
Dit gericht heb ik op vakantie gegeten. Daar heb ik van genoten. Vanaf November koken wij dit gerecht in onze kookclub in het limburgse Vestingstadje Stevensweert.
Makreel in een oosters jasje
Ingrediënten voor 4 personen
600 g Makreelfilet
125 g wilde rijst
200 g snijbonen
1 preistengel
1/2 sinaasappel
6 el sinaasappelsap
3 el mirin
1 el soyasaus
2 el sesamzaad
1 el suiker
1 cm gember
1 stengel citroengras
Bereiden:
Laat demakreel 30 minuten marineren in een mengeling van fijngesneden gember, citroengras, sinaasappelsap, mirin en soyasaus. Kook de rijst gaar volgens bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de snijbonen in stukjes en laat deze aanstoven in wat olijfolie. Snijd de prei in fijne reepjes en voeg deze bij de snijbonen. Laat nog 5 minuten doorstoven.
Haal de makreel uit de marinade, dep af met keukenrol. Schil de sinaasappel en snij in dunne plakjes. Verhit in een braadpan wat olijfolie en bak de zalmfilets 1 minuutje op een hoog vuur. Draai om en leg de schijfjes sinaas erop en bestrooi met de sesamzaadjes. Haal uit de pan en gril de vis in de oven zo’n 3 à 4 minuten.
Voeg wat suiker bij de marinade die rest van het bakken en laat zo’n 5 minuten indikken.
Serveren:
Serveer de makreel met de saus, snijbonen/prei en de rijst.