Reserveer
Direct >

Moleculair koken met de kinderen van Basisschool De Maasparel

 

Op maandag 14.december koken wij weer samen met de “Kids” van onze Basisschool hier in Stevensweert.

Het Thema : Moleculaire keuken!!

We geven niet alleen onze eigen kookworkshop , Kinderworkshop voor Kindervakantiewerk, maar ook al de 5de keer koken voor de leerlingen vanaf Group 4!

Wat is Moleculaire keuken?

Wat gebeurd met de producten?

Wat verandert een product van vast in vloeibaar of van zacht naar vast?

Natuurlijk mogen alle leerlingen het gekookte ook proeven!

 

Hierbij heb ik wat informatie over verschillende producten………….vragen?

Nep eidooier van Mango en warme “eidooiers” van wortel

WAT IS CALCIC?
Calcium Chloride is een zout dat veel gebruikt wordt in de voedsel
industrie, vooral bij het bereiden van kaas wordt veel Calcic
gebruikt. Calcic lost snel op in water en geeft een bittere smaak af.
Producten moet voorzichtig worden afgespoeld met koud water ( even in
koud water leggen).Algin en Calcic zijn 2 produkten die bij elkaar
horen zonder één van deze producten geen spherification.

WAT IS GLUCO?

Gluco is een samenstelling van 2 calciumzouten (Calciumgluconaat en
Calciumlactaat) en is daarom een product met een hoog
Calciumconcentraat

WAT IS ALGINAAT?

Alginaat wordt op natuurlijke wijze verkregen uit bruine algen, deze
algen komen voor in de koude wateren van Schotland, Ierland, Noord
Amerika, Australie en Zuid Afrika. Alginaat in je product zorgt voor
de reactie met het Calcic water. je krijgt dan zeg maar vliesvorming
rondom je vloeibare product . Recepten met Texturas dienen strikt
gevolgd te worden en elke gram telt.

220 g mangopuree vermengen met 4,5 gram Gluco.

Meng 1 liter koud water met 5 gram Algin

Last rusten tot de luchtbellen verdwijnen

Schep de mango in het waterbad zo dat zij een ronde vorm aannemen
Leg ze dan in schoon water
 

Gerelateerde berichten


Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Degenen die Marcus en Pascalle vaker bezoeken zijn bekend met Pascalles kaaswagentje. Sinds jaar en dag kopen Marcus en Pascalle hun kazen via de familie Van Tricht uit Berchem, Antwerpen. Ze staan bekend als Kaasaffineurs Van Tricht. Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs van Tricht  zijn een gouden combinatie.  Maar wat is dat eigenlijk, een […]

02.08.2021
zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is er van 12.00 tot […]

08.07.2021