Reserveer
Direct >

Vanaf nu zet ik regelmatig recepten uit de oude doos op mijn Chef Blog

Ingrediënten mayonaise

 

  • 1 eigeel
  • 100 ml plantaardige olie
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl dragonazijn
  • Zout, suiker, peper

 

 

 

Ingrediënten gebakken aardappelsalade

 

  • aardappels
  • Plantaardige olie
  • 1 bosuitje

 

Ingrediënten appelmosterd

 

  • 100 ml middelscherpe mosterd
  • 200 ml plantaardige olie
  • 50 gr suiker
  • 3 eetl kruidenazijn
  • ½ bosje dille
  • Zout en peper
  • 1 appel

 

 

Bereiding mayonaise

 

Het eigeel van het eiwit delen

Het eigeel opkloppen en dan voorzichtig de olie erbij.

Op smaak brengen met mosterd, Azijn, suiker, zout en peper

 

 

Bereiding gebakken aardappelsalade

 

De aardappels schillen en in fijne schijfjes raspen. Dan in een pan bij geringe hitte krokant bakken.

De aardappels dan afkoelen op een stuk keukenpapier. De bosuitjes wassen en in ringen van 2 cm snijden. Deze dan kort blancheren. Dan bij de aardappels doen en de aardappels met mayonaise marineren.

 

Bereiding appelmosterd

 

De olie met de mosterd, suiker, azijn en de dille in een maatbeker doen en vermengen tot je een romige sauce krijgt

Dan op smaak brengen met zout en peper. De appel fijn raspen en eronder doen.

 

De worstjes in de lengte halveren en in een pan krokant bakken. Deze dan op de aardappelsalade leggen en de mosterd erbij serveren.

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Hemelvaart bij de Herberg

Himmelfahrt ;der erste Hummer

Himmlisches Geniessen am 26. Mai  | Himmelfahrt   Am Donnerstag den 26 . Mai sind wir auch mittags ab 12.00 Uhr  für ein kulinarisches Lunch Menü geöffnet ., sowie ab 17.30 Uhr für unser Diner. An diesem Himmelfahrt Tag bieten wir dieses Menü an für mittags sowie auch abends.Dieses Menü bieten wir auch am Sonntag […]

16.05.2022

Hemelvaart; de eerste kreeft

Hemels genieten met hemelvaart op donderdag 26 mei   Op donderdag 26 mei ; HEMELVAART zijn wij zowel s ’middags vanaf 12.00 uur als s ’avonds vanaf 17.30 uur geopend voor een hemels menu. Op hemelvaart serveren wij dit menu de hele dag. Zondags 29 mei serveren wij dit menu alleen s ‘middags vanaf 12.00 […]

16.05.2022