Reserveer
Direct >

De projectgroepen waren te gast bij chefkok Marcus Schmidt van restaurant Herberg Stadt Stevensweert voor een superinteressante workshop “Kooktechnieken”. https://www.herberg-stevensweert.nl

We gaan wat vertellen over het uitstapje koken:

Hoi wij zijn het projectgroepje

Wij zijn op  ma. 14 dec 2015 naar stadt herberg stevensweert geweest voor een kookworkshop .

We hebben daar vanalles gedaan.

Het ging over de moluculaire keuken. En over bindmaterialen  zoals gelatine

Het koken in de moluculaire keuken houdt in dat je bindmiddelen gebruikt om de mooiste resultaten te krijgen . sit zijn soorten bindmiddelen: citras, agar, lota, kappa, calcic, lecithine, en gluco .

We hebben ook veel gemaakt en geproefd. Zoals: rode bieten marshmallows en chocolade mousse met een frambozen bindmiddel.

We hebben 2 soorten algen geproefd

Dit was ons uitstapje.

 

Lees hieronder wat verslagen van enkele kinderen:

 

Kookworkshop bij Marcus Schmidt.

Op maandag 14 december zijn de kinderen van de projectgroepen van de groepen 3 t/m 8 een kookworkshop gaan volgen bij chef-kok Marcus Schmidt van restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Het was een hele leuke, leerzame & lekkere les. Het thema van de workshop was dit keer Moleculair koken en dat hield in dat je stoffen van vorm kunt veranderen. Mr. Schmidt had bijvoorbeeld ook yoghurtpoeder die gemaakt is doordat hij in stikstof gegoten werd. Ook werd er verteld dat ze algen in de keuken gebruikten. Nu denk je vast: algen? Getsie!!! Maar het is echt waar, ze gebruiken soms gemalen algen en anderen zee-planten als verdikkingsmiddel. We mochten van alles proeven.

Het was heel erg leuk en wij hopen om dit nog een keertje te mogen doen!

Bo en Emma

 

Kookles bij Markus

Maandag 14 dec 2015 zijn we met het projectgroepje 6, 7a, 7b en 8 naar Markus   geweest om te gaan kijken in de keuken van het restaurant. Juffrouw Mylene is met ons meegegaan. We hebben van alles gekookt: popcorn van spek, marshmallows van rode bieten enz.

We mochten alles proeven, Soms smaakte het raar, Soms vies, Soms lekker.

Kyro

Gerelateerde berichten


Biertasting bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

Biertasting bij Herberg Stevensweert

Het zal de vaste volgers van social media niet ontgaan zijn dat Pascalle en Marcus een tijdje geleden een bezoek hebben gebracht aan de Duvel Moortgat Brouwerij en de Liefmans Brouwerij. De foto’s laten zien dat het een leerzaam en gezellig uitje was. Het is dan ook logisch dat hier een vervolg op zou komen. […]

22.09.2021

Foodpairing met Speciaalbier op zaterdag 2 oktober

Zoals jullie van ons gewend zijn, willen wij jullie weer graag verwennen met culinaire gerechten. Daar waar Pascalle altijd haar het best doet om de mooiste wijnen te selecteren bij de gerechten van Marcus, hebben we nu de samenwerking met Duvel Moortgat Brouwerij gezocht. De Commercieel Afgevaardigde Rachelle Hentzepeter heeft namens de brouwerij haar expertise […]

21.09.2021

Actie in September !

Lieve gasten, Van 15 September tot en met 30 September serveren wij jullie een VerrassingsMarktMenu. 5 Gangen menu plus 3 Amuses Geulles voor een prijs van €.49.95 per Couvert . Willen jullie een All Inclusive Menu, Dat kan!  Pascalle heeft nog wat mooie wijnen in haar kelder liggen . Het All Inclusive Menu ( Aperitief, […]

14.09.2021