Reserveer
Direct >

Dit gericht heb ik op vakantie gegeten. Daar heb ik van genoten. Vanaf November koken wij dit gerecht in onze kookclub in het limburgse Vestingstadje Stevensweert.

Makreel in een oosters jasje

Ingrediënten voor 4 personen

600 g     Makreelfilet
125 g     wilde rijst
200 g     snijbonen
1             preistengel
1/2         sinaasappel
6 el         sinaasappelsap
3 el         mirin
1 el         soyasaus
2 el         sesamzaad
1 el         suiker
1 cm      gember
1             stengel citroengras

 Bereiden:

Laat demakreel 30 minuten marineren in een mengeling van fijngesneden gember, citroengras, sinaasappelsap, mirin en soyasaus. Kook de rijst gaar volgens bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de snijbonen in stukjes en laat deze aanstoven in wat olijfolie. Snijd de prei in fijne reepjes en voeg deze bij de snijbonen. Laat nog 5 minuten doorstoven.

Haal de makreel uit de marinade, dep af met keukenrol. Schil de sinaasappel en snij in dunne plakjes. Verhit in een braadpan wat olijfolie en bak de zalmfilets 1 minuutje op een hoog vuur. Draai om en leg de schijfjes sinaas erop en bestrooi met de sesamzaadjes. Haal uit de pan en gril de vis in de oven zo’n 3 à 4 minuten.

Voeg wat suiker bij de marinade die rest van het bakken en laat zo’n 5 minuten indikken.

Serveren:

Serveer de makreel met de saus, snijbonen/prei en de rijst.

Gerelateerde berichten


Menukaart voor thuis

𝐀𝐬𝐩𝐞𝐫𝐠𝐞𝐰𝐞𝐤𝐞𝐧 Dit keer geen normaal Break-Out Box menu, nee, de komende weken staan volledig in het teken van de Asperges! Chef-kok Marcus Schmidt heeft een crimineel lekker menu bedacht rondom dit heerlijke streekproduct. Onze Asperges komt iedere dag vers van Goertz Asperges uit Montfort Liever een vier gangen dan drie? Dat kan! Je kunt gemakkelijk […]

11.05.2021

25 Jaar Menu | Hemelsvaartweekend

10 mei 1996 – 2021 HERBERG STADT STEVENSWAERT wordt vandaag 25 jaar!!!! Time flies, vandaag is Herberg Stadt Stevenswaert jarig. Dat willen we deze week met u vieren🍾. Op 10 mei 1996 opende Pascalle en Marcus Schmidt de deuren van hun kleine restaurant. Wat eerst een bruin cafe was, is nu uitgegroeid naar een restaurant […]

10.05.2021

Muttertag

Liebe Gäste, wir sind so gücklich mit der Öffnung unserer Aussen Gastronomie.Einige von Ihnen waren schon bei uns und die Freude war beiderseits gross. Nun steht Muttertag vor der Tür und ja der Wettergott spielt mit. Samstag sowie am Sonntag werden rund 23 Grad Sonnschein vorhergesagt. Wir haben für alle Mütter und natürlich Väter und […]

03.05.2021