Reserveer
Direct >

Vanaf nu zet ik regelmatig recepten uit de oude doos op mijn Chef Blog

Ingrediënten mayonaise

 

  • 1 eigeel
  • 100 ml plantaardige olie
  • 1 eetl mosterd
  • 2 eetl dragonazijn
  • Zout, suiker, peper

 

 

 

Ingrediënten gebakken aardappelsalade

 

  • aardappels
  • Plantaardige olie
  • 1 bosuitje

 

Ingrediënten appelmosterd

 

  • 100 ml middelscherpe mosterd
  • 200 ml plantaardige olie
  • 50 gr suiker
  • 3 eetl kruidenazijn
  • ½ bosje dille
  • Zout en peper
  • 1 appel

 

 

Bereiding mayonaise

 

Het eigeel van het eiwit delen

Het eigeel opkloppen en dan voorzichtig de olie erbij.

Op smaak brengen met mosterd, Azijn, suiker, zout en peper

 

 

Bereiding gebakken aardappelsalade

 

De aardappels schillen en in fijne schijfjes raspen. Dan in een pan bij geringe hitte krokant bakken.

De aardappels dan afkoelen op een stuk keukenpapier. De bosuitjes wassen en in ringen van 2 cm snijden. Deze dan kort blancheren. Dan bij de aardappels doen en de aardappels met mayonaise marineren.

 

Bereiding appelmosterd

 

De olie met de mosterd, suiker, azijn en de dille in een maatbeker doen en vermengen tot je een romige sauce krijgt

Dan op smaak brengen met zout en peper. De appel fijn raspen en eronder doen.

 

De worstjes in de lengte halveren en in een pan krokant bakken. Deze dan op de aardappelsalade leggen en de mosterd erbij serveren.

Gerelateerde berichten


Het Menu voor Thuis

Lieve gasten, De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We moeten nog verder zo. Dus de schouders eronder. We hebben altijd gezegd: 1 maart gaan we open, maar helaas we moeten nog wachten en geduld hebben Wij hebben weer iets voor u voorbereid! Alle gerechten zijn voorbereid, op smaak gebracht en […]

23.02.2021

Het Menu voor Thuis

Lieve mensen,  Niet aleen de natuur gaat op en neer, maar ook mijn inspiratie. De ene week sta je op de schaatsen en loop je in de sneeuw en de andere week wandel je in een t-shirt en hebben we een kraampje met Koffie buiten staan. Het corona tijdperk vergt veel van ons. Deze week […]

23.02.2021

weekmenu tot zondag 7. Maart

Lieve gasten, De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We moeten nog verder zo. Dus de schouders eronder. We hebben altijd gezegd: 1 maart gaan we open, maar helaas we moeten nog wachten en geduld hebben. Naast onze weekkaart, die u van ons warm krijgt geleverd, hebben we ook een menu, […]

16.02.2021