
Gefermenteerde groenten zijn weer helemaal terug! En dat is niet gek, want door fermentatie blijven textuur, kleur en vooral smaak behouden. Gefermenteerde groenten zijn beter verteerbaar en dragen bij aan een gezonde darmflora. Ze zitten boordevol vitaminen!
Wat is fermenteren precies?
Fermenteren is eigenlijk toveren met eten! Je zet natuurlijke bacteriën in om voedsel te bereiden en langer te bewaren. Wist je dat we dagelijks allerlei gefermenteerde producten gebruiken? Denk aan zuurkool, kaas, yoghurt en bier. Sommige groenten krijgen een lekkere smaak wanneer je ze een week/paar weken laat staan. Zoals bij kimchi, een Koreaans gerecht dat uit gefermenteerde kool en groenten bestaat.
Waarom zijn gefermenteerde groenten gezond?
In het fermentatieproces ontstaat een divers spectrum aan levende bacteriën. Deze levende bacteriën dragen bij aan een gezonde darmflora. Dit is de basis voor een goede gezondheid. De gefermenteerde groenten zitten boordevol vitamine C, vezels en bevat vitamine B12.