
Vanaf nu zet ik regelmatig recepten uit de oude doos op mijn Chef Blog
Ingrediënten mayonaise
- 1 eigeel
- 100 ml plantaardige olie
- 1 eetl mosterd
- 2 eetl dragonazijn
- Zout, suiker, peper
Ingrediënten gebakken aardappelsalade
- aardappels
- Plantaardige olie
- 1 bosuitje
Ingrediënten appelmosterd
- 100 ml middelscherpe mosterd
- 200 ml plantaardige olie
- 50 gr suiker
- 3 eetl kruidenazijn
- ½ bosje dille
- Zout en peper
- 1 appel
Bereiding mayonaise
Het eigeel van het eiwit delen
Het eigeel opkloppen en dan voorzichtig de olie erbij.
Op smaak brengen met mosterd, Azijn, suiker, zout en peper
Bereiding gebakken aardappelsalade
De aardappels schillen en in fijne schijfjes raspen. Dan in een pan bij geringe hitte krokant bakken.
De aardappels dan afkoelen op een stuk keukenpapier. De bosuitjes wassen en in ringen van 2 cm snijden. Deze dan kort blancheren. Dan bij de aardappels doen en de aardappels met mayonaise marineren.
Bereiding appelmosterd
De olie met de mosterd, suiker, azijn en de dille in een maatbeker doen en vermengen tot je een romige sauce krijgt
Dan op smaak brengen met zout en peper. De appel fijn raspen en eronder doen.
De worstjes in de lengte halveren en in een pan krokant bakken. Deze dan op de aardappelsalade leggen en de mosterd erbij serveren.