Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en whiskey

Whisky of whiskey?

Zoals jullie wellicht gezien hebben verzorgen Pascalle en Marcus in maart weer een whisky-special. Eerst nog even Carnaval maar 20 maart is het dan zover. Herberg Stevensweert en whiskey: een jaarlijks terugkerend evenement.

Maar is het nu whisky of whiskey?

Het woord whisky wordt gebruikt voor Schotse of Canadese whisky en whiskey (met een e ertussen dus) wordt gebruikt voor Ierse of Amerikaanse whiskey. De basis van deze drank is een gegist graanbeslag. Hieruit wordt sterke drank gedestilleerd welke men laat rijpen op houten vaten. Overigens is de officiële Nederlandse schrijfwijze whiskey.

Zoveel soorten whiskeys

Er zijn zoveel soorten whiskeys dat het je gaat duizelen wanneer je je erin gaat verdiepen. Grain whiskey, malt, single malt, blended, blended malt, Schotse whisky, Ierse whiskey, Bourbon, Canadese. Dan is de Schotse whisky weer verdeeld in Highland malt, Lowland malt, Islay malt, Campbeltown malt en deze zijn weer onderverdeeld. 

Om hier iets van te snappen is een expert nodig…

Rudi Smets

Zo’n expert is Rudi Smets van Whiskeycloud uit As, België. Al eerder heeft hij met Marcus samengewerkt en hebben ze samen mooie combinaties gemaakt van gerechten en bijpassende whiskeys. Een geslaagd experiment dat ook dit jaar weer een vervolg krijgt. Voor de mensen die wel graag willen aansluiten deze avond maar geen liefhebber zijn van whiskey of sterke dranken is er natuurlijk de mogelijkheid om iets anders bij het eten te nuttigen.

De combinatie eten en whiskey

Het is een ongewone combinatie. Het serveren van whiskey bij gerechten. Maar de dagen dat er alleen wijnarrangementen geserveerd worden, liggen al een tijdje achter ons. Denk bijvoorbeeld aan de beer tastings. Of de gin tastings. Willen jullie meer weten over het combineren van eten en whiskey, bezoek dan vooral de site van Rob eens. Echt een aanrader.

Herberg Stevensweert en whiskey

20 maart is het weer zover. De whiskey tasting bij Pascalle en Marcus in samenwerking met Rudi Smets. De avond begint om 17.00 uur en er wordt een all-in menu aangeboden voor €85 per persoon. Klik hier om het menu te bekijken. 

Willen jullie graag voor deze tijd nog komen eten bij Herberg Stevensweert bekijk dan ook eens het Carnavalsmenu. 

Tot ziens!

Gerelateerde berichten


Bezig baasje bij De Herberg

Bezig baasje

Bezig baasje, die Marcus. En ik schrijf dit met een grote grijns. Overleg Eens in de maand zitten we samen om te kijken wat er allemaal geblogd zou kunnen worden. Wat Pascalle en Marcus uitgebreider met jullie willen delen. En behalve blogs moeten er ook pop-ups gemaakt worden. De pop-ups zorgen ervoor dat elk evenement […]

24.11.2022
Kaarsenfeest bij De Herberg

De gezelligste tijd van het jaar

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Maar voor De Herberg betekent dit ook de drukste tijd van het jaar… Drukke agenda’s Vanaf november volgen de activiteiten zich in een snel tempo op. Nu zullen jullie zeggen “Dat is toch pas in december?”, maar niets is minder waar. De voorbereidingen voor de […]

09.11.2022
Uitdaging of probleem?

Uitdaging of probleem?

De perikelen rondom het coronavirus zijn nog niet volledig uit beeld of de volgende crises staat alweer voor de deur. Elke ondernemer moet hier naar eigen inzicht mee omgaan. Wat betekent dit: een uitdaging of probleem? Pandemie Tijdens de pandemie heeft iedere ondernemer een eigen invulling moeten geven aan het voeren van zijn zaak teneinde […]

27.10.2022