Reserveer
Direct >
Fruits de mer bij De Herberg

Mmm …..Fruits de mer bij De Herberg… zien jullie je al zitten? Op het terras, genietend van het zonnetje en een lekker glaasje wijn? En Marcus intussen bezig zijnde op zijn Green Egg met de allerlekkerste zeevruchten schotels…

Fruits de mer ofwel zeevruchten

Zo worden de schaal-en schelpdieren genoemd die voor ons, de mens, geschikt zijn om te eten. We hebben het dan over oesters, mosselen, garnalen, kreeften, sint jakobsschelpen, kokkels enz. Meestal worden ze mooi gepresenteerd op een plateau en op ijs.

Om eens een andere draai eraan te geven kiest Marcus er deze keer voor om de zeevruchten te bereiden op de Green Egg.

Oorsprong

Ofschoon we fruits de mer allemaal kennen als iets wat we eten met vakantie in Frankrijk, ergens op een terras aan de Côte d’ Azur, komen deze lekkernijen ook gewoon uit onze eigen Noordzee. Sterker nog, de allereerste zeevruchtenschotelrestjes (hoeveel punten zou dit woord zijn met Scrabble?) zijn gevonden in een grot in Zuid-Afrika. Ten tijde van de Neanderthalers! Maar ja, het klinkt zo mooi hè? Fruits de mer…

Wijn erbij?

Dat kan natuurlijk. Zeevruchten gaan het beste samen met een witte wijn met een zuurtje. Maar een bijpassend biertje kan net zo goed. Bijvoorbeeld een witbier met citroensmaak.

Pascalle heeft gekozen voor een Picpoul de Pinet, een franse wijn uit de Languedoc. Kenmerken van deze wijn zijn wit fruit, mineralen, milde kruidigheid, citroen, limoen en een klein bittertje.

Fruits de mer bij De Herberg: kom genieten

Kom genieten van deze zeevruchtenspecial op het terras van de Herberg. Met iets lekkers in je hand en op je bord, een heerlijk zonnetje erbij, waan je je in Frankrijk. Zeker wanneer er zondagmiddag ook nog live muziek speelt. Jullie zijn welkom vanaf 12.30 uur. Vanwege de grote belangstelling is reserveren een noodzaak. Laten jullie snel iets weten?

Gezellig.

Tot dan!

Gerelateerde berichten


No related posts!