Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en de wildspecial

De voorbereidingen voor het weekend met de wild-special zijn in volle gang. Net als zovelen, volg ik Marcus zijn enthousiaste voorbereidingen via social media. De foto’s liegen er niet om. Het keukenteam in volle actie. De schouders eronder . Marcus en Pascalle gaan uitpakken. Heerlijk!

De persconferentie

En dan is er díe vrijdag, de vrijdag van het ‘wilde weekend’, de persconferentie rondom Covid-19 .

Natuurlijk slaat het bericht niet in als een bom. De cijfers en de berichtgevingen van afgelopen tijd laten geen positief beeld zien. Maar de teleurstelling is er wel. Natuurlijk. Alleen is daar geen tijd voor. 

Het restaurant zit vol gasten, en vanavond mag er nog volop genoten worden. Dat heeft, voor nu, voorrang.

Druk

Een ontzettend druk weekend volgt. Want, ja, volgeboekt. Pascalle doet er alles aan om de boekingen naar tevredenheid om te bellen. Het keukenteam moet een enorme tand bijzetten. Maar het lukt. Het team heeft als een team gefunctioneerd en verdient hiervoor alle lof. 

Creatief

En dan is het maandag, een adempauze en tijd van bezinning. Want ‘Hoe gaan we verder?’ en ‘Wat volgt er na 4 december?’. Bij de pakken neerzitten heeft geen zin en zit ook niet in Pascalle en Marcus hun aard. 

Ik bewonder hun daarin. De afgelopen periode heeft laten zien dat Pascalle en Marcus enorm creatief kunnen zijn in crisissituaties. En dat de situatie rondom Covid-19 een crisissituatie is daar is iedereen het wel over eens. Vanaf de allereerste maatregelen zijn Pascalle en Marcus in de weer gegaan met acties die wél konden. De tegoedbonnen, de afhaal-en bezorg maaltijden, het camperdiner. 

Herberg Stevensweert en de schouders eronderDe schouders eronder maar weer

En dat doen ze nu weer. Vooralsnog worden de openingstijden aangepast zodat men toch heerlijk ontspannen kan komen genieten van een meergangen-diner. En draaien de hersens op volle toeren voor eventuele alternatieven die misschien nodig gaan zijn. Puur om alvast iets achter de hand te hebben. Bewonderenswaardig. 

Samen

Een verhaal zoals hierboven staat niet op zich natuurlijk. Zoveel mensen die zich op zoveel manieren zorgen maken en een slag in de rondte werken om alles geregeld te krijgen. Alweer. En dat met de drukste maand van het jaar voor de boeg.

Marcus en Pascalle zullen er in ieder geval alles aan doen om deze decembermaand te laten slagen. Linksom of rechtsom. En samen met hun team gaat dat zeker lukken. 💪

Gerelateerde berichten


Veerkracht bij Herberg Stevensweert

Veerkracht

Wat een ongelooflijke veerkracht wordt er vertoond door de mensen om mij heen. Ieder op hun eigen manier. Neem Pascalle en Marcus. Pascalle en Marcus De voorbereidingen voor de komende feestdagen zijn in volle gang en telkens moeten de ideeën en plannen worden bijgesteld. Wordt vrijdags gemeld dat de deuren om 20.00 uur dicht moeten, […]

03.12.2021
In the picture: Pascalle Schmidt

In the picture: Pascalle Schmidt

Waar Marcus de scepter zwaait in de keuken, kennen we Pascalle als rustige aanwezigheid in het restaurant. Samen vormen zij het hart van Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Vandaag daarom in the picture: Pascalle Schmidt .  Gastvrouw en sommelier Wie Herberg Stevensweert binnen loopt wordt meestal ontvangen door Pascalle. Ze neemt de jas aan, begeleidt je […]

10.11.2021
In the picture: Lars en Oscar Schmidt

In the picture: Lars en Oscar Schmidt

De geregelde bezoeker van Herberg Stevensweer kent hen wel, Lars en Oscar Schmidt . Waar de een meehelpt in de bediening en de ander in de keuken, vormen zij samen met hun ouders een (h)echt horeca gezin. Althans in de weekenden. In dit blog leren we de zoons van Pascalle en Marcus een beetje beter […]

22.10.2021