Begin de Route met een koffie en een Stukje Limburgse vlaai , iedere dag vers gebakken!!

Deze route neemt je mee door Stevensweert en Wessem, twee voormalige vestingplaatsjes met een rijk cultuurhistorisch erfgoed. Ook steek je de Maas over voor een rustig rondje door Belgisch Limburg.

Eiland in de Maas
De route start bij Herberg Stadt Stevenswaert. Pak eerst even een terrasje, voordat je vanuit hartje Stevensweert het Eiland in de Maas op rijdt. Het is hier heerlijk rustig fietsen tussen de graslanden en het water. Je ziet enkele eeuwenoude boerderijen, aan de rand van Ohé kom je langs Het Geudje. Dit kasteel heeft een opvallende Maaslandse renaissancegevel uit 1651. Op het karakteristieke dorpsplein van Roosteren zie je de monumentale Sint-Jacobus de Meerderekerk uit 1843.

 

Tot 17.00 uur kunt u nog naar genieten van een heerlijke keuze lunchmenu of nog naar de Fietsroute naargenieten van lekkere belsche bieren

Gerelateerde berichten


Plateau Frits de Mer –

PLATEAU FRUITS DE MER- MARCUS SCHMIDT Geniet van onze oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven […]

30.07.2019

Gin Tonic Tasting

Lieve Gin vrienden, Gin is op het moment zeer populair, vooral als de zon schijnt. Het is een heerlijke dorstlesser met tonic, bitter lemon of ginger ale. Gin, “de jeneverbessensnaps” heeft een ware smaakrevolutie beleeft, zegt de maker van Hendrick’s Lesley Gracie. Gin Tasting in Stevensweert! Op vrijdag 30 augustus en zondag 1 september serveren […]

30.07.2019

Gefermenteerde groenten

Gefermenteerde groenten zijn weer helemaal terug! En dat is niet gek, want door fermentatie blijven textuur, kleur en vooral smaak behouden. Gefermenteerde groenten zijn beter verteerbaar en dragen bij aan een gezonde darmflora. Ze zitten boordevol vitaminen! Wat is fermenteren precies? Fermenteren is eigenlijk toveren met eten! Je zet natuurlijke bacteriën in om voedsel te […]

25.07.2019