Reserveer
Direct >

De gele vinvis, die hamachi wordt genoemd, is afkomstig uit de familie van de makreel en is met name tijdens het winterseizoen een populaire vissoort in Japan. Hamachi wordt rauw gebruikt in sushi, maar is gegrild of gebakken ook erg smakelijk. Voor hamachi geldt: hoe hoger het vetgehalte van de vis, hoe beter de smaak.

Hamachi, ook wel Yellowtail, geelvin makreel, Lechas, Ricciola, Magiaticko, Gelbschwanz Makrele genoemd, behoort tot de familie van horsmakrelen. Hamachi is rijk aan gezonde onverzadigde vetten.

Yellowtail Hamachi kan worden geserveerd als sashimi en in sushi en is al jaren een begrip in de hogere segmenten van de horeca in Japan en de VS. En de populariteit in Europa neemt steeds sneller toe!

Amacore Hamachi is gekweekt naar hoge Japanse kwaliteitseisen en is hierdoor van een superieure kwaliteit, zelfs wanneer vergeleken met zijn gewaardeerde Europese neefje, de geelvin makreel.

De sterke stroming van de Stille Oceaan geeft de Hamachi zijn unieke, stevige structuur en frisse uitstraling.

Geoogst volgens de traditionele Ike-jime techniek, Amacore Hamachi wordt levend gevangen en binnen vier uur ingevroren. Zo blijven de voedingsstoffen bewaard, wat versheid en smaak garandeert.

Volgens Japanse overlevering brengt Hamachi voorspoed en geluk omdat hij voor elke groeifase een aparte naam toegekend krijgt, alsof hij steeds promotie maakt. Hamachi wordt volgens Japanse traditie geserveerd tijdens het vieren van Nieuwjaar om de familie welvaart en succes te wensen voor het komende jaar.

Amacore Hamachi brengt ook u welvaart en succes! Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten.

bron Visoptafel.nl en Amacore.nl

Gerelateerde berichten


Gault Millau 2022

Pascalle en Marc Schmidt staan al meer dan twintig jaar garant voor een gemoedelijke sfeer, attente bediening en smaakvolle keuken in dit karakteristieke hoekpand aan de markt van het Maasstadje Stevensweert. We beginnen met een horentje gevuld met fijne krabmousse en een eitje gevuld met asperges afgetopt met schuim van asperges. Eendenlever komt daarna met […]

01.07.2022

Gin Tonic op zondag 7 Augustus

Gin Tonic op zondag 7 Augustus Beste ginvrienden,Gin is erg populair op dit moment, vooral als de zon schijnt. Het is een heerlijke dorstlesser met tonic, bitter lemon of ginger ale. Gin, ‘de jeneverbesbrandewijn’, heeft een ware smaakrevolutie ondergaan, zegt Hendrick’s uitvinder Lesley Gracie. Gin proeverij in Stevensweert! Op zondag 7 augustus organiseren wij samen […]

01.07.2022

Gin Tonic Menü am Sonntag 7. August

Liebe Gin-Freunde, Gin ist momentan sehr beliebt, besonders wenn die Sonne scheint. Es ist ein köstlicher Durstlöscher mit Tonic, Bitter Lemon oder Ginger Ale. Gin, „die Wacholderschnäpse“, hat eine wahre Geschmacksrevolution hinter sich, sagt Hendricks Erfinderin Lesley Gracie. Gin-Verkostung in Stevensweert! Am Sonntag den 7. August servieren wir  Mittags unser  Gin Tonic Menü.Wir heissen Sie […]

01.07.2022