Reserveer
Direct >
De wild-special bij Herberg Stevensweert

Oktober is bij uitstek de maand van het wild. Ook de wild-special van Herberg Stevensweert staat vanaf deze maand weer op de kaart. Maar wat is wild precies en wat maakt het zo bijzonder?

Wat is wild?

Wanneer je het over wild hebt binnen de gastronomie dan heb je het over vlees van wilde zoogdieren of vogels dat via de jacht verkregen wordt. Je zou het kunnen zien als natuurlijk scharrelvlees. Vlees dat onder de noemer wild valt zijn bijvoorbeeld herten, hazen, konijnen, eenden, fazanten, everzwijnen, enz.

https://www.herberg-stevensweert.nl/reserveer/Wat maakt wild zo bijzonder?

Doordat de dieren in het wild hun eigen kostje bij elkaar moeten sprokkelen, eten ze precies wat ze nodig hebben. Zo krijg je op een natuurlijke manier vlees zonder toevoegingen. Denk aan antibiotica bijvoorbeeld. Het is vlees van dieren die tot op het laatste moment in vrijheid hebben geleefd. En dat levert kwalitatief goed vlees op. 

Wild-bereiding vroeger en nu

Vroeger leverde de bereiding van wild nogal zware kost op. Men liet het vlees lang besterven (een tijd rusten). Daarbij maakte men vaak gebruik van marinades. Hierdoor ging het unieke van de wildsmaken een beetje verloren. Wat ontzettend jammer is van zo’n goed stuk vlees. 

Dat is tegenwoordig heel anders. De nadruk ligt nu op het zo puur mogelijk bereiden van het wild. Op deze manier blijven de specifieke smaken behouden en zijn de diverse wild-smaken goed te herkennen. De bereidingen zijn meer à la minute en met lichtere sausjes en bijpassende garnituren. Je krijgt hierdoor een intensere smaakbeleving.

De wild-special van Herberg Stevensweert

Zoals ieder jaar presenteren Marcus en Pascalle jullie vanaf oktober de wild-special. Marcus heeft een wild-proeverij samengesteld van 5 gangen en serveert hiervoor nog 3 amuses. Pascalle kan hierbij, indien gewenst, een heerlijk dranken-arrangement presenteren. Zowel alcoholisch als non-alcoholisch.

De special is alleen te reserveren voor het diner op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag.

De wild-special van Herberg StevensweertMarcus en Pascalle verklaren het wildseizoen voor geopend bij Herberg Stevensweert!

Hebben jullie zin om te komen proeven? Reserveer dan snel een datum!

Smakelijk eten!

Gerelateerde berichten


In the picture: Lars en Oscar Schmidt

In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter […]

22.10.2021
Kookles bij Herberg Stevensweert

Kookles bij Herberg Stevensweert

Vanaf januari 2022 kan de kookles bij Herberg Stevensweert weer geboekt worden. Kookles van chef-kok Marcus himself! Wat heb ik hier leuke herinneringen aan! Eigen ervaring Ik heb jaren kookles gevolgd bij Marcus. En behalve hele gezellige avonden heb ik hier ook een enorme kennis aan overgehouden. Wegens tijdgebrek ben ik gestopt met de kooklessen […]

17.10.2021

Vegetarisches Weihnachtsmenü

Vereehrte Gäste, Uns ist nicht verborgen geblieben, dass stehts mehr Gäste nach unseren Vegetarischen Gerichten fragen. Seit September bieten wir ein Menü vegetarisch vegan an. Dieses kommt gut an bei unseren Gästen und darum beschlossen wir auch Ihnen so ein Menü zu Weihnachten anzubieten.   Vegatarisches Menü €.70.- Kleiner Starter Dinkelbiskuit * 7 Kräuter Spinat […]

12.10.2021