Reserveer
Direct >

Eendenborst met een marinade van honing en steranijs, peperkersen en spitskool

 

Ingredienten voor 4 Personen

  • 1 vrouwelijke eendenborst a 160 gr per persoon
  • 2 eetl olie
  • 4 eetl honing
  • 50 gr steranijs
  • 50 ml port rood

 

Ingredienten voor peperkersen

  • 200 gr diepvrieskersen
  • 2 sjalotten
  • 2 theel suiker
  • 50 ml rode port
  • 50 gr boter
  • Zout en peper

 

Ingredienten voor spitskool

  • 1 spitskool
  • 50 ml room
  • 50 gr boter
  • Zout en peper

 

bereiding

  • Het vet van de borsten verwijderen
  • DE honing in een pannetje licht carameliseren
  • Dan blussen met de port
  • Steranijs en een beetje zout erbij
  • De eendenborst met de marinade marineren en in een pan aan beide zijdes 30 sek aanbakken en dan in de oven 1 uur bij 60 graden
  • Het vet op fijne reepjes snijen en krokant bakken

 

  • De sjalotten schillen en in kleine blokjes snijden
  • Deze in een pan goudbruin bakken
  • De kersen erbij en met port blussen
  • Eventueel nog wat binden en met zout, peper en wat suiker op smaak brengen

 

  • De buitenbladeren van de spitskool verwijderen, halveren en de kern verwijderen.
  • Dan de kool in fijne repen snijden
  • In een pan de boter smelten en daarin de spitskool aanfruiten
  • Dan de room erbij en op smaak brengen. Hierin gaar koken,

 

 

Gerelateerde berichten


Take Away Box

Lieve gasten, Een keertje iets anders, dan je gebruikelijke menu op tafel zetten, is een makkie met onze Home Box. Alleen een beetje liefde toevoegen en je kunt genieten van een heerlijk diner. Voor de gasten die nog aarzelen om een home box te halen, een kleine uitleg over datgene wat u verwachten kan. In […]

05.01.2022

Take Away

Marcus Gastronomie voor thuis   Het nieuwe kabinet stond helaas niet aan onze kant en wij moeten dus nog geduldig wachten op de volgende persconferentie. Geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen want het raakt een beetje op.  Ook deze week hebben we weer onze gastronomie voor thuis. Buiten ons Take Away menu […]

05.01.2022
Bezige bijtjes en Herberg Stevensweert

 Bezige bijtjes

Nee, leuk is het zeker allemaal niet. Maar veel tijd om na te denken is er niet. Er moet te snel te veel worden geregeld na de berichtgevingen rondom corona een week voor Kerst. Lees over de bezige bijtjes  bij Herberg Stevensweert. Rust De Kerstdagen zijn nu achter de rug. Na de laatste klap die […]

30.12.2021