Reserveer
Direct >

in mijn Chef Blog schrijf ik over 4 verschillende Gin Soorten

Broker”s London Gin Dry

Broker’s Gin of beter nog ‘The Gentleman’s Gin’ is een relatief nieuw merk van gin op de markt. Hij is voor het eerst uitgebracht in 1998 door Martin en Andy Dawson.

De gin zelf is gebaseerd op een recept dat rondzwerf van in de 18de eeuw. Net zoals het recept is de destileerdij ook al zo’n 200 jaar oud.

The London No. 1 Gin 

Deze gin heeft een zeer opvallende kleur waaraan hij tevens zijn bijpassende naam heeft te danken: ‘The Original Blue Gin’. Deze opvallende blauwe kleur komt tot stand door het gebruik van de Gardeniabloem.

Aan de basis van de goede smaak liggen 4 factoren: het gebruik van bronwater uit Noord-Londen, de verwerking van het beste graan uit Suffolk en Norfolk, een zorgvuldig uitgevoerd distillatieproces en het gebruik van 12 kruiden en specerijen uit de hele wereld.

Bobbys Schiedam Dry Gin

De New Western Dry Gin is een nog niet algemeen aanvaarde benaming voor de nieuwe generatie gins welke experimenteren met botanicals. Met botanical wordt het fruit, bloemen, kruiden etc. bedoeld waarmee men de gin and tonic afwerkt.   Deze variant is helder en fris en blijft sterk verwant met London Dry Gin.

Haymans Old Tom Gin

Haymans Old Tom Gin is een licht zoete gin en maakt intensief gebruik van een verscheidenheid aan botanische ingrediënten, een stijl die zeer populair was in de 18e eeuw en het was dé gin van voorkeur in de 19e eeuw.

In vergelijking met de meeste gins, welke London Dry Gin zijn, wordt deze gin getypeerd door de Old Tom stijl die een meer ronde smaak biedt met meer diepte. Het is dan ook deze stijl gin die wordt gebruikt voor klassieke cocktails als Martinez, Tom Collings en de Ramos Gin Fizz.

Intense, botanische aroma’s die zoet en licht fruitig aandoen, aroma’s van zoete biscuit, amandelen en romige citroen die subtiel worden onderbroken door hints van gember pure chocolade en zoete, kruidige koffie. De smaak is rijk, zacht en rond van aard met een halfzoet karakter van gesuikerde gember, sinaasappel en citroensap en tonen van florale ingrediënten en anijs. Een zeer mooi gebalanceerd boeket van smaken. De afdronk is delicaat en past perfect bij het karakter van de gin, een zeer smaakvolle afdronk met prachtige tonen van een rijk scala aan ingrediënten.

Gerelateerde berichten


Bubbels bij De Herberg

Bubbels!

Bubbels! Een heerlijk begin van een avondje uit. Of wanneer je iets te vieren hebt. Of gewoon, zomaar… Soorten bubbels Er zijn veel soorten bubbels. We proosten er graag mee op feestjes, we luiden er een nieuw jaar mee in, we drinken het als aperitiefje, met of zonder een toevoeging. Het heeft iets feestelijks, die […]

31.05.2023
Pascalle in the picture

Pascalle in the picture

Pascalle in the picture: ze heeft het wel niet zo graag en toch mag wel eens naar voren komen dat Pascalle, behalve het gezicht van het restaurant, de sturende kracht op de achtergrond is. Geregel De drukke maanden zijn begonnen. Voor Pascalle en Marcus houdt dit in dat zij het mooie terras in gebruik hebben […]

17.05.2023
Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert

Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert

De Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert. En dat voor de 15e keer op rij! Het enige restaurant in Limburg dat deze prestatie heeft neergezet. Heel bijzonder! Waarderingen Binnen de restaurantwereld zijn er drie gidsen die ieder jaar waarderingen uitgeven aan restaurants. Dit zijn Michelin, waarschijnlijk de meest bekende, die hun sterren uitdelen. Gault & […]

04.05.2023