Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en whiskey

Whisky of whiskey?

Zoals jullie wellicht gezien hebben verzorgen Pascalle en Marcus in maart weer een whisky-special. Eerst nog even Carnaval maar 20 maart is het dan zover. Herberg Stevensweert en whiskey: een jaarlijks terugkerend evenement.

Maar is het nu whisky of whiskey?

Het woord whisky wordt gebruikt voor Schotse of Canadese whisky en whiskey (met een e ertussen dus) wordt gebruikt voor Ierse of Amerikaanse whiskey. De basis van deze drank is een gegist graanbeslag. Hieruit wordt sterke drank gedestilleerd welke men laat rijpen op houten vaten. Overigens is de officiële Nederlandse schrijfwijze whiskey.

Zoveel soorten whiskeys

Er zijn zoveel soorten whiskeys dat het je gaat duizelen wanneer je je erin gaat verdiepen. Grain whiskey, malt, single malt, blended, blended malt, Schotse whisky, Ierse whiskey, Bourbon, Canadese. Dan is de Schotse whisky weer verdeeld in Highland malt, Lowland malt, Islay malt, Campbeltown malt en deze zijn weer onderverdeeld. 

Om hier iets van te snappen is een expert nodig…

Rudi Smets

Zo’n expert is Rudi Smets van Whiskeycloud uit As, België. Al eerder heeft hij met Marcus samengewerkt en hebben ze samen mooie combinaties gemaakt van gerechten en bijpassende whiskeys. Een geslaagd experiment dat ook dit jaar weer een vervolg krijgt. Voor de mensen die wel graag willen aansluiten deze avond maar geen liefhebber zijn van whiskey of sterke dranken is er natuurlijk de mogelijkheid om iets anders bij het eten te nuttigen.

De combinatie eten en whiskey

Het is een ongewone combinatie. Het serveren van whiskey bij gerechten. Maar de dagen dat er alleen wijnarrangementen geserveerd worden, liggen al een tijdje achter ons. Denk bijvoorbeeld aan de beer tastings. Of de gin tastings. Willen jullie meer weten over het combineren van eten en whiskey, bezoek dan vooral de site van Rob eens. Echt een aanrader.

Herberg Stevensweert en whiskey

20 maart is het weer zover. De whiskey tasting bij Pascalle en Marcus in samenwerking met Rudi Smets. De avond begint om 17.00 uur en er wordt een all-in menu aangeboden voor €85 per persoon. Klik hier om het menu te bekijken. 

Willen jullie graag voor deze tijd nog komen eten bij Herberg Stevensweert bekijk dan ook eens het Carnavalsmenu. 

Tot ziens!

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Herberg Stevensweert en wijnhandel Uniquato

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel verzorgen op 21 mei en 4 juni aanstaande het Asperges Festival bij Herberg Stevensweert. Marcus zorgt voor heerlijke aspergesgerechtjes en Marc Jacobs zorgt voor een lekkere bijpassende wijn. Uniquato Wijnhandel Uniquato Wijnhandel is de wijnwinkel van Marc en Anja Jacobs. In het centrum van het gezellige Oudsbergen te België, runnen […]

06.05.2022
Asperges bij Restaurant Stevensweert

Asperges bij Herberg Stevensweert

Jaaaa! De asperges bij Herberg Stevensweert zijn er weer! Het witte goud! De koningin van de groente, de parel van het land. Wat maakt deze groente toch zo bijzonder? En wat hebben Marcus en Pascalle allemaal voor ons in petto? Witte asperges Zoals al blijkt uit de naam ‘het witte goud’, gaat het vandaag over […]

19.04.2022