënten voor 4 personen

600 g     Makreelfilet
125 g     wilde rijst
200 g     snijbonen
1             preistengel
1/2         sinaasappel
6 el         sinaasappelsap
3 el         mirin
1 el         soyasaus
2 el         sesamzaad
1 el         suiker
1 cm      gember
1             stengel citroengras

 Bereiden:

Laat demakreel 30 minuten marineren in een mengeling van fijngesneden gember, citroengras, sinaasappelsap, mirin en soyasaus. Kook de rijst gaar volgens bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de snijbonen in stukjes en laat deze aanstoven in wat olijfolie. Snijd de prei in fijne reepjes en voeg deze bij de snijbonen. Laat nog 5 minuten doorstoven.

Haal de makreel uit de marinade, dep af met keukenrol. Schil de sinaasappel en snij in dunne plakjes. Verhit in een braadpan wat olijfolie en bak de zalmfilets 1 minuutje op een hoog vuur. Draai om en leg de schijfjes sinaas erop en bestrooi met de sesamzaadjes. Haal uit de pan en gril de vis in de oven zo’n 3 à 4 minuten.

Voeg wat suiker bij de marinade die rest van het bakken en laat zo’n 5 minuten indikken.

Serveren:

Serveer de makreel met de saus, snijbonen/prei en de rijst.

Gerelateerde berichten


In the picture: Lars en Oscar Schmidt

In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter […]

22.10.2021
Kookles bij Herberg Stevensweert

Kookles bij Herberg Stevensweert

Vanaf januari 2022 kan de kookles bij Herberg Stevensweert weer geboekt worden. Kookles van chef-kok Marcus himself! Wat heb ik hier leuke herinneringen aan! Eigen ervaring Ik heb jaren kookles gevolgd bij Marcus. En behalve hele gezellige avonden heb ik hier ook een enorme kennis aan overgehouden. Wegens tijdgebrek ben ik gestopt met de kooklessen […]

17.10.2021

Vegetarisches Weihnachtsmenü

Vereehrte Gäste, Uns ist nicht verborgen geblieben, dass stehts mehr Gäste nach unseren Vegetarischen Gerichten fragen. Seit September bieten wir ein Menü vegetarisch vegan an. Dieses kommt gut an bei unseren Gästen und darum beschlossen wir auch Ihnen so ein Menü zu Weihnachten anzubieten.   Vegatarisches Menü €.70.- Kleiner Starter Dinkelbiskuit * 7 Kräuter Spinat […]

12.10.2021