Reserveer
Direct >
Chateaubriand bij De Herberg

Marcus heeft 2023 uitgeroepen tot het jaar van de klassiekers bij De Herberg. En daar hoort chateaubriand zeker bij!

Klassiekers bij De Herberg

Waar denkt Marcus dan aan, zullen jullie je afvragen. Om te beginnen natuurlijk de aangekondigde chateaubriand. En verder kalfszwezerik, zeetong, tartaar. Allemaal later dit jaar. Ook de luxere klassiekers komen langs. De truffel hebben jullie al mogen proeven. Wie weet volgt er nòg een truffel sessie. Maar verder ook kaviaar, oesters en, niet te vergeten, ganzenlever. Maar Marcus begint met chateaubriand.

Chateaubriand

Een heerlijk stuk rundervlees van het dikke uiteinde van de runderhaas. Het is een groot stuk vlees dat zich perfect loont om met meerdere mensen van te eten. Heel mager. Het heeft daardoor een subtielere smaak dan andere stukken vlees van het rund. Meestal wordt het gegeten met een lekkere saus en frietjes. Marcus kiest deze keer voor een bearnaisesaus en lekkere dikke huisgemaakte friet. Mmmm!

Overigens komt het gerecht aan zijn naam door François René de Chateaubriand, een Frans schrijver en politicus. De chef-kok van de Vicomte de Chateaubriand zou voor het eerst zo’n biefstuk hebben bereid.

Bereiding

Om de chateaubriand het beste tot zijn recht te laten komen, wordt het vlees heel eenvoudig bereid. Zo blijft de smaak puur. Op kamertemperatuur wordt het vlees rondom kort aangebakken om vervolgens een minuut of 10 in de oven te garen. Daarna wordt het uit de oven gehaald en laat men het vlees nog even afgedekt rusten. Marcus gebruikt zijn Green Egg om het vlees aan te bakken. Zo krijgt het nog net die extra lekkere smaak van de bbq.

Marcus’ menu

Natuurlijk heeft Marcus rondom de chateaubriand een heerlijk menu bedacht om jullie uitgebreid te laten tafelen. Uiteraard heeft Pascalle daar wat lekkers te drinken bij, met of zonder alcohol. Het menu wordt alleen geserveerd op zondag 26 maart voor lunch en diner. Wacht daarom niet te lang met reserveren want vol is helaas vol.

Alvast smakelijk eten.

Gerelateerde berichten


Marcus' geheime liefde

Marcus’ geheime liefde

Zoals elke kok is Marcus geïnteresseerd in de nieuwste snufjes voor in de keuken. Maar sommige snufjes zijn wel heel speciaal. Daarom vandaag alles over Marcus’ geheime liefde! Green Egg Wie Marcus volgt op social media zal het langs hebben zien komen. Zijn liefde voor het vak die tot uiting komt in de filmpjes over […]

28.03.2023
Werken bij De Herberg

Werken bij De Herberg

Ook Pascalle en Marcus zijn op zoek naar aanvulling van hun team. Wil jij weten wat werken bij De Herberg inhoudt? Lees dan vooral dit blog. Pascalle en Marcus Pascalle en Marcus runnen samen hun restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Waar Pascalle de honneurs waarneemt in het restaurant, doet Marcus dit in de keuken. Aangezien hun […]

15.02.2023
Valentijn bij De Herberg

Valentijn bij De Herberg

Pascalle en Marcus bieden de mogelijkheid om het weekend tevoren Valentijn bij De Herberg te vieren. Natuurlijk kan dit ook op Valentijnsdag zelf… De liefde vieren Ofschoon je dit het jaar rond kunt vieren, vinden veel mensen Valentijnsdag dè dag om dit te doen. Dè dag om je geliefde te verrassen met iets leuks, iets […]

02.02.2023