Reserveer
Direct >
Gin-tonic bij de Herberg

Heerlijk! Vier de zomer! Geniet van de zon! En doe het met gin-tonic bij de Herberg!

Gin-tonic

Gin-tonic wordt vaak gezien als dé zomercocktail. En er is nogal wat mogelijk op dit gebied. Zoveel gins. Daar moet voor iedereen wel een passende cocktail bij zitten. Wat maakt dit drankje nu zo aantrekkelijk?

Mooi

Google maar eens op gin-tonic en de mooiste foto’s worden je voorgeschoteld. Je zou ze zo allemaal wel willen proberen maar dat is niet verstandig. Met een behoorlijk hoog alcoholpercentage valt gin onder de sterke dranken. Vandaar de aanvulling met tonic, die er ook in allerlei smaken is. Dan nog blijft het een drankje dat langzaam moet worden genoten.

Gezond?

Tja, alcohol is natuurlijk niet echt gezond want schadelijk voor de hersenen. Maar gin wordt gemaakt van jeneverbessen die veel vitamine c bevatten en het spijsverteringsstelsel op gang helpen. Gin zelf bevat (bijna) geen calorieën. Doordat gin vaak gedronken wordt met tonic bevat het wel calorieën maar minder dan een glas wijn. Gebruik je ook nog eens tonic-light dan zit je helemaal goed wanneer je aan de lijn doet. Verder zit er in tonic kinine. Dit geeft het bittertje aan het drankje. Kinine helpt bij rusteloze benen, kramp in de benen, hartproblemen, diarree, griep en, houd je vast, een kater!

Alcoholvrije gin?

Ja, die is er ook! En hier kun je ook de mooiste en lekkerste mocktails mee maken met het voordeel dat je fit blijft.

Rudy Smets

Al eerder heeft Rudy met Marcus samengewerkt en hebben ze samen mooie combinaties gemaakt van gerechten en bijpassende whiskeys. Een geslaagd experiment. Het experiment wordt voortgezet maar nu met gerechten en bijpassende gins.

Gin-tonic bij de Herberg

Kom genieten op zondag 7 augustus van deze speciale samenwerking. Marcus en Pascalle ontvangen jullie graag vanaf 12.30 uur. Zij serveren een gin-tonic menu met gins van Whitley Neill.  Vergeet niet tijdig te reserveren want vol is helaas vol.

Proost!

 

Gerelateerde berichten


De Herberg en mosselen

De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht. Feitjes Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten. De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. […]

01.07.2022
lunchen bij de Herberg

Lunchen bij de Herberg!

Zondagmorgen… De zon maakt ons wakker. Vandaag geen wekker. Wel het gefluit van de vogels. We hebben ons voorgenomen om te gaan genieten van de zon, het zalige nietsdoen en heerlijk eten. En dat betekent lunchen bij de Herberg! Wij hebben er zin in. Op de fiets We fietsen eerst naar Maaseik om op de markt […]

23.06.2022
Vaderdag bij Herberg Stevensweert

Vaderdag bij Herberg Stevensweert

Lekker lunchen met kreeft. Een cadeau idee? Vier dan Vaderdag bij Herberg Stevensweert. Wanneer? Vaderdag valt zoals altijd op de derde zondag in juni. Ooit zo verplaatst van oktober naar juni op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten. Dit jaar valt Vaderdag op 19 juni. Mooi toch? Afgezien van het commerciële plaatje is […]

10.06.2022