
ZEG HET MET TRUFFELS
De traditie is er en vanaf nu kijken we er elk jaar reikhalzend naar uit. Dit jaar hebben we wat bijzonders; een week truffelen!!!! Van woensdag 14 maart t/m zondag 18 maart brengt Marcus Schmidt een eerbetoon aan de truffel in zijn Restaurant in Stevensweert. Zo wordt het rustige dorpje Stevensweert dé ontmoetingsplaats voor de echte liefhebbers, zij die weten dat de smaak van de witte truffel ”Tuber borchii Vitt Bianchetto” uit de Toscana, de meest nobele, van eind januari tot maart op zijn hoogtepunt is.
De truffel is een cadeau voor de kok, ze kruipt zowel in de rol van de diva in de meest culinaire bereidingen, maar ze flirt evengoed met een boerengerecht of een goed stuk brood ! zegt Marcus Schmidt. De chef heeft een menu in vier gangen als een offergave samengesteld, waarbij hij alle registers van de truffel bespeelt en al haar charmes uitspeelt. Liebe Trüffelfreunde,
6 Gangen Amuse Truffelmenu €.50.-
Amuse Gueulle
Marcus zijn Macaron
gevuld met een truffelbotercreme
**
Tartaar van rund
Sjalot, kappertjes, truffelmayonaise en crouton
**
Gegrilde Schotse Coquille met eendenlever
Bloemkool, hazelnoot en truffel
**
Het getruffelde 70 Minuten Bio Ei , aardappelschuim
**
In zeezout gegaarde knolselderij
met zwarte truffel
**
Origineel Us Prime Rib
Groene asperges | Rode wijn sjalotten
Honing worteltjes | Sauce Béarnaise
**
Chocolade taart
Mango | Koffie | getruffeld honing vanille ijs
of
Camembert met truffel, Sauternes-druiven en walnotencreme