Reserveer
Direct >
Gin-tonic bij de Herberg

Heerlijk! Vier de zomer! Geniet van de zon! En doe het met gin-tonic bij de Herberg!

Gin-tonic

Gin-tonic wordt vaak gezien als dé zomercocktail. En er is nogal wat mogelijk op dit gebied. Zoveel gins. Daar moet voor iedereen wel een passende cocktail bij zitten. Wat maakt dit drankje nu zo aantrekkelijk?

Mooi

Google maar eens op gin-tonic en de mooiste foto’s worden je voorgeschoteld. Je zou ze zo allemaal wel willen proberen maar dat is niet verstandig. Met een behoorlijk hoog alcoholpercentage valt gin onder de sterke dranken. Vandaar de aanvulling met tonic, die er ook in allerlei smaken is. Dan nog blijft het een drankje dat langzaam moet worden genoten.

Gezond?

Tja, alcohol is natuurlijk niet echt gezond want schadelijk voor de hersenen. Maar gin wordt gemaakt van jeneverbessen die veel vitamine c bevatten en het spijsverteringsstelsel op gang helpen. Gin zelf bevat (bijna) geen calorieën. Doordat gin vaak gedronken wordt met tonic bevat het wel calorieën maar minder dan een glas wijn. Gebruik je ook nog eens tonic-light dan zit je helemaal goed wanneer je aan de lijn doet. Verder zit er in tonic kinine. Dit geeft het bittertje aan het drankje. Kinine helpt bij rusteloze benen, kramp in de benen, hartproblemen, diarree, griep en, houd je vast, een kater!

Alcoholvrije gin?

Ja, die is er ook! En hier kun je ook de mooiste en lekkerste mocktails mee maken met het voordeel dat je fit blijft.

Rudy Smets

Al eerder heeft Rudy met Marcus samengewerkt en hebben ze samen mooie combinaties gemaakt van gerechten en bijpassende whiskeys. Een geslaagd experiment. Het experiment wordt voortgezet maar nu met gerechten en bijpassende gins.

Gin-tonic bij de Herberg

Kom genieten op zondag 7 augustus van deze speciale samenwerking. Marcus en Pascalle ontvangen jullie graag vanaf 12.30 uur. Zij serveren een gin-tonic menu met gins van Whitley Neill.  Vergeet niet tijdig te reserveren want vol is helaas vol.

Proost!

 

Gerelateerde berichten


Bezig baasje bij De Herberg

Bezig baasje

Bezig baasje, die Marcus. En ik schrijf dit met een grote grijns. Overleg Eens in de maand zitten we samen om te kijken wat er allemaal geblogd zou kunnen worden. Wat Pascalle en Marcus uitgebreider met jullie willen delen. En behalve blogs moeten er ook pop-ups gemaakt worden. De pop-ups zorgen ervoor dat elk evenement […]

24.11.2022
Kaarsenfeest bij De Herberg

De gezelligste tijd van het jaar

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Maar voor De Herberg betekent dit ook de drukste tijd van het jaar… Drukke agenda’s Vanaf november volgen de activiteiten zich in een snel tempo op. Nu zullen jullie zeggen “Dat is toch pas in december?”, maar niets is minder waar. De voorbereidingen voor de […]

09.11.2022
Uitdaging of probleem?

Uitdaging of probleem?

De perikelen rondom het coronavirus zijn nog niet volledig uit beeld of de volgende crises staat alweer voor de deur. Elke ondernemer moet hier naar eigen inzicht mee omgaan. Wat betekent dit: een uitdaging of probleem? Pandemie Tijdens de pandemie heeft iedere ondernemer een eigen invulling moeten geven aan het voeren van zijn zaak teneinde […]

27.10.2022