Reserveer
Direct >

Vanaf nu zet ik regelmatig recepten uit de oude doos op mijn Chef Blog

Ingrediënten mayonaise

 

  • 1 eigeel
  • 100 ml plantaardige olie
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl dragonazijn
  • Zout, suiker, peper

 

 

 

Ingrediënten gebakken aardappelsalade

 

  • aardappels
  • Plantaardige olie
  • 1 bosuitje

 

Ingrediënten appelmosterd

 

  • 100 ml middelscherpe mosterd
  • 200 ml plantaardige olie
  • 50 gr suiker
  • 3 eetl kruidenazijn
  • ½ bosje dille
  • Zout en peper
  • 1 appel

 

 

Bereiding mayonaise

 

Het eigeel van het eiwit delen

Het eigeel opkloppen en dan voorzichtig de olie erbij.

Op smaak brengen met mosterd, Azijn, suiker, zout en peper

 

 

Bereiding gebakken aardappelsalade

 

De aardappels schillen en in fijne schijfjes raspen. Dan in een pan bij geringe hitte krokant bakken.

De aardappels dan afkoelen op een stuk keukenpapier. De bosuitjes wassen en in ringen van 2 cm snijden. Deze dan kort blancheren. Dan bij de aardappels doen en de aardappels met mayonaise marineren.

 

Bereiding appelmosterd

 

De olie met de mosterd, suiker, azijn en de dille in een maatbeker doen en vermengen tot je een romige sauce krijgt

Dan op smaak brengen met zout en peper. De appel fijn raspen en eronder doen.

 

De worstjes in de lengte halveren en in een pan krokant bakken. Deze dan op de aardappelsalade leggen en de mosterd erbij serveren.

Gerelateerde berichten


Chateaubriand bij De Herberg

Klassiekers bij De Herberg!

Marcus heeft 2023 uitgeroepen tot het jaar van de klassiekers bij De Herberg. En daar hoort chateaubriand zeker bij! Klassiekers bij De Herberg Waar denkt Marcus dan aan, zullen jullie je afvragen. Om te beginnen natuurlijk de aangekondigde chateaubriand. En verder kalfszwezerik, zeetong, tartaar. Allemaal later dit jaar. Ook de luxere klassiekers komen langs. De […]

16.03.2023

Vegetarisches Menu met Pasen

Vegetarisch Paasmenu Menu €.60.- 3 Vegetarische Paasgroeten uit de keuken ** Carpaccio van knolselderij van de Green Egg Daslookdressing | Tomaten | Noten | Cress ** Roomkaas Panna Cotta Geitenkaas | Aarde van Peterselie | Pikante tomaat | Cracker ** Groente Tortilla Aardappel | Ricotta | Asperges | Bieslookolie ** Kaasvariatie van Frederic van Tricht […]

09.03.2023

Pasen in Stevensweert

Pasen in Stevensweert Vieren van het leven Het ultieme Paasfeest vandaag de dag: een heerlijk lentezonnetje, de dag rustig beginnen, lekker wandelen of fietsen, in de tuin of op een terras zitten en genieten van een heerlijke lunch of diner. Die je bij voorkeur niet zelf hoeft klaar te maken. Je hoofd achterover, je ogen […]

09.03.2023