
De projectgroepen waren te gast bij chefkok Marcus Schmidt van restaurant Herberg Stadt Stevensweert voor een superinteressante workshop “Kooktechnieken”. https://www.herberg-stevensweert.nl
We gaan wat vertellen over het uitstapje koken:
Hoi wij zijn het projectgroepje
Wij zijn op ma. 14 dec 2015 naar stadt herberg stevensweert geweest voor een kookworkshop .
We hebben daar vanalles gedaan.
Het ging over de moluculaire keuken. En over bindmaterialen zoals gelatine
Het koken in de moluculaire keuken houdt in dat je bindmiddelen gebruikt om de mooiste resultaten te krijgen . sit zijn soorten bindmiddelen: citras, agar, lota, kappa, calcic, lecithine, en gluco .
We hebben ook veel gemaakt en geproefd. Zoals: rode bieten marshmallows en chocolade mousse met een frambozen bindmiddel.
We hebben 2 soorten algen geproefd
Dit was ons uitstapje.
Lees hieronder wat verslagen van enkele kinderen:
Kookworkshop bij Marcus Schmidt.
Op maandag 14 december zijn de kinderen van de projectgroepen van de groepen 3 t/m 8 een kookworkshop gaan volgen bij chef-kok Marcus Schmidt van restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Het was een hele leuke, leerzame & lekkere les. Het thema van de workshop was dit keer Moleculair koken en dat hield in dat je stoffen van vorm kunt veranderen. Mr. Schmidt had bijvoorbeeld ook yoghurtpoeder die gemaakt is doordat hij in stikstof gegoten werd. Ook werd er verteld dat ze algen in de keuken gebruikten. Nu denk je vast: algen? Getsie!!! Maar het is echt waar, ze gebruiken soms gemalen algen en anderen zee-planten als verdikkingsmiddel. We mochten van alles proeven.
Het was heel erg leuk en wij hopen om dit nog een keertje te mogen doen!
Bo en Emma
Kookles bij Markus
Maandag 14 dec 2015 zijn we met het projectgroepje 6, 7a, 7b en 8 naar Markus geweest om te gaan kijken in de keuken van het restaurant. Juffrouw Mylene is met ons meegegaan. We hebben van alles gekookt: popcorn van spek, marshmallows van rode bieten enz.
We mochten alles proeven, Soms smaakte het raar, Soms vies, Soms lekker.
Kyro