Reserveer
Direct >

Dit gericht heb ik op vakantie gegeten. Daar heb ik van genoten. Vanaf November koken wij dit gerecht in onze kookclub in het limburgse Vestingstadje Stevensweert.

Makreel in een oosters jasje

Ingrediënten voor 4 personen

600 g     Makreelfilet
125 g     wilde rijst
200 g     snijbonen
1             preistengel
1/2         sinaasappel
6 el         sinaasappelsap
3 el         mirin
1 el         soyasaus
2 el         sesamzaad
1 el         suiker
1 cm      gember
1             stengel citroengras

 Bereiden:

Laat demakreel 30 minuten marineren in een mengeling van fijngesneden gember, citroengras, sinaasappelsap, mirin en soyasaus. Kook de rijst gaar volgens bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de snijbonen in stukjes en laat deze aanstoven in wat olijfolie. Snijd de prei in fijne reepjes en voeg deze bij de snijbonen. Laat nog 5 minuten doorstoven.

Haal de makreel uit de marinade, dep af met keukenrol. Schil de sinaasappel en snij in dunne plakjes. Verhit in een braadpan wat olijfolie en bak de zalmfilets 1 minuutje op een hoog vuur. Draai om en leg de schijfjes sinaas erop en bestrooi met de sesamzaadjes. Haal uit de pan en gril de vis in de oven zo’n 3 à 4 minuten.

Voeg wat suiker bij de marinade die rest van het bakken en laat zo’n 5 minuten indikken.

Serveren:

Serveer de makreel met de saus, snijbonen/prei en de rijst.

Gerelateerde berichten


Wild bij de Herberg! 

Eröffnung der Wildsaison

Eröffnung der Wildsaison   Im Herbst regieren Wildgerichte die Speisekarten in Stevensweert. Doch der Landstrich ist auch im Frühjahr einen kulinarischen Abstecher wert. Dann gibt es nämlich genauso viele Köstlichkeiten zu entdecken. Denke an Spargel vom Bauern besondere Gemüsearten aus unserem Garten oder Fisch und Fleisch von unseren kleinen Zulieferanten. BITTE ZU TISCH! Buntes Laub […]

15.09.2022
Wild bij de Herberg

Opening van het wildseizoen

Na een prachtige zomer, regeren nu weer wildgerechten op de menukaart in Stevensweert. De bonte bladeren liggen weer als een tapijt op de straten. De mist hangt s’morgens weer in de lucht en de regen tikt weer tegen de ramen. We merken het weer aan alles. Binnen maken we het weer gezellig. De kachel brandt […]

15.09.2022
Een goede kok...

Een goede kok…

Een goede kok gaat met zijn tijd mee. Dat moet hij wel door de steeds veranderende behoeftes van deze maatschappij. En dus ook van zijn gasten. Veranderende behoeftes Of het nu een trend is of een feit, dat maakt in wezen niets uit. Wat wel een feit is, is dat je als kok moet inspringen […]

06.09.2022