Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en Pasen

Herberg Stevensweert en Pasen: een jaarlijks terugkerend gegeven. Zoals jullie in de pop-up wellicht hebben gezien staat er een heerlijk menu gepland.

Vroeger

Wij kennen in onze omgeving vooral de viering van het katholieke Pasen.

Als kinderen begonnen we Paaszondag thuis met vroeg opstaan. Want de Paashaas had eitjes verstopt en we konden niet wachten tot we ze mochten gaan zoeken. Voor onze ouders betekende dat nog vroeger opstaan want ja, wie verstopte anders die eitjes.

Na het rapen volgde de Heilige mis en daarna het eten met het ’kippen’ van de eieren. De bedoeling was om je gekookte eitje tegen dat van één van je familieleden te tikken, de spitse kanten tegen elkaar. En degene wiens ei dan nog heel was had gewonnen. Praktisch gezien betekende dat dat het hele eiermandje overhoop werd gehaald om toch vooral het allerbeste ei eruit te halen. En als je dan won dan werd dat ei natuurlijk heel zorgvuldig bewaard. Niet dat dat lang lukte want er werd op allerlei manieren gesjoemeld om je ei toch kapot te tikken. Een slinkse zijwaartse tik bijvoorbeeld. En dan was de vrede aan de Paasdis ver te zoeken.

Tegenwoordig

Aangezien het kerkbezoek aanzienlijk terugloopt, heeft Pasen in de praktijk niet meer zoveel met religie te maken. Door The Passion op tv krijgt het verhaal rondom Pasen nog enige aandacht zodat we tenminste weten waar het allemaal om begonnen is. De tradities rondom Pasen worden echter wel nog in ere gehouden. De Paashaas met zijn chocolade eitjes, de vliegende Paasklokken en hun eieren, het samen eten om het (nieuwe) leven te vieren. Wie hier meer over wil weten klikt dan het beste hier.

Vieren van het leven

Het ultieme Paasfeest vandaag de dag: een heerlijk lentezonnetje, de dag rustig beginnen, lekker wandelen of fietsen, in de tuin of op een terras zitten en genieten van een heerlijke lunch of diner. Die je bij voorkeur niet zelf hoeft klaar te maken. Je hoofd achterover, je ogen dicht en je door de zon laten verwarmen. Genieten van het gekeuvel om je heen en af en toe een slokje nemend van je aperitiefje. Mmm…

Herberg Stevensweert en Pasen

Hebben jullie Marcus zijn menu al gezien? En ook de vegetarische variant? Ziet er goed uit, niet? Hopelijk kunnen we op het terras zitten.

Pasen is dit jaar op 17 en 18 april. U kunt op Paaszondag- en maandag  terecht voor de lunch vanaf 12.00 – 14.00 uur en voor het Paasdiner vanaf 18.00 uur. Reserveer tijdig want vol is helaas vol. Tot dan?

 

Alvast Fijne Paasdagen gewenst!

Gerelateerde berichten


Bezig baasje bij De Herberg

Bezig baasje

Bezig baasje, die Marcus. En ik schrijf dit met een grote grijns. Overleg Eens in de maand zitten we samen om te kijken wat er allemaal geblogd zou kunnen worden. Wat Pascalle en Marcus uitgebreider met jullie willen delen. En behalve blogs moeten er ook pop-ups gemaakt worden. De pop-ups zorgen ervoor dat elk evenement […]

24.11.2022
Kaarsenfeest bij De Herberg

De gezelligste tijd van het jaar

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Maar voor De Herberg betekent dit ook de drukste tijd van het jaar… Drukke agenda’s Vanaf november volgen de activiteiten zich in een snel tempo op. Nu zullen jullie zeggen “Dat is toch pas in december?”, maar niets is minder waar. De voorbereidingen voor de […]

09.11.2022
Uitdaging of probleem?

Uitdaging of probleem?

De perikelen rondom het coronavirus zijn nog niet volledig uit beeld of de volgende crises staat alweer voor de deur. Elke ondernemer moet hier naar eigen inzicht mee omgaan. Wat betekent dit: een uitdaging of probleem? Pandemie Tijdens de pandemie heeft iedere ondernemer een eigen invulling moeten geven aan het voeren van zijn zaak teneinde […]

27.10.2022