Reserveer
Direct >

De projectgroepen waren te gast bij chefkok Marcus Schmidt van restaurant Herberg Stadt Stevensweert voor een superinteressante workshop “Kooktechnieken”. https://www.herberg-stevensweert.nl

We gaan wat vertellen over het uitstapje koken:

Hoi wij zijn het projectgroepje

Wij zijn op  ma. 14 dec 2015 naar stadt herberg stevensweert geweest voor een kookworkshop .

We hebben daar vanalles gedaan.

Het ging over de moluculaire keuken. En over bindmaterialen  zoals gelatine

Het koken in de moluculaire keuken houdt in dat je bindmiddelen gebruikt om de mooiste resultaten te krijgen . sit zijn soorten bindmiddelen: citras, agar, lota, kappa, calcic, lecithine, en gluco .

We hebben ook veel gemaakt en geproefd. Zoals: rode bieten marshmallows en chocolade mousse met een frambozen bindmiddel.

We hebben 2 soorten algen geproefd

Dit was ons uitstapje.

 

Lees hieronder wat verslagen van enkele kinderen:

 

Kookworkshop bij Marcus Schmidt.

Op maandag 14 december zijn de kinderen van de projectgroepen van de groepen 3 t/m 8 een kookworkshop gaan volgen bij chef-kok Marcus Schmidt van restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Het was een hele leuke, leerzame & lekkere les. Het thema van de workshop was dit keer Moleculair koken en dat hield in dat je stoffen van vorm kunt veranderen. Mr. Schmidt had bijvoorbeeld ook yoghurtpoeder die gemaakt is doordat hij in stikstof gegoten werd. Ook werd er verteld dat ze algen in de keuken gebruikten. Nu denk je vast: algen? Getsie!!! Maar het is echt waar, ze gebruiken soms gemalen algen en anderen zee-planten als verdikkingsmiddel. We mochten van alles proeven.

Het was heel erg leuk en wij hopen om dit nog een keertje te mogen doen!

Bo en Emma

 

Kookles bij Markus

Maandag 14 dec 2015 zijn we met het projectgroepje 6, 7a, 7b en 8 naar Markus   geweest om te gaan kijken in de keuken van het restaurant. Juffrouw Mylene is met ons meegegaan. We hebben van alles gekookt: popcorn van spek, marshmallows van rode bieten enz.

We mochten alles proeven, Soms smaakte het raar, Soms vies, Soms lekker.

Kyro

Gerelateerde berichten


Take Away Box

Lieve gasten, Een keertje iets anders, dan je gebruikelijke menu op tafel zetten, is een makkie met onze Home Box. Alleen een beetje liefde toevoegen en je kunt genieten van een heerlijk diner. Voor de gasten die nog aarzelen om een home box te halen, een kleine uitleg over datgene wat u verwachten kan. In […]

05.01.2022

Take Away

Marcus Gastronomie voor thuis   Het nieuwe kabinet stond helaas niet aan onze kant en wij moeten dus nog geduldig wachten op de volgende persconferentie. Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen want het raakt een beetje op.  Ook deze week hebben we weer onze gastronomie voor thuis. Buiten ons Take Away menu […]

05.01.2022
Bezige bijtjes en Herberg Stevensweert

 Bezige bijtjes

Nee, leuk is het zeker allemaal niet. Maar veel tijd om na te denken is er niet. Er moet te snel te veel worden geregeld na de berichtgevingen rondom corona een week voor Kerst. Lees over de bezige bijtjes  bij Herberg Stevensweert. Rust De Kerstdagen zijn nu achter de rug. Na de laatste klap die […]

30.12.2021