Reserveer
Direct >

Wijnhuis
Het huis Beyer is gevestigd in een voormalige pleisterplaats aan de rand van het prachtige plaatsje Eguisheim. Sinds 1580 is de familie Beyer al in Eguisheim werkzaam in de wijn. In 1867 werd het handelshuis opgericht. Men beschikt over ca 15 ha eigen wijngaarden die een derde van de benodigde druiven opleveren. De overige druiven koopt men uitsluitend bij wijnboeren in Eguisheim, met wie men vaak al generaties lang een relatie heeft en die de wensen van het huis goed kennen.

De filosofie van de familie is dat men wijnen wil maken die volledig zijn uitgegist en dus geen onnodige restsuikers bevatten. De stijl van hun wijnen is daardoor licht, rank en elegant met fijne en subtiele aroma’s, die een schone smaak in de mond achterlaten. Dat dit wordt gewaardeerd door de Franse gastronomie moge blijken uit het feit dat vrijwel alle driesterrenrestaurants in Frankrijk een of meer wijnen van Beyer op hun kaart voeren.

Eguisheim ligt in het hartje van de Elzas, even ten zuiden van de wijnhoofdstad Colmar. Het is een werkelijk schitterend stadje met prachtig bewaard gebleven gebouwen uit de renaissance; vooral de moeite waard zijn de oude stadswallen, de z.g. Remparts. De stad wordt omgeven door wijnbergen, waarvan de hellingen a.h.w. een amphi-theater rond de plaats vormen.

Deze wijn van Léon Beyer, is door ‘les Maîtres Cuisiniers de France’, uitgeroepen als beste Pinot Blanc.

Smaaktypering
Zoals beschreven laat Beyer zijn wijnen geheel vergisten en dit levert hier een plezierige droge, maar toch zeer zeker lieflijke en ronde wijn op, met de karakteristieke honing aroma’s.

Toepassing
Smaakt voortreffelijk bij b.v. mosselen en zeevruchten in zijn algemeenheid en in het seizoen is deze wijn de ideale metgezel van asperges.

Druivensoorten
Pinot Blanc.

Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers

Gerelateerde berichten


Bubbels bij De Herberg

Bubbels!

Bubbels! Een heerlijk begin van een avondje uit. Of wanneer je iets te vieren hebt. Of gewoon, zomaar… Soorten bubbels Er zijn veel soorten bubbels. We proosten er graag mee op feestjes, we luiden er een nieuw jaar mee in, we drinken het als aperitiefje, met of zonder een toevoeging. Het heeft iets feestelijks, die […]

31.05.2023
Pascalle in the picture

Pascalle in the picture

Pascalle in the picture: ze heeft het wel niet zo graag en toch mag wel eens naar voren komen dat Pascalle, behalve het gezicht van het restaurant, de sturende kracht op de achtergrond is. Geregel De drukke maanden zijn begonnen. Voor Pascalle en Marcus houdt dit in dat zij het mooie terras in gebruik hebben […]

17.05.2023
Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert

Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert

De Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert. En dat voor de 15e keer op rij! Het enige restaurant in Limburg dat deze prestatie heeft neergezet. Heel bijzonder! Waarderingen Binnen de restaurantwereld zijn er drie gidsen die ieder jaar waarderingen uitgeven aan restaurants. Dit zijn Michelin, waarschijnlijk de meest bekende, die hun sterren uitdelen. Gault & […]

04.05.2023