Reserveer
Direct >

Moleculair koken met de kinderen van Basisschool De Maasparel

 

Op maandag 14.december koken wij weer samen met de “Kids” van onze Basisschool hier in Stevensweert.

Het Thema : Moleculaire keuken!!

We geven niet alleen onze eigen kookworkshop , Kinderworkshop voor Kindervakantiewerk, maar ook al de 5de keer koken voor de leerlingen vanaf Group 4!

Wat is Moleculaire keuken?

Wat gebeurd met de producten?

Wat verandert een product van vast in vloeibaar of van zacht naar vast?

Natuurlijk mogen alle leerlingen het gekookte ook proeven!

 

Hierbij heb ik wat informatie over verschillende producten………….vragen?

Nep eidooier van Mango en warme “eidooiers” van wortel

WAT IS CALCIC?
Calcium Chloride is een zout dat veel gebruikt wordt in de voedsel
industrie, vooral bij het bereiden van kaas wordt veel Calcic
gebruikt. Calcic lost snel op in water en geeft een bittere smaak af.
Producten moet voorzichtig worden afgespoeld met koud water ( even in
koud water leggen).Algin en Calcic zijn 2 produkten die bij elkaar
horen zonder één van deze producten geen spherification.

WAT IS GLUCO?

Gluco is een samenstelling van 2 calciumzouten (Calciumgluconaat en
Calciumlactaat) en is daarom een product met een hoog
Calciumconcentraat

WAT IS ALGINAAT?

Alginaat wordt op natuurlijke wijze verkregen uit bruine algen, deze
algen komen voor in de koude wateren van Schotland, Ierland, Noord
Amerika, Australie en Zuid Afrika. Alginaat in je product zorgt voor
de reactie met het Calcic water. je krijgt dan zeg maar vliesvorming
rondom je vloeibare product . Recepten met Texturas dienen strikt
gevolgd te worden en elke gram telt.

220 g mangopuree vermengen met 4,5 gram Gluco.

Meng 1 liter koud water met 5 gram Algin

Last rusten tot de luchtbellen verdwijnen

Schep de mango in het waterbad zo dat zij een ronde vorm aannemen
Leg ze dan in schoon water
 

Gerelateerde berichten


Menu voor thuis

Lieve gasten , De week bieden wij u naast ons reguliere weekmenu een “Asia menu” aan. Deze gerechtjes zijn koud en kunt u zo nodig nog even opwarmen. We geven u een receptuur mee, welke gerechten u wel en hoe kunt opwarmen. Eenvoudig bestellen – zelf koken. Onze succesvolle afhaalservice kunt u telefonisch 0475552376, via […]

10.11.2020

Weihnachtsbox und Frühstück

Liebe Gäste mit Weihnachten möchten wir Ihnen unsere Weihnachtsbox zu Herzen legen. Wir haben uns ein Menü bedacht das Sie zu Hause nach kochen können. Und ein Weihnachts Frühstück sitz auch mit dabei! Unsere Weihnachtsbox ist jeweils für 2 Personen €.100.- . In der Box finden Sie auch eine passende Rezeptur um alles zu hause […]

30.10.2020

Afhaalmenu en ontbijt voor kerst

Afhaalmenu kerst Wie niet buiten de deur wilt dineren met de kerstdagen, heeft de mogelijkheid om een heerlijk kerstdiner af te halen. Het voorwerk hebben wij gedaan. Na een paar eenvoudige laatste handelingen heeft u een heerlijke menu op tafel staan. Snel en eenvoudig kunt u thuis genieten van onze gastronomische lekkernijen. De gerechten worden […]

30.10.2020