Reserveer
Direct >

Moleculair koken met de kinderen van Basisschool De Maasparel

 

Op maandag 14.december koken wij weer samen met de “Kids” van onze Basisschool hier in Stevensweert.

Het Thema : Moleculaire keuken!!

We geven niet alleen onze eigen kookworkshop , Kinderworkshop voor Kindervakantiewerk, maar ook al de 5de keer koken voor de leerlingen vanaf Group 4!

Wat is Moleculaire keuken?

Wat gebeurd met de producten?

Wat verandert een product van vast in vloeibaar of van zacht naar vast?

Natuurlijk mogen alle leerlingen het gekookte ook proeven!

 

Hierbij heb ik wat informatie over verschillende producten………….vragen?

Nep eidooier van Mango en warme “eidooiers” van wortel

WAT IS CALCIC?
Calcium Chloride is een zout dat veel gebruikt wordt in de voedsel
industrie, vooral bij het bereiden van kaas wordt veel Calcic
gebruikt. Calcic lost snel op in water en geeft een bittere smaak af.
Producten moet voorzichtig worden afgespoeld met koud water ( even in
koud water leggen).Algin en Calcic zijn 2 produkten die bij elkaar
horen zonder één van deze producten geen spherification.

WAT IS GLUCO?

Gluco is een samenstelling van 2 calciumzouten (Calciumgluconaat en
Calciumlactaat) en is daarom een product met een hoog
Calciumconcentraat

WAT IS ALGINAAT?

Alginaat wordt op natuurlijke wijze verkregen uit bruine algen, deze
algen komen voor in de koude wateren van Schotland, Ierland, Noord
Amerika, Australie en Zuid Afrika. Alginaat in je product zorgt voor
de reactie met het Calcic water. je krijgt dan zeg maar vliesvorming
rondom je vloeibare product . Recepten met Texturas dienen strikt
gevolgd te worden en elke gram telt.

220 g mangopuree vermengen met 4,5 gram Gluco.

Meng 1 liter koud water met 5 gram Algin

Last rusten tot de luchtbellen verdwijnen

Schep de mango in het waterbad zo dat zij een ronde vorm aannemen
Leg ze dan in schoon water
 

Gerelateerde berichten


Grote Truffelweek in Stevensweert

Degene die van Truffel houdt, zal dol zijn op dit menu   Beste truffelvrienden, We hebben iets heel speciaals voor jullie in juli. Onze Zomer Truffel Week!! 5 truffelgerechten worden geserveerd door het team rond chef-kok Marcus Schmidt. GENIET VAN EEN VOORTREFFELIJK VIJFGANGENMENU VERFIJND MET TRUFFELS, INCLUSIEF EEN WIJNBEGELEIDING IN EEN WARME SFEER OP AANVRAAG. […]

30.06.2022

Trüffelwoche in Stevensweert!

Wer Trüffel mag, wird dieses Menü Lieben Liebe Trüffelfreunde, Wir haben etwas ganz besonderes für Sie im Juli. Unsere Sommer Trüffelwoche !! 5 Trüffelgerichte werden Ihnen vom Team um Küchenchef Marcus Schmidt serviert. GENIESSEN SIE EIN ERLESENES, MIT TRÜFFEL VERFEINERTES FÜNF-GANG-MENÜ, AUF WUNSCH INKLUSIVE EINER WEINBEGLEITUNG IN HERZLICHER ATMOSPHÄRE. Auch dieses Menü ist zu einem […]

30.06.2022
lunchen bij de Herberg

Lunchen bij de Herberg!

Zondagmorgen… De zon maakt ons wakker. Vandaag geen wekker. Wel het gefluit van de vogels. We hebben ons voorgenomen om te gaan genieten van de zon, het zalige nietsdoen en heerlijk eten. En dat betekent lunchen bij de Herberg! Wij hebben er zin in. Op de fiets We fietsen eerst naar Maaseik om op de markt […]

23.06.2022