Reserveer
Direct >

Dit heerlijke gerecht werd ontwikkeld door Marcus & Pascalle Schmidt van Restaurant Stadt Stevensweart. In dit recept wordt het gesmoorde Livar Buikspek op beukenhoutsnipper gerookt en afgemaakt met wat Venkel Kristallen.

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten

150 ml Kalfsfond
Zeezout fijn
Peper uit de molen
Hele laurierbladeren
Komijn
Beukenhoutsnippers
Livar Buikspek m/zw (circa 1500g)

Bereidingswijze
Het Livar Buikspek op smaak brengen met zout en peper en daarna rondom aanbakken.

Vervolgens het spek in een vacuümzak doen en de laurier, komijn en de kalfsfond toevoegen. Dicht sealen en in een sous vide apparaat garen op 65°C gedurende 18 uur.

Tenslotte de huid losmaken en de vetkant fijn insnijden. In blokjes snijden en onder de salamander een krokante korst maken. Ten slotte de beukenhoutsnippers in een pan verhitten tot er een fijne rook damp ontstaat. Een rooster op de pan leggen en het spek kort roken. De fond zeven en met boter monteren. Het spek op het bord leggen en wat venkelkristallen erop leggen .

Het gerecht serveren met bijvoorbeeld verse asperges.

Gerelateerde berichten


Het Menu voor Thuis

Lieve gasten, De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We moeten nog verder zo. Dus de schouders eronder. We hebben altijd gezegd: 1 maart gaan we open, maar helaas we moeten nog wachten en geduld hebben Wij hebben weer iets voor u voorbereid! Alle gerechten zijn voorbereid, op smaak gebracht en […]

23.02.2021

Het Menu voor Thuis

Lieve mensen,  Niet aleen de natuur gaat op en neer, maar ook mijn inspiratie. De ene week sta je op de schaatsen en loop je in de sneeuw en de andere week wandel je in een t-shirt en hebben we een kraampje met Koffie buiten staan. Het corona tijdperk vergt veel van ons. Deze week […]

23.02.2021

weekmenu tot zondag 7. Maart

Lieve gasten, De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We moeten nog verder zo. Dus de schouders eronder. We hebben altijd gezegd: 1 maart gaan we open, maar helaas we moeten nog wachten en geduld hebben. Naast onze weekkaart, die u van ons warm krijgt geleverd, hebben we ook een menu, […]

16.02.2021