Reserveer
Direct >
Lekkers uit de zee

Scampi, kreeft, haring. Allemaal lekkers uit de zee. En Marcus verwerkt ze in zijn klassiekers…

Vaderdag

Tijdens Vaderdag presenteren Pascalle en Marcus jullie een scampi menu. Ofschoon de amuse bestaat uit een trio van haring, komt in de rest van het menu de scampi of gamba terug. Geen slecht begin lijkt me zo. Het menu verder bekijkend zie ik diverse bereidingen met gamba. Wanneer ik dit lees moet ik onbewust denken aan  Forrest Gump. Een film met Tom Hanks waarin op een bepaald moment uit ten treure alle mogelijkheden worden opgesomd die de scampi biedt. Het maakt nieuwsgierig naar Marcus’ culinaire interpretatie van gamba’s.

Haringseizoen 2023

Voor de geinteresseerden: het haringseizoen begint normaalgesproken op 13 juni met de verkoop van het eerste vaatje haring. Traditiegetrouw wordt de opbrengst hiervan aan een goed doel geschonken en dit jaar zijn dat de Voedselbanken Nederland. Vanaf 14 juni zou de Hollandse Nieuwe in de winkel moeten liggen. Althans, dat was de planning. Op dit moment is dit uitgesteld tot 23 juni omdat de haring nog niet het vetpercentage heeft wat deze officieel moet hebben voor de verkoop (minimaal 16%).

Kreeften special

Begin juli organiseren Pascalle en Marcus hun kreeften special. Kreeft is een echte delicatesse en niet meer overal te bestellen in restaurants. Marcus vindt dat jammer en kiest er daarom voor om een hele special aan dit bijzondere zeedier te wijden. Hij kiest voor diverse bereidingen om niets van het dier onbenut te laten. Hij bespaart jullie het geknoei met de kreeftenschaar en het gepulk met pennetjes van het kreeftenvlees uit de scharen, staart of poten. Geen vieze handen, geen vieze kleren. Heerlijk. Dat vind ikzelf althans als knoeier nummer één (grijns).

Gezonde voeding

Overigens zijn garnalen, gamba’s, krab, kreeft en vis in het algemeen, bijzonder gezond. Ze zijn een goede bron van eiwitten en bevatten diverse vitamines en mineralen zoals vitamine A, D, B3 en B12. Mocht je echter allergisch zijn voor zeevruchten en garnalen dan vallen krab en kreeft helaas ook af. Het meest gezond zijn de vettere vissen als makreel, haring, sardientjes en zalm. Deze bevatten het meeste omega-3, een visvetzuur.

Lekkers uit de zee: reserveren

Mochten jullie interesse hebben in het Vaderdag menu (met ’s middags live muziek) of de kreeften special, wacht dan niet te lang met reserveren. Geef bij reserveren ook aan dat jullie gebruik willen maken van de genoemde menu’s. Smakelijk eten alvast!

Gerelateerde berichten


Kreeften special bij De Herberg

Kreeft: een bijzonder dier

Kreeft op de menukaart, dat doet watertanden, nietwaar? Maar ook in levende lijve, in zijn natuurlijke omgeving, is de kreeft een bijzonder dier. Wat is een kreeft? Een kreeft valt onder de schaaldieren of kreeftachtigen. Net als de krab. Het lichaam van deze dieren is verdeeld in kleine eenheden, allemaal voorzien van een pantser. Nu […]

21.06.2023
Vaderdag bij Herberg Stevensweert

Vaderdag bij Herberg Stevensweert

Lekker lunchen met kreeft. Een cadeau idee? Vier dan Vaderdag bij Herberg Stevensweert. Wanneer? Vaderdag valt zoals altijd op de derde zondag in juni. Ooit zo verplaatst van oktober naar juni op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten. Dit jaar valt Vaderdag op 19 juni. Mooi toch? Afgezien van het commerciële plaatje is […]

10.06.2022