Reserveer
Direct >
In the picture: Pascalle Schmidt

Waar Marcus de scepter zwaait in de keuken, kennen we Pascalle als rustige aanwezigheid in het restaurant. Samen vormen zij het hart van Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Vandaag daarom in the picture: Pascalle Schmidt . 

Op de foto: Pascalle SchmidtGastvrouw en sommelier

Wie Herberg Stevensweert binnen loopt wordt meestal ontvangen door Pascalle. Ze neemt de jas aan, begeleidt je naar de tafel en vraagt ​​​​of de gast alvast een drankje wenst. Meestal heeft ze zelf een lekkere suggestie bij de hand. Na de gast de tijd te hebben gegeven om zich op zijn gemak te installeren brengt Pascalle de kaarten en doet haar aanbevelingen. Wanneer ze dit allemaal niet zelf kan doen, stuurt ze haar team zo aan dat de hele gang van zaken toch vlot verloopt. 

Naast haar rustige en sturende aanwezigheid in het restaurant is Pascalle ook degene die je alles kan vertellen over de wijnkaart. Dat is echt een grote hobby van haar. Een andere hobby is de beroemde kaaswagen. Maar zoals jullie weten heeft zoon Lars deze hobby overgenomen.

Pascalle en de horeca

Dat was al vroeg in haar leven duidelijk. Pascalle wilde de horeca in. Als tiener werkte ze in diverse horecazaken waaronder bij Van der Valk Heerlen en restaurant La Source in Susteren. Het smaakte naar meer. Ze ging naar de Middelbare Horecaschool en na haar afstuderen in 1990 vertrok ze naar Zwitserland. Zomers werkte ze in Hotel Bürckenstock in Luzern en ’s winters in de sneeuw in Davos. Ze had de tijd van haar leven. 

Op de foto: Pascalle SchmidtReislustig type

Na een paar jaar in Zwitserland kreeg ze een aanbieding om als officier op een cruiseschip mee te varen naar Antarctica. Dat beviel zo goed dat ze een tijd lang de grote wateren van de wereld bevoer. Op deze manier heeft ze menig mooi plekje mogen bezichtigen. Toen ze uiteindelijk weer toe was aan een nieuwe uitdaging kwam ze bij sterrenrestaurant Burgbrunnen in Stolberg, Duitsland terecht. En daar stond toch wel een hele leuke kok achter de pannen.

Samen verder

Van Stolberg vertrok het stel naar Nürnberg. Op hun lijstje stond sterrenrestaurant Entenstube . Marcus ging hier aan de slag als sous-chef en Pascalle werd chef de rang, restaurantleiterin. In 1995 vroeg Marcus Pascalle ten huwelijk en in 1996 vertrok het stel naar Stevensweert om daar hun eigen restaurant te beginnen. Een nieuwe levensfase brak aan.

25 jaar Herberg Stevensweert

Pascalle en Marcus hebben samen iets moois opgezet. Een restaurant dat inmiddels zijn 25-jarig jubileum viert. Daarnaast hebben ze samen twee zoons groot gebracht die inmidels meer dan hun steentje bijdragen in het restaurant. 

Een prestatie als een 25-jarig jubileum lever je nooit alleen. Dat zal ieder horeca-gezin beamen. Bij Herberg Stevensweert heeft het gezin Schmidt zich samen ingezet om tot dit jubileum te komen. Ieder op zijn eigen manier. En ondanks Pascalles gezondheid is en blijft zij de drijvende kracht achter dit succes. En dat verdient een groot compliment!

 

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Herberg Stevensweert en wijnhandel Uniquato

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel verzorgen op 21 mei en 4 juni aanstaande het Asperges Festival bij Herberg Stevensweert. Marcus zorgt voor heerlijke aspergesgerechtjes en Marc Jacobs zorgt voor een lekkere bijpassende wijn. Uniquato Wijnhandel Uniquato Wijnhandel is de wijnwinkel van Marc en Anja Jacobs. In het centrum van het gezellige Oudsbergen te België, runnen […]

06.05.2022
Asperges bij Restaurant Stevensweert

Asperges bij Herberg Stevensweert

Jaaaa! De asperges bij Herberg Stevensweert zijn er weer! Het witte goud! De koningin van de groente, de parel van het land. Wat maakt deze groente toch zo bijzonder? En wat hebben Marcus en Pascalle allemaal voor ons in petto? Witte asperges Zoals al blijkt uit de naam ‘het witte goud’, gaat het vandaag over […]

19.04.2022