Reserveer
Direct >
De wild-special bij Herberg Stevensweert

Oktober is bij uitstek de maand van het wild. Ook de wild-special van Herberg Stevensweert staat vanaf deze maand weer op de kaart. Maar wat is wild precies en wat maakt het zo bijzonder?

Wat is wild?

Wanneer je het over wild hebt binnen de gastronomie dan heb je het over vlees van wilde zoogdieren of vogels dat via de jacht verkregen wordt. Je zou het kunnen zien als natuurlijk scharrelvlees. Vlees dat onder de noemer wild valt zijn bijvoorbeeld herten, hazen, konijnen, eenden, fazanten, everzwijnen, enz.

https://www.herberg-stevensweert.nl/reserveer/Wat maakt wild zo bijzonder?

Doordat de dieren in het wild hun eigen kostje bij elkaar moeten sprokkelen, eten ze precies wat ze nodig hebben. Zo krijg je op een natuurlijke manier vlees zonder toevoegingen. Denk aan antibiotica bijvoorbeeld. Het is vlees van dieren die tot op het laatste moment in vrijheid hebben geleefd. En dat levert kwalitatief goed vlees op. 

Wild-bereiding vroeger en nu

Vroeger leverde de bereiding van wild nogal zware kost op. Men liet het vlees lang besterven (een tijd rusten). Daarbij maakte men vaak gebruik van marinades. Hierdoor ging het unieke van de wildsmaken een beetje verloren. Wat ontzettend jammer is van zo’n goed stuk vlees. 

Dat is tegenwoordig heel anders. De nadruk ligt nu op het zo puur mogelijk bereiden van het wild. Op deze manier blijven de specifieke smaken behouden en zijn de diverse wild-smaken goed te herkennen. De bereidingen zijn meer à la minute en met lichtere sausjes en bijpassende garnituren. Je krijgt hierdoor een intensere smaakbeleving.

De wild-special van Herberg Stevensweert

Zoals ieder jaar presenteren Marcus en Pascalle jullie vanaf oktober de wild-special. Marcus heeft een wild-proeverij samengesteld van 5 gangen en serveert hiervoor nog 3 amuses. Pascalle kan hierbij, indien gewenst, een heerlijk dranken-arrangement presenteren. Zowel alcoholisch als non-alcoholisch.

De special is alleen te reserveren voor het diner op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag.

De wild-special van Herberg StevensweertMarcus en Pascalle verklaren het wildseizoen voor geopend bij Herberg Stevensweert!

Hebben jullie zin om te komen proeven? Reserveer dan snel een datum!

Smakelijk eten!

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Hemelvaart bij de Herberg

Himmelfahrt ;der erste Hummer

Himmlisches Geniessen am 26. Mai  | Himmelfahrt   Am Donnerstag den 26 . Mai sind wir auch mittags ab 12.00 Uhr  für ein kulinarisches Lunch Menü geöffnet ., sowie ab 17.30 Uhr für unser Diner. An diesem Himmelfahrt Tag bieten wir dieses Menü an für mittags sowie auch abends.Dieses Menü bieten wir auch am Sonntag […]

16.05.2022

Hemelvaart; de eerste kreeft

Hemels genieten met hemelvaart op donderdag 26 mei   Op donderdag 26 mei ; HEMELVAART zijn wij zowel s ’middags vanaf 12.00 uur als s ’avonds vanaf 17.30 uur geopend voor een hemels menu. Op hemelvaart serveren wij dit menu de hele dag. Zondags 29 mei serveren wij dit menu alleen s ‘middags vanaf 12.00 […]

16.05.2022