Reserveer
Direct >

Wijnhuis
Het huis Beyer is gevestigd in een voormalige pleisterplaats aan de rand van het prachtige plaatsje Eguisheim. Sinds 1580 is de familie Beyer al in Eguisheim werkzaam in de wijn. In 1867 werd het handelshuis opgericht. Men beschikt over ca 15 ha eigen wijngaarden die een derde van de benodigde druiven opleveren. De overige druiven koopt men uitsluitend bij wijnboeren in Eguisheim, met wie men vaak al generaties lang een relatie heeft en die de wensen van het huis goed kennen.

De filosofie van de familie is dat men wijnen wil maken die volledig zijn uitgegist en dus geen onnodige restsuikers bevatten. De stijl van hun wijnen is daardoor licht, rank en elegant met fijne en subtiele aroma’s, die een schone smaak in de mond achterlaten. Dat dit wordt gewaardeerd door de Franse gastronomie moge blijken uit het feit dat vrijwel alle driesterrenrestaurants in Frankrijk een of meer wijnen van Beyer op hun kaart voeren.

Eguisheim ligt in het hartje van de Elzas, even ten zuiden van de wijnhoofdstad Colmar. Het is een werkelijk schitterend stadje met prachtig bewaard gebleven gebouwen uit de renaissance; vooral de moeite waard zijn de oude stadswallen, de z.g. Remparts. De stad wordt omgeven door wijnbergen, waarvan de hellingen a.h.w. een amphi-theater rond de plaats vormen.

Deze wijn van Léon Beyer, is door ‘les Maîtres Cuisiniers de France’, uitgeroepen als beste Pinot Blanc.

Smaaktypering
Zoals beschreven laat Beyer zijn wijnen geheel vergisten en dit levert hier een plezierige droge, maar toch zeer zeker lieflijke en ronde wijn op, met de karakteristieke honing aroma’s.

Toepassing
Smaakt voortreffelijk bij b.v. mosselen en zeevruchten in zijn algemeenheid en in het seizoen is deze wijn de ideale metgezel van asperges.

Druivensoorten
Pinot Blanc.

Directe import Heeren van Heusden Wijnkoopers

Gerelateerde berichten


Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Degenen die Marcus en Pascalle vaker bezoeken zijn bekend met Pascalles kaaswagentje. Sinds jaar en dag kopen Marcus en Pascalle hun kazen via de familie Van Tricht uit Berchem, Antwerpen. Ze staan bekend als Kaasaffineurs Van Tricht. Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs van Tricht  zijn een gouden combinatie.  Maar wat is dat eigenlijk, een […]

02.08.2021
zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is er van 12.00 tot […]

08.07.2021