Reserveer
Direct >

Eendenborst met een marinade van honing en steranijs, peperkersen en spitskool

 

Ingredienten voor 4 Personen

  • 1 vrouwelijke eendenborst a 160 gr per persoon
  • 2 eetl olie
  • 4 eetl honing
  • 50 gr steranijs
  • 50 ml port rood

 

Ingredienten voor peperkersen

  • 200 gr diepvrieskersen
  • 2 sjalotten
  • 2 theel suiker
  • 50 ml rode port
  • 50 gr boter
  • Zout en peper

 

Ingredienten voor spitskool

  • 1 spitskool
  • 50 ml room
  • 50 gr boter
  • Zout en peper

 

bereiding

  • Het vet van de borsten verwijderen
  • DE honing in een pannetje licht carameliseren
  • Dan blussen met de port
  • Steranijs en een beetje zout erbij
  • De eendenborst met de marinade marineren en in een pan aan beide zijdes 30 sek aanbakken en dan in de oven 1 uur bij 60 graden
  • Het vet op fijne reepjes snijen en krokant bakken

 

  • De sjalotten schillen en in kleine blokjes snijden
  • Deze in een pan goudbruin bakken
  • De kersen erbij en met port blussen
  • Eventueel nog wat binden en met zout, peper en wat suiker op smaak brengen

 

  • De buitenbladeren van de spitskool verwijderen, halveren en de kern verwijderen.
  • Dan de kool in fijne repen snijden
  • In een pan de boter smelten en daarin de spitskool aanfruiten
  • Dan de room erbij en op smaak brengen. Hierin gaar koken,

 

 

Gerelateerde berichten


Het Menu voor Thuis

Lieve mensen, Niet aleen de natuur gaat op en neer, maar ook mijn inspiratie. De ene week sta je op de schaatsen en loop je in de sneeuw en de andere week wandel je in een t-shirt en hebben we een kraampje met Koffie buiten staan. Het corona tijdperk vergt veel van ons. Deze week […]

23.02.2021

Het Menu voor Thuis

Lieve mensen,  Niet aleen de natuur gaat op en neer, maar ook mijn inspiratie. De ene week sta je op de schaatsen en loop je in de sneeuw en de andere week wandel je in een t-shirt en hebben we een kraampje met Koffie buiten staan. Het corona tijdperk vergt veel van ons. Deze week […]

23.02.2021

weekmenu tot zondag 28.februari

Lieve gasten, “back to normal??”. Wat is dat! Zelfs de natuur is van slag. De ene week staan we op de schaatsen en lopen we in de sneeuw en de andere week wandelen we in een t-shirt. Het is alweer eind februari . De tijd vliegt en het einde is nog niet in zicht. We […]

16.02.2021