Reserveer
Direct >

Vanaf nu zet ik regelmatig recepten uit de oude doos op mijn Chef Blog

Ingrediënten mayonaise

 

  • 1 eigeel
  • 100 ml plantaardige olie
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl dragonazijn
  • Zout, suiker, peper

 

 

 

Ingrediënten gebakken aardappelsalade

 

  • aardappels
  • Plantaardige olie
  • 1 bosuitje

 

Ingrediënten appelmosterd

 

  • 100 ml middelscherpe mosterd
  • 200 ml plantaardige olie
  • 50 gr suiker
  • 3 eetl kruidenazijn
  • ½ bosje dille
  • Zout en peper
  • 1 appel

 

 

Bereiding mayonaise

 

Het eigeel van het eiwit delen

Het eigeel opkloppen en dan voorzichtig de olie erbij.

Op smaak brengen met mosterd, Azijn, suiker, zout en peper

 

 

Bereiding gebakken aardappelsalade

 

De aardappels schillen en in fijne schijfjes raspen. Dan in een pan bij geringe hitte krokant bakken.

De aardappels dan afkoelen op een stuk keukenpapier. De bosuitjes wassen en in ringen van 2 cm snijden. Deze dan kort blancheren. Dan bij de aardappels doen en de aardappels met mayonaise marineren.

 

Bereiding appelmosterd

 

De olie met de mosterd, suiker, azijn en de dille in een maatbeker doen en vermengen tot je een romige sauce krijgt

Dan op smaak brengen met zout en peper. De appel fijn raspen en eronder doen.

 

De worstjes in de lengte halveren en in een pan krokant bakken. Deze dan op de aardappelsalade leggen en de mosterd erbij serveren.

Gerelateerde berichten


In the picture: Lars en Oscar Schmidt

In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter […]

22.10.2021
Kookles bij Herberg Stevensweert

Kookles bij Herberg Stevensweert

Vanaf januari 2022 kan de kookles bij Herberg Stevensweert weer geboekt worden. Kookles van chef-kok Marcus himself! Wat heb ik hier leuke herinneringen aan! Eigen ervaring Ik heb jaren kookles gevolgd bij Marcus. En behalve hele gezellige avonden heb ik hier ook een enorme kennis aan overgehouden. Wegens tijdgebrek ben ik gestopt met de kooklessen […]

17.10.2021

Vegetarisches Weihnachtsmenü

Vereehrte Gäste, Uns ist nicht verborgen geblieben, dass stehts mehr Gäste nach unseren Vegetarischen Gerichten fragen. Seit September bieten wir ein Menü vegetarisch vegan an. Dieses kommt gut an bei unseren Gästen und darum beschlossen wir auch Ihnen so ein Menü zu Weihnachten anzubieten.   Vegatarisches Menü €.70.- Kleiner Starter Dinkelbiskuit * 7 Kräuter Spinat […]

12.10.2021