Gefermenteerde groenten zijn weer helemaal terug! En dat is niet gek, want door fermentatie blijven textuur, kleur en vooral smaak behouden. Gefermenteerde groenten zijn beter verteerbaar en dragen bij aan een gezonde darmflora. Ze zitten boordevol vitaminen!

Wat is fermenteren precies?
Fermenteren is eigenlijk toveren met eten! Je zet natuurlijke bacteriën in om voedsel te bereiden en langer te bewaren. Wist je dat we dagelijks allerlei gefermenteerde producten gebruiken? Denk aan zuurkool, kaas, yoghurt en bier. Sommige groenten krijgen een lekkere smaak wanneer je ze een week/paar weken laat staan. Zoals bij kimchi, een Koreaans gerecht dat uit gefermenteerde kool en groenten bestaat.

Waarom zijn gefermenteerde groenten gezond?
In het fermentatieproces ontstaat een divers spectrum aan levende bacteriën. Deze levende bacteriën dragen bij aan een gezonde darmflora. Dit is de basis voor een goede gezondheid. De gefermenteerde groenten zitten boordevol vitamine C, vezels en bevat vitamine B12.

Gerelateerde berichten


Gault Millau 2020 We staan er weer in met 13 punten . Nogmaals willen wij ons jonge team bedanken voor hun inzet, zodat we dit weer bereikt hebben.

04.12.2019

Kaarsenfeest in Stevensweert

Op vrijdag 13 december is er weer kaarsenfeest op het Jan van Steffeswertplein in Stevensweert. Om 19.00 uur wordt het festijn geopend en vanaf dat moment branden vele kaarsjes, zingen verschillende koren uit de omgeving hun lied en kunt u een levende kerststal bekijken. Kortom even stilstaan bij Kerst. Ook dit jaar doen wij iets […]

04.12.2019

Kerzenfest in Stevensweert

Es wird vorweihnachtlich in Stevensweert In dem kleinen Städtchen Stevensweert an den Maas-Seen findet auch dieses Jahr wieder das Kerzenfest, das sogenannte “Kaarsenfeest”, statt. Am Freitag 13. december 19:00 Uhr geht es los. An diesem Abend brennen wieder hunderte Kerzen hinter den Fenstern der prachtvollen Gebäude am Jan van Steffeswertplein. Diese Tradition wurde nach dem […]

04.12.2019