Reserveer
Direct >
Op 10 mei 1996, openden Pascalle en Marcus Schmidt de deuren van hun eigen restaurant: Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert.
Nu, met het 25 jarig jubileum, is Restaurant Stadt Stevensweert een begrip in Midden-Limburg en daarbuiten. Bekroond met 13 Gault Millau Punten en de Bib Gourmand voor de 13e keer op rij. Het enige restaurant in Limburg dat al zo lang achter elkaar de Bib Gourmand mag voeren. Een niet geringezouden prestatie.

 

homepagina_2
Lars in het restaurant
Oscar & Marcus in de keuken

Het begin

Op zoek naar een locatie waar Pascalle en Marcus hun droom restaurant zouden kunnen verwezenlijken, komen zij in Stevensweert terecht. Na een intensieve periode van 6 weken verbouwen was het toenmalige bruin café omgetoverd tot een mooi restaurant. Een restaurant waar chefkok Marcus de sceptor zwaaide in de keuken en Pascalle de gastvrouw was in het restaurant.

En dat doen ze vandaag de dag nog steeds. Samen met hun twee zonen, Lars van 23 en Oscar van 17, vormen ze met zijn viertjes een hecht gezin. Waarbij de kinderen, wanneer ze in de gelegenheid zijn, een handje meehelpen. Lars in het restaurant zelf en Oscar in de keuken.

Veranderingen

In de loop der jaren is er veel veranderd binnen onze eetcultuur. 25 jaar geleden gingen de mensen uit eten wanneer ze iets te vieren hadden. In de jaren daarna ging men het ‘uit eten’ zien als een avondje uit. Nog later kwam er een periode dat mensen zelf graag de lekkerste gerechten wilden leren maken. Dit resulteerde in de gewaardeerde kooklessen . En vandaag de dag is het normaal geworden om ook buiten de deur te gaan voor de lunch.

 

alcoholvrije-gin-tonic
Pascalles G&T, ook alcoholvrij

Ontwikkelingen

Pascalle en Marcus zitten niet stil. In de loop der jaren heeft Pascalle zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van de te schenken wijnen. Niet alleen dat. In deze tijd van bewustwording op het gebied van eten en drinken, heeft zij een kennis van niet-alcoholische drankjes die passen bij de diverse gerechten die Marcus op de kaart zet.

Marcus is in de loop der jaren steeds verfijnder gaan koken. Hij blijkt een kok te zijn die bijzonder creatief is in het bedenken van nieuwe recepten die aansluiten bij de behoeftes van zijn gasten.

 

Marcus volgt de nieuwste trends

Trends

De tijd van een biefstuk of schnitzel met pepersaus op de menukaart ligt inmiddels ver achter ons.

Pascalle en Marcus kunnen elke week een nieuwe menukaart presenteren. Dit door inkopen te doen bij de kleine leveranciers en vooral door gebruik te maken van verse producten, deels uit eigen moestuin. Dit betekent ook dat zij snel kunnen inspelen op de wensen van hun gasten. Gasten die tegenwoordig bewuster met eten bezig zijn. Veganistische en vegetarische gerechten, het rekening houden met allergieën,  of andere wensen op culinair gebied. Marcus draait er zijn hand niet voor om.

Pascalle ontwerpt hierbij naar wens heerlijke alcoholvrije dranken. Het is zelfs mogelijk om een ​​sap arrangement te nemen bij het menu. Maar ook alcoholvrije gin, heerlijke mocktails en heel bijzondere bieren zitten in het assortiment van Pascalle.

Pandemie

Vanaf het begin van de pandemie hebben Pascalle en Marcus op alle mogelijke manieren geprobeerd om het hoofd boven water te houden. Door creatief te denken en bezig te blijven is dit ook gelukt. Afhaalmaaltijden, menuboxen, het camperdiner . Zeker het camperdiner bleek een enorm succes.

 

25 jaar Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert
Pascalle & Marcus Schmidt

Kwaliteit

In de loop der jaren blijken gasten steeds meer op zoek te zijn naar kwaliteit. En juist dat is wat Pascalle en Marcus bieden.

Zij willen iedereen die hun restaurant bezoekt een onvergetelijke ervaring bezorgen. Zij doen dat met heerlijke gerechten en dranken in een warme en oprechte sfeer.

 

Het 25 jarig jubileum van Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert.

Een culinaire topper door de jaren heen!

 

 

Tekst: Ingrid Kretzer, blogger

 

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Hemelvaart bij de Herberg

Himmelfahrt ;der erste Hummer

Himmlisches Geniessen am 26. Mai  | Himmelfahrt   Am Donnerstag den 26 . Mai sind wir auch mittags ab 12.00 Uhr  für ein kulinarisches Lunch Menü geöffnet ., sowie ab 17.30 Uhr für unser Diner. An diesem Himmelfahrt Tag bieten wir dieses Menü an für mittags sowie auch abends.Dieses Menü bieten wir auch am Sonntag […]

16.05.2022

Hemelvaart; de eerste kreeft

Hemels genieten met hemelvaart op donderdag 26 mei   Op donderdag 26 mei ; HEMELVAART zijn wij zowel s ’middags vanaf 12.00 uur als s ’avonds vanaf 17.30 uur geopend voor een hemels menu. Op hemelvaart serveren wij dit menu de hele dag. Zondags 29 mei serveren wij dit menu alleen s ‘middags vanaf 12.00 […]

16.05.2022