Reserveer
Direct >

Eendenborst met een marinade van honing en steranijs, peperkersen en spitskool

 

Ingredienten voor 4 Personen

  • 1 vrouwelijke eendenborst a 160 gr per persoon
  • 2 eetl olie
  • 4 eetl honing
  • 50 gr steranijs
  • 50 ml port rood

 

Ingredienten voor peperkersen

  • 200 gr diepvrieskersen
  • 2 sjalotten
  • 2 theel suiker
  • 50 ml rode port
  • 50 gr boter
  • Zout en peper

 

Ingredienten voor spitskool

  • 1 spitskool
  • 50 ml room
  • 50 gr boter
  • Zout en peper

 

bereiding

  • Het vet van de borsten verwijderen
  • DE honing in een pannetje licht carameliseren
  • Dan blussen met de port
  • Steranijs en een beetje zout erbij
  • De eendenborst met de marinade marineren en in een pan aan beide zijdes 30 sek aanbakken en dan in de oven 1 uur bij 60 graden
  • Het vet op fijne reepjes snijen en krokant bakken

 

  • De sjalotten schillen en in kleine blokjes snijden
  • Deze in een pan goudbruin bakken
  • De kersen erbij en met port blussen
  • Eventueel nog wat binden en met zout, peper en wat suiker op smaak brengen

 

  • De buitenbladeren van de spitskool verwijderen, halveren en de kern verwijderen.
  • Dan de kool in fijne repen snijden
  • In een pan de boter smelten en daarin de spitskool aanfruiten
  • Dan de room erbij en op smaak brengen. Hierin gaar koken,

 

 

Gerelateerde berichten


Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs Van Tricht

Degenen die Marcus en Pascalle vaker bezoeken zijn bekend met Pascalles kaaswagentje. Sinds jaar en dag kopen Marcus en Pascalle hun kazen via de familie Van Tricht uit Berchem, Antwerpen. Ze staan bekend als Kaasaffineurs Van Tricht. Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert en Kaasaffineurs van Tricht  zijn een gouden combinatie.  Maar wat is dat eigenlijk, een […]

02.08.2021
zeevruchten

PLATEAUVRUCHTEN DE MER in Augustus

PLATEAUVRUCHTEN DE MER Geniet van oesters, Coquilles, Langoustines, krab, Bulots en Bigorneaux, Noordzee garnalen, Mosselen en octopus……. Plateau Fruit de mer zijn in de Bretagne erg geliefd en worden daar gedurende het hele jaar aangeboden. Op vakantie in de Bretagne kun je al deze zeevruchten op de markt in de haven terugvinden. Van vrijdag 13 […]

29.07.2021
Lunchen bij Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert

LunchTime met Mosselen

Beste gasten, De mosselen uit Zeeland zijn weer bij Marcus in de keuken gearriveerd. Deze mosselen zijn beroemd voor hun smaak en structuur. Mosselen kun je op verschillende manieren bereiden; koken, bakken, wokken, gefrituurd…. Ze kunnen ook met verschillende ingrediënten gecombineerd worden. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is er van 12.00 tot […]

08.07.2021