Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en whiskey

Whisky of whiskey?

Zoals jullie wellicht gezien hebben verzorgen Pascalle en Marcus in maart weer een whisky-special. Eerst nog even Carnaval maar 20 maart is het dan zover. Herberg Stevensweert en whiskey: een jaarlijks terugkerend evenement.

Maar is het nu whisky of whiskey?

Het woord whisky wordt gebruikt voor Schotse of Canadese whisky en whiskey (met een e ertussen dus) wordt gebruikt voor Ierse of Amerikaanse whiskey. De basis van deze drank is een gegist graanbeslag. Hieruit wordt sterke drank gedestilleerd welke men laat rijpen op houten vaten. Overigens is de officiële Nederlandse schrijfwijze whiskey.

Zoveel soorten whiskeys

Er zijn zoveel soorten whiskeys dat het je gaat duizelen wanneer je je erin gaat verdiepen. Grain whiskey, malt, single malt, blended, blended malt, Schotse whisky, Ierse whiskey, Bourbon, Canadese. Dan is de Schotse whisky weer verdeeld in Highland malt, Lowland malt, Islay malt, Campbeltown malt en deze zijn weer onderverdeeld. 

Om hier iets van te snappen is een expert nodig…

Rudi Smets

Zo’n expert is Rudi Smets van Whiskeycloud uit As, België. Al eerder heeft hij met Marcus samengewerkt en hebben ze samen mooie combinaties gemaakt van gerechten en bijpassende whiskeys. Een geslaagd experiment dat ook dit jaar weer een vervolg krijgt. Voor de mensen die wel graag willen aansluiten deze avond maar geen liefhebber zijn van whiskey of sterke dranken is er natuurlijk de mogelijkheid om iets anders bij het eten te nuttigen.

De combinatie eten en whiskey

Het is een ongewone combinatie. Het serveren van whiskey bij gerechten. Maar de dagen dat er alleen wijnarrangementen geserveerd worden, liggen al een tijdje achter ons. Denk bijvoorbeeld aan de beer tastings. Of de gin tastings. Willen jullie meer weten over het combineren van eten en whiskey, bezoek dan vooral de site van Rob eens. Echt een aanrader.

Herberg Stevensweert en whiskey

20 maart is het weer zover. De whiskey tasting bij Pascalle en Marcus in samenwerking met Rudi Smets. De avond begint om 17.00 uur en er wordt een all-in menu aangeboden voor €85 per persoon. Klik hier om het menu te bekijken. 

Willen jullie graag voor deze tijd nog komen eten bij Herberg Stevensweert bekijk dan ook eens het Carnavalsmenu. 

Tot ziens!

Gerelateerde berichten


Gin-tonic bij de Herberg

Gin-tonic bij de Herberg!

Heerlijk! Vier de zomer! Geniet van de zon! En doe het met gin-tonic bij de Herberg! Gin-tonic Gin-tonic wordt vaak gezien als dé zomercocktail. En er is nogal wat mogelijk op dit gebied. Zoveel gins. Daar moet voor iedereen wel een passende cocktail bij zitten. Wat maakt dit drankje nu zo aantrekkelijk? Mooi Google maar […]

27.07.2022
De Herberg en mosselen

De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht. Feitjes Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten. De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. […]

01.07.2022
lunchen bij de Herberg

Lunchen bij de Herberg!

Zondagmorgen… De zon maakt ons wakker. Vandaag geen wekker. Wel het gefluit van de vogels. We hebben ons voorgenomen om te gaan genieten van de zon, het zalige nietsdoen en heerlijk eten. En dat betekent lunchen bij de Herberg! Wij hebben er zin in. Op de fiets We fietsen eerst naar Maaseik om op de markt […]

23.06.2022