Gefermenteerde groenten zijn weer helemaal terug! En dat is niet gek, want door fermentatie blijven textuur, kleur en vooral smaak behouden. Gefermenteerde groenten zijn beter verteerbaar en dragen bij aan een gezonde darmflora. Ze zitten boordevol vitaminen!

Wat is fermenteren precies?
Fermenteren is eigenlijk toveren met eten! Je zet natuurlijke bacteriën in om voedsel te bereiden en langer te bewaren. Wist je dat we dagelijks allerlei gefermenteerde producten gebruiken? Denk aan zuurkool, kaas, yoghurt en bier. Sommige groenten krijgen een lekkere smaak wanneer je ze een week/paar weken laat staan. Zoals bij kimchi, een Koreaans gerecht dat uit gefermenteerde kool en groenten bestaat.

Waarom zijn gefermenteerde groenten gezond?
In het fermentatieproces ontstaat een divers spectrum aan levende bacteriën. Deze levende bacteriën dragen bij aan een gezonde darmflora. Dit is de basis voor een goede gezondheid. De gefermenteerde groenten zitten boordevol vitamine C, vezels en bevat vitamine B12.

Gerelateerde berichten


Plateau Frits de Mer –

PLATEAU FRUITS DE MER- MARCUS SCHMIDT Geniet van onze oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven […]

30.07.2019

Gin Tonic Tasting

Lieve Gin vrienden, Gin is op het moment zeer populair, vooral als de zon schijnt. Het is een heerlijke dorstlesser met tonic, bitter lemon of ginger ale. Gin, “de jeneverbessensnaps” heeft een ware smaakrevolutie beleeft, zegt de maker van Hendrick’s Lesley Gracie. Gin Tasting in Stevensweert! Op vrijdag 30 augustus en zondag 1 september serveren […]

30.07.2019

Chefs uitgelicht door Misset Horeca

Hoi Marcus, BookDinners: steeds meer topchefs te volgen voor inspiratie Bookdinners, het reserveringsplatform van de horecabranche, weet steeds meer chefs aan zich te binden. Consumenten kunnen chefs als Jonathan Zandbergen en Onno Kokmeijer volgen voor hun favoriete restaurants. Wie nog meer? BookDinners werkt samen met diverse foodbloggers, maar ook met chef-koks of eigenaren van restaurants.. […]

25.07.2019