Reserveer
Direct >

Vanaf nu zet ik regelmatig recepten uit de oude doos op mijn Chef Blog

Ingrediënten mayonaise

 

  • 1 eigeel
  • 100 ml plantaardige olie
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl dragonazijn
  • Zout, suiker, peper

 

 

 

Ingrediënten gebakken aardappelsalade

 

  • aardappels
  • Plantaardige olie
  • 1 bosuitje

 

Ingrediënten appelmosterd

 

  • 100 ml middelscherpe mosterd
  • 200 ml plantaardige olie
  • 50 gr suiker
  • 3 eetl kruidenazijn
  • ½ bosje dille
  • Zout en peper
  • 1 appel

 

 

Bereiding mayonaise

 

Het eigeel van het eiwit delen

Het eigeel opkloppen en dan voorzichtig de olie erbij.

Op smaak brengen met mosterd, Azijn, suiker, zout en peper

 

 

Bereiding gebakken aardappelsalade

 

De aardappels schillen en in fijne schijfjes raspen. Dan in een pan bij geringe hitte krokant bakken.

De aardappels dan afkoelen op een stuk keukenpapier. De bosuitjes wassen en in ringen van 2 cm snijden. Deze dan kort blancheren. Dan bij de aardappels doen en de aardappels met mayonaise marineren.

 

Bereiding appelmosterd

 

De olie met de mosterd, suiker, azijn en de dille in een maatbeker doen en vermengen tot je een romige sauce krijgt

Dan op smaak brengen met zout en peper. De appel fijn raspen en eronder doen.

 

De worstjes in de lengte halveren en in een pan krokant bakken. Deze dan op de aardappelsalade leggen en de mosterd erbij serveren.

Gerelateerde berichten


zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus hebben wij gedurende onze lunch […]

08.07.2021

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert: Volop plannen voor een culinaire zomer!

Op het mooie terras van Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert je je op een zomerse dag in een plaatsje in Frankrijk. Een plein omzoomd door bomen en vol mooi gedekte tafeltjes. Een plaatsje om neer te strijken en lekker lang te genieten van de zon, de rust, het eten, de passerende wandelaars en fietsers. En wat […]

07.07.2021