Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en Pasen

Herberg Stevensweert en Pasen: een jaarlijks terugkerend gegeven. Zoals jullie in de pop-up wellicht hebben gezien staat er een heerlijk menu gepland.

Vroeger

Wij kennen in onze omgeving vooral de viering van het katholieke Pasen.

Als kinderen begonnen we Paaszondag thuis met vroeg opstaan. Want de Paashaas had eitjes verstopt en we konden niet wachten tot we ze mochten gaan zoeken. Voor onze ouders betekende dat nog vroeger opstaan want ja, wie verstopte anders die eitjes.

Na het rapen volgde de Heilige mis en daarna het eten met het ’kippen’ van de eieren. De bedoeling was om je gekookte eitje tegen dat van één van je familieleden te tikken, de spitse kanten tegen elkaar. En degene wiens ei dan nog heel was had gewonnen. Praktisch gezien betekende dat dat het hele eiermandje overhoop werd gehaald om toch vooral het allerbeste ei eruit te halen. En als je dan won dan werd dat ei natuurlijk heel zorgvuldig bewaard. Niet dat dat lang lukte want er werd op allerlei manieren gesjoemeld om je ei toch kapot te tikken. Een slinkse zijwaartse tik bijvoorbeeld. En dan was de vrede aan de Paasdis ver te zoeken.

Tegenwoordig

Aangezien het kerkbezoek aanzienlijk terugloopt, heeft Pasen in de praktijk niet meer zoveel met religie te maken. Door The Passion op tv krijgt het verhaal rondom Pasen nog enige aandacht zodat we tenminste weten waar het allemaal om begonnen is. De tradities rondom Pasen worden echter wel nog in ere gehouden. De Paashaas met zijn chocolade eitjes, de vliegende Paasklokken en hun eieren, het samen eten om het (nieuwe) leven te vieren. Wie hier meer over wil weten klikt dan het beste hier.

Vieren van het leven

Het ultieme Paasfeest vandaag de dag: een heerlijk lentezonnetje, de dag rustig beginnen, lekker wandelen of fietsen, in de tuin of op een terras zitten en genieten van een heerlijke lunch of diner. Die je bij voorkeur niet zelf hoeft klaar te maken. Je hoofd achterover, je ogen dicht en je door de zon laten verwarmen. Genieten van het gekeuvel om je heen en af en toe een slokje nemend van je aperitiefje. Mmm…

Herberg Stevensweert en Pasen

Hebben jullie Marcus zijn menu al gezien? En ook de vegetarische variant? Ziet er goed uit, niet? Hopelijk kunnen we op het terras zitten.

Pasen is dit jaar op 17 en 18 april. U kunt op Paaszondag- en maandag  terecht voor de lunch vanaf 12.00 – 14.00 uur en voor het Paasdiner vanaf 18.00 uur. Reserveer tijdig want vol is helaas vol. Tot dan?

 

Alvast Fijne Paasdagen gewenst!

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Herberg Stevensweert en wijnhandel Uniquato

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel verzorgen op 21 mei en 4 juni aanstaande het Asperges Festival bij Herberg Stevensweert. Marcus zorgt voor heerlijke aspergesgerechtjes en Marc Jacobs zorgt voor een lekkere bijpassende wijn. Uniquato Wijnhandel Uniquato Wijnhandel is de wijnwinkel van Marc en Anja Jacobs. In het centrum van het gezellige Oudsbergen te België, runnen […]

06.05.2022
Asperges bij Restaurant Stevensweert

Asperges bij Herberg Stevensweert

Jaaaa! De asperges bij Herberg Stevensweert zijn er weer! Het witte goud! De koningin van de groente, de parel van het land. Wat maakt deze groente toch zo bijzonder? En wat hebben Marcus en Pascalle allemaal voor ons in petto? Witte asperges Zoals al blijkt uit de naam ‘het witte goud’, gaat het vandaag over […]

19.04.2022