Dit heerlijke gerecht werd ontwikkeld door Marcus & Pascalle Schmidt van Restaurant Stadt Stevensweart. In dit recept wordt het gesmoorde Livar Buikspek op beukenhoutsnipper gerookt en afgemaakt met wat Venkel Kristallen.
Gerecht voor 4 personen
Ingrediënten
150 ml Kalfsfond
Zeezout fijn
Peper uit de molen
Hele laurierbladeren
Komijn
Beukenhoutsnippers
Livar Buikspek m/zw (circa 1500g)
Bereidingswijze
Het Livar Buikspek op smaak brengen met zout en peper en daarna rondom aanbakken.
Vervolgens het spek in een vacuümzak doen en de laurier, komijn en de kalfsfond toevoegen. Dicht sealen en in een sous vide apparaat garen op 65°C gedurende 18 uur.
Tenslotte de huid losmaken en de vetkant fijn insnijden. In blokjes snijden en onder de salamander een krokante korst maken. Ten slotte de beukenhoutsnippers in een pan verhitten tot er een fijne rook damp ontstaat. Een rooster op de pan leggen en het spek kort roken. De fond zeven en met boter monteren. Het spek op het bord leggen en wat venkelkristallen erop leggen .
Het gerecht serveren met bijvoorbeeld verse asperges.