Reserveer
Direct >
Lekkers uit de Noordzee bij Herberg Stevensweert

Lekkers uit de Noordzee en de Oosterschelde. Daar weet Marcus wel raad mee.

Kleine leveranciers

Het heeft Marcus zijn voorkeur om te werken met kleine(re) leveranciers. Zo weet hij dat dàt wat hij aangeleverd krijgt altijd vers is. En zo weet hij ook zijn menu iedere week weer spannend te houden. Hij weet nooit wat hij precies kan krijgen op deze manier. De leveranciers op hun beurt weten waarmee ze Marcus een groot plezier kunnen doen.

Lekkers uit de Noordzee

Ook zijn visleveranciers weten waar ze aan toe zijn bij Marcus. Zij leveren vis, schaal-en schelpdieren die iedere dag vers gevangen zijn en ’s avonds al op het bordje liggen in het restaurant. Wisten jullie dat vissen een bepaalde tijd hebben dat ze op hun lekkerst zijn? Dat ze gedurende de paartijd bijvoorbeeld niet zo lekker smaken? (Bij vissen heet de paartijd trouwens paaitijd.) Daarom bestaat er een viskalender.

Viskalender

De viskalender houdt rekening met de seizoenen die vis kent. Het gaat dan bijvoorbeeld om de paaiperiode van elke vis. Dit is niet alleen belangrijk voor de smaak. Want eigenlijk is dat alleen interessant voor ons, de menselijke eter. Voor de vis zelf is het belangrijk om in deze periode gewoon met rust te worden gelaten. Zo creëren we een stabiele visstand. En blijven we verzekerd van de aanvoer van lekkers uit de Noordzee.

Zeetong à la meunière

Dat klinkt sjiek nietwaar? Het rolt zo lekker uit je mond. À la meunière… het betekent zeetong in bloem op de graat gebakken. Een Frans gerecht waarbij de vis in zijn geheel gebakken wordt in flink wat boter en afgewerkt met citroensap.

Een zeetong is een stevige platvis. Hij smaakt zacht en sappig. En volgens de viskalender smaakt hij op zijn best tussen juni en januari. Het gezegde luidt dat zeetong twee keer moet zwemmen. Eén keer in de zee en één keer in de boter. En dat doet hij in dit recept volop.

Pinksteren met zeetong à la meunière

Met Pinksteren kunnen jullie bij de Herberg heerlijk komen genieten van een lunch met zeetong à la meunière. Zondag 5 en maandag 6 juni is deze lunch te reserveren van 12.00 tot 14.00 uur. Op maandag is er tevens livemuziek. En als het weer zo doorzet kunnen we dit alles genieten met een stralend zonnetje.

Fijne Pinksterdagen alvast!

Gerelateerde berichten


No related posts!