
Een goede kok gaat met zijn tijd mee. Dat moet hij wel door de steeds veranderende behoeftes van deze maatschappij. En dus ook van zijn gasten.
Veranderende behoeftes
Of het nu een trend is of een feit, dat maakt in wezen niets uit. Wat wel een feit is, is dat je als kok moet inspringen op de behoeften van je gasten. We leven in een tijd waar mensen zich (weer) meer bewust worden van wat ze eten en drinken. Niet meer zoveel vlees bijvoorbeeld. Of helemaal geen vlees meer. Geen vlees, gevogelte of vis meer. Minder of geen alcohol meer. Glutenvrij. Lactose vrij. Allergenen aanduiding…
Het wordt er voor de kok niet makkelijker op.
Aan de andere kant…
Aan de andere kant is het een goede zaak dat mensen bewuster met voedsel omgaan. Bewuster wìllen eten. Zich bewust willen zijn van wàt ze eten. Dat vraagt om kwalitatief goede producten. En natuurlijk zijn er leveranciers die hier mee aan de gang gaan en zo de kok handvaten of een basis geven voor het bedenken van de gevraagde vegetarische of veganistische creaties.
Guus Vredenbrug
Marcus maakt ook gebruik van bovengenoemde leveranciers. Hij is met name vol lof over Guus Vredenburg van VOL5. Guus heeft een bijzonder smakelijke saus ontwikkeld op basis van groenten van de koude grond. Een volledige vegan saus die tevens als basis kan dienen voor vlees, vis en gevogelte. Bekijk de site van Guus eens. Leuk om te lezen hoe alles tot stand is gekomen.
Robert Rovers
Een andere leverancier waar Marcus graag bij inkoopt is Robert Rovers van Bobo’s BonBons. Deze heeft een uitgebreid assortiment vegan lekkernijen. De bonbons zijn overheerlijk en worden door alle gasten zeer gewaardeerd.
Een goede kok…
Dat is Marcus zeker. Samen met Pascalle ook goede restaurateurs. Want samen zorgen zij ervoor dat hun gasten, naast de reguliere kaart, kunnen genieten van vegetarische en veganistische gerechten. Met bijpassende non-alcoholische drankjes indien gewenst.