Reserveer
Direct >

Dit heerlijke gerecht werd ontwikkeld door Marcus & Pascalle Schmidt van Restaurant Stadt Stevensweart. In dit recept wordt het gesmoorde Livar Buikspek op beukenhoutsnipper gerookt en afgemaakt met wat Venkel Kristallen.

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten

150 ml Kalfsfond
Zeezout fijn
Peper uit de molen
Hele laurierbladeren
Komijn
Beukenhoutsnippers
Livar Buikspek m/zw (circa 1500g)

Bereidingswijze
Het Livar Buikspek op smaak brengen met zout en peper en daarna rondom aanbakken.

Vervolgens het spek in een vacuümzak doen en de laurier, komijn en de kalfsfond toevoegen. Dicht sealen en in een sous vide apparaat garen op 65°C gedurende 18 uur.

Tenslotte de huid losmaken en de vetkant fijn insnijden. In blokjes snijden en onder de salamander een krokante korst maken. Ten slotte de beukenhoutsnippers in een pan verhitten tot er een fijne rook damp ontstaat. Een rooster op de pan leggen en het spek kort roken. De fond zeven en met boter monteren. Het spek op het bord leggen en wat venkelkristallen erop leggen .

Het gerecht serveren met bijvoorbeeld verse asperges.

Gerelateerde berichten


Take Away Box

Lieve gasten, Een keertje iets anders, dan je gebruikelijke menu op tafel zetten, is een makkie met onze Home Box. Alleen een beetje liefde toevoegen en je kunt genieten van een heerlijk diner. Voor de gasten die nog aarzelen om een home box te halen, een kleine uitleg over datgene wat u verwachten kan. In […]

05.01.2022

Take Away

Marcus Gastronomie voor thuis   Het nieuwe kabinet stond helaas niet aan onze kant en wij moeten dus nog geduldig wachten op de volgende persconferentie. Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen want het raakt een beetje op.  Ook deze week hebben we weer onze gastronomie voor thuis. Buiten ons Take Away menu […]

05.01.2022
Bezige bijtjes en Herberg Stevensweert

 Bezige bijtjes

Nee, leuk is het zeker allemaal niet. Maar veel tijd om na te denken is er niet. Er moet te snel te veel worden geregeld na de berichtgevingen rondom corona een week voor Kerst. Lees over de bezige bijtjes  bij Herberg Stevensweert. Rust De Kerstdagen zijn nu achter de rug. Na de laatste klap die […]

30.12.2021