Reserveer
Direct >

Moleculair koken met de kinderen van Basisschool De Maasparel

 

Op maandag 14.december koken wij weer samen met de “Kids” van onze Basisschool hier in Stevensweert.

Het Thema : Moleculaire keuken!!

We geven niet alleen onze eigen kookworkshop , Kinderworkshop voor Kindervakantiewerk, maar ook al de 5de keer koken voor de leerlingen vanaf Group 4!

Wat is Moleculaire keuken?

Wat gebeurd met de producten?

Wat verandert een product van vast in vloeibaar of van zacht naar vast?

Natuurlijk mogen alle leerlingen het gekookte ook proeven!

 

Hierbij heb ik wat informatie over verschillende producten………….vragen?

Nep eidooier van Mango en warme “eidooiers” van wortel

WAT IS CALCIC?
Calcium Chloride is een zout dat veel gebruikt wordt in de voedsel
industrie, vooral bij het bereiden van kaas wordt veel Calcic
gebruikt. Calcic lost snel op in water en geeft een bittere smaak af.
Producten moet voorzichtig worden afgespoeld met koud water ( even in
koud water leggen).Algin en Calcic zijn 2 produkten die bij elkaar
horen zonder één van deze producten geen spherification.

WAT IS GLUCO?

Gluco is een samenstelling van 2 calciumzouten (Calciumgluconaat en
Calciumlactaat) en is daarom een product met een hoog
Calciumconcentraat

WAT IS ALGINAAT?

Alginaat wordt op natuurlijke wijze verkregen uit bruine algen, deze
algen komen voor in de koude wateren van Schotland, Ierland, Noord
Amerika, Australie en Zuid Afrika. Alginaat in je product zorgt voor
de reactie met het Calcic water. je krijgt dan zeg maar vliesvorming
rondom je vloeibare product . Recepten met Texturas dienen strikt
gevolgd te worden en elke gram telt.

220 g mangopuree vermengen met 4,5 gram Gluco.

Meng 1 liter koud water met 5 gram Algin

Last rusten tot de luchtbellen verdwijnen

Schep de mango in het waterbad zo dat zij een ronde vorm aannemen
Leg ze dan in schoon water
 

Gerelateerde berichten


Bezige bijtjes en Herberg Stevensweert

 Bezige bijtjes

Nee, leuk is het zeker allemaal niet. Maar veel tijd om na te denken is er niet. Er moet te snel te veel worden geregeld na de berichtgevingen rondom corona een week voor Kerst. Lees over de bezige bijtjes  bij Herberg Stevensweert. Rust De Kerstdagen zijn nu achter de rug. Na de laatste klap die […]

30.12.2021
 In the picture: Marcus Schmidt

 In the picture: Marcus Schmidt

Op Marcus zijn verzoek heb ik blogs geschreven over Lars, Oscar en Pascalle. Maar dan kan een blog over Marcus zelf natuurlijk niet ontbreken. Vandaar, last but not least, in the picture: Marcus Schmidt. De chef zelf. Marcus zijn jonge jaren Marcus, geboren in 1969, groeide op in Siegburg, het Duitse Rheinland. Tot zijn 18e […]

14.12.2021
Veerkracht bij Herberg Stevensweert

Veerkracht

Wat een ongelooflijke veerkracht wordt er vertoond door de mensen om mij heen. Ieder op hun eigen manier. Neem Pascalle en Marcus. Pascalle en Marcus De voorbereidingen voor de komende feestdagen zijn in volle gang en telkens moeten de ideeën en plannen worden bijgesteld. Wordt vrijdags gemeld dat de deuren om 20.00 uur dicht moeten, […]

03.12.2021