Reserveer
Direct >
Het dreamteam van Herberg Stevensweert

Wat is een restaurant, of welke zaak dan ook, zonder goed personeel? Tijdens de afgelopen periode hebben Pascalle en Marcus veel hulp van hen gehad. Daarom in the spotlights: het dreamteam van Herberg Stevensweert met vandaag de keukenbrigade.

Herberg Stevensweert

Bij Herberg Stevensweert is er een keukenbrigade onder leiding van Marcus en de bediening onder leiding van Pascalle. Beide teams bestaan uit jonge mensen die dit werk naast hun opleiding doen.

De keukenbrigade

Marcus wordt, naast Oscar, in de keuken bijgestaan door Noud, Loek en Luuk.

Noud

Noud staat al bijna 4 jaar aan Marcus zijn zijde en is een echte allrounder. Op woensdagochtenden helpt hij mee mise-en-place te maken. Hij vindt het leuk om te zien hoe gerechten tot stand komen, wat er allemaal aan voorafgaat voordat deze bij de mensen op tafel komen. Daarnaast is hij ook ‘s avonds aanwezig als rechterhand van Marcus en doet hij zo nodig de afwas. Wanneer Pascalle dringend hulp nodig heeft in het restaurant, helpt Noud desgevraagd ook hier uit. Wanneer hij niet naar school gaat of in de keuken van de Herberg staat, sport Noud of spreekt hij af met vrienden.

Loek

Loek is de broer van Noud. Sinds een klein jaar werkt ook hij als keukenhulp bij de Herberg. Loek houdt zich bezig met de voorbereidingen van de voor-en nagerechten. Hij vindt vooral het werken in dit team leuk. Wanneer hij niet naar school gaat of werkt, tennist en fitnest hij graag. Maar in het weekend houdt hij ook wel van een goed feestje met vrienden.

Luuk

Luuk is de enige van de keukenbrigade die uit Echt komt. De rest van Marcus zijn team komt uit Stevensweert. Luuk werkt nu ongeveer een half jaar bij de Herberg en houdt zich net als Loek bezig met de voorbereidingen van de voor-en nagerechten. In zijn eigen woorden: “Ik vind het werken met eten erg leuk en van Marcus leer je veel.” In zijn vrije voetbalt Luuk en geeft hij voetbaltraining aan een jeugdteam van EVV.

Het dreamteam van Herberg Stevensweert

Samen met de leden van de bediening vormt de keukenbrigade het dreamteam van Herberg Stevensweert. Jonge mensen die naast hun opleiding werken, zo een zakcentje bij verdienen maar zeker ook een schat aan ervaring opdoen. Én, zoals ze zelf zeggen, het heel gezellig hebben met elkaar! Wat zeker ook te merken is aan de sfeer in het restaurant.

Gerelateerde berichten


Gin-tonic bij de Herberg

Gin-tonic bij de Herberg!

Heerlijk! Vier de zomer! Geniet van de zon! En doe het met gin-tonic bij de Herberg! Gin-tonic Gin-tonic wordt vaak gezien als dé zomercocktail. En er is nogal wat mogelijk op dit gebied. Zoveel gins. Daar moet voor iedereen wel een passende cocktail bij zitten. Wat maakt dit drankje nu zo aantrekkelijk? Mooi Google maar […]

27.07.2022
De Herberg en mosselen

De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht. Feitjes Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten. De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. […]

01.07.2022
lunchen bij de Herberg

Lunchen bij de Herberg!

Zondagmorgen… De zon maakt ons wakker. Vandaag geen wekker. Wel het gefluit van de vogels. We hebben ons voorgenomen om te gaan genieten van de zon, het zalige nietsdoen en heerlijk eten. En dat betekent lunchen bij de Herberg! Wij hebben er zin in. Op de fiets We fietsen eerst naar Maaseik om op de markt […]

23.06.2022