Reserveer
Direct >
De wild-special bij Herberg Stevensweert

Oktober is bij uitstek de maand van het wild. Ook de wild-special van Herberg Stevensweert staat vanaf deze maand weer op de kaart. Maar wat is wild precies en wat maakt het zo bijzonder?

Wat is wild?

Wanneer je het over wild hebt binnen de gastronomie dan heb je het over vlees van wilde zoogdieren of vogels dat via de jacht verkregen wordt. Je zou het kunnen zien als natuurlijk scharrelvlees. Vlees dat onder de noemer wild valt zijn bijvoorbeeld herten, hazen, konijnen, eenden, fazanten, everzwijnen, enz.

https://www.herberg-stevensweert.nl/reserveer/Wat maakt wild zo bijzonder?

Doordat de dieren in het wild hun eigen kostje bij elkaar moeten sprokkelen, eten ze precies wat ze nodig hebben. Zo krijg je op een natuurlijke manier vlees zonder toevoegingen. Denk aan antibiotica bijvoorbeeld. Het is vlees van dieren die tot op het laatste moment in vrijheid hebben geleefd. En dat levert kwalitatief goed vlees op. 

Wild-bereiding vroeger en nu

Vroeger leverde de bereiding van wild nogal zware kost op. Men liet het vlees lang besterven (een tijd rusten). Daarbij maakte men vaak gebruik van marinades. Hierdoor ging het unieke van de wildsmaken een beetje verloren. Wat ontzettend jammer is van zo’n goed stuk vlees. 

Dat is tegenwoordig heel anders. De nadruk ligt nu op het zo puur mogelijk bereiden van het wild. Op deze manier blijven de specifieke smaken behouden en zijn de diverse wild-smaken goed te herkennen. De bereidingen zijn meer à la minute en met lichtere sausjes en bijpassende garnituren. Je krijgt hierdoor een intensere smaakbeleving.

De wild-special van Herberg Stevensweert

Zoals ieder jaar presenteren Marcus en Pascalle jullie vanaf oktober de wild-special. Marcus heeft een wild-proeverij samengesteld van 5 gangen en serveert hiervoor nog 3 amuses. Pascalle kan hierbij, indien gewenst, een heerlijk dranken-arrangement presenteren. Zowel alcoholisch als non-alcoholisch.

De special is alleen te reserveren voor het diner op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag.

De wild-special van Herberg StevensweertMarcus en Pascalle verklaren het wildseizoen voor geopend bij Herberg Stevensweert!

Hebben jullie zin om te komen proeven? Reserveer dan snel een datum!

Smakelijk eten!

Gerelateerde berichten


Wild bij de Herberg! 

Eröffnung der Wildsaison

Eröffnung der Wildsaison   Im Herbst regieren Wildgerichte die Speisekarten in Stevensweert. Doch der Landstrich ist auch im Frühjahr einen kulinarischen Abstecher wert. Dann gibt es nämlich genauso viele Köstlichkeiten zu entdecken. Denke an Spargel vom Bauern besondere Gemüsearten aus unserem Garten oder Fisch und Fleisch von unseren kleinen Zulieferanten. BITTE ZU TISCH! Buntes Laub […]

15.09.2022
Wild bij de Herberg

Opening van het wildseizoen

Na een prachtige zomer, regeren nu weer wildgerechten op de menukaart in Stevensweert. De bonte bladeren liggen weer als een tapijt op de straten. De mist hangt s’morgens weer in de lucht en de regen tikt weer tegen de ramen. We merken het weer aan alles. Binnen maken we het weer gezellig. De kachel brandt […]

15.09.2022
Een goede kok...

Een goede kok…

Een goede kok gaat met zijn tijd mee. Dat moet hij wel door de steeds veranderende behoeftes van deze maatschappij. En dus ook van zijn gasten. Veranderende behoeftes Of het nu een trend is of een feit, dat maakt in wezen niets uit. Wat wel een feit is, is dat je als kok moet inspringen […]

06.09.2022