Reserveer
Direct >

Eendenborst met een marinade van honing en steranijs, peperkersen en spitskool

 

Ingredienten voor 4 Personen

  • 1 vrouwelijke eendenborst a 160 gr per persoon
  • 2 eetl olie
  • 4 eetl honing
  • 50 gr steranijs
  • 50 ml port rood

 

Ingredienten voor peperkersen

  • 200 gr diepvrieskersen
  • 2 sjalotten
  • 2 theel suiker
  • 50 ml rode port
  • 50 gr boter
  • Zout en peper

 

Ingredienten voor spitskool

  • 1 spitskool
  • 50 ml room
  • 50 gr boter
  • Zout en peper

 

bereiding

  • Het vet van de borsten verwijderen
  • DE honing in een pannetje licht carameliseren
  • Dan blussen met de port
  • Steranijs en een beetje zout erbij
  • De eendenborst met de marinade marineren en in een pan aan beide zijdes 30 sek aanbakken en dan in de oven 1 uur bij 60 graden
  • Het vet op fijne reepjes snijen en krokant bakken

 

  • De sjalotten schillen en in kleine blokjes snijden
  • Deze in een pan goudbruin bakken
  • De kersen erbij en met port blussen
  • Eventueel nog wat binden en met zout, peper en wat suiker op smaak brengen

 

  • De buitenbladeren van de spitskool verwijderen, halveren en de kern verwijderen.
  • Dan de kool in fijne repen snijden
  • In een pan de boter smelten en daarin de spitskool aanfruiten
  • Dan de room erbij en op smaak brengen. Hierin gaar koken,

 

 

Gerelateerde berichten


Menukaart voor thuis

𝐀𝐬𝐩𝐞𝐫𝐠𝐞𝐰𝐞𝐤𝐞𝐧 Dit keer geen normaal Break-Out Box menu, nee, de komende weken staan volledig in het teken van de Asperges! Chef-kok Marcus Schmidt heeft een crimineel lekker menu bedacht rondom dit heerlijke streekproduct. Onze Asperges komt iedere dag vers van Goertz Asperges uit Montfort Liever een vier gangen dan drie? Dat kan! Je kunt gemakkelijk […]

11.05.2021

25 Jaar Menu | Hemelsvaartweekend

10 mei 1996 – 2021 HERBERG STADT STEVENSWAERT wordt vandaag 25 jaar!!!! Time flies, vandaag is Herberg Stadt Stevenswaert jarig. Dat willen we deze week met u vieren🍾. Op 10 mei 1996 opende Pascalle en Marcus Schmidt de deuren van hun kleine restaurant. Wat eerst een bruin cafe was, is nu uitgegroeid naar een restaurant […]

10.05.2021

Muttertag

Liebe Gäste, wir sind so gücklich mit der Öffnung unserer Aussen Gastronomie.Einige von Ihnen waren schon bei uns und die Freude war beiderseits gross. Nun steht Muttertag vor der Tür und ja der Wettergott spielt mit. Samstag sowie am Sonntag werden rund 23 Grad Sonnschein vorhergesagt. Wir haben für alle Mütter und natürlich Väter und […]

03.05.2021