Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en de wildspecial

De voorbereidingen voor het weekend met de wild-special zijn in volle gang. Net als zovelen, volg ik Marcus zijn enthousiaste voorbereidingen via social media. De foto’s liegen er niet om. Het keukenteam in volle actie. De schouders eronder . Marcus en Pascalle gaan uitpakken. Heerlijk!

De persconferentie

En dan is er díe vrijdag, de vrijdag van het ‘wilde weekend’, de persconferentie rondom Covid-19 .

Natuurlijk slaat het bericht niet in als een bom. De cijfers en de berichtgevingen van afgelopen tijd laten geen positief beeld zien. Maar de teleurstelling is er wel. Natuurlijk. Alleen is daar geen tijd voor. 

Het restaurant zit vol gasten, en vanavond mag er nog volop genoten worden. Dat heeft, voor nu, voorrang.

Druk

Een ontzettend druk weekend volgt. Want, ja, volgeboekt. Pascalle doet er alles aan om de boekingen naar tevredenheid om te bellen. Het keukenteam moet een enorme tand bijzetten. Maar het lukt. Het team heeft als een team gefunctioneerd en verdient hiervoor alle lof. 

Creatief

En dan is het maandag, een adempauze en tijd van bezinning. Want ‘Hoe gaan we verder?’ en ‘Wat volgt er na 4 december?’. Bij de pakken neerzitten heeft geen zin en zit ook niet in Pascalle en Marcus hun aard. 

Ik bewonder hun daarin. De afgelopen periode heeft laten zien dat Pascalle en Marcus enorm creatief kunnen zijn in crisissituaties. En dat de situatie rondom Covid-19 een crisissituatie is daar is iedereen het wel over eens. Vanaf de allereerste maatregelen zijn Pascalle en Marcus in de weer gegaan met acties die wél konden. De tegoedbonnen, de afhaal-en bezorg maaltijden, het camperdiner. 

Herberg Stevensweert en de schouders eronderDe schouders eronder maar weer

En dat doen ze nu weer. Vooralsnog worden de openingstijden aangepast zodat men toch heerlijk ontspannen kan komen genieten van een meergangen-diner. En draaien de hersens op volle toeren voor eventuele alternatieven die misschien nodig gaan zijn. Puur om alvast iets achter de hand te hebben. Bewonderenswaardig. 

Samen

Een verhaal zoals hierboven staat niet op zich natuurlijk. Zoveel mensen die zich op zoveel manieren zorgen maken en een slag in de rondte werken om alles geregeld te krijgen. Alweer. En dat met de drukste maand van het jaar voor de boeg.

Marcus en Pascalle zullen er in ieder geval alles aan doen om deze decembermaand te laten slagen. Linksom of rechtsom. En samen met hun team gaat dat zeker lukken. 💪

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert en dank aan hun gasten

Herberg Stevensweert doet het goed!

Herberg Stevensweert doet het goed. De waarderingen stromen binnen. Niet alleen van de gasten maar ook van de kenners. Gault Millau Dit jaar hebben Marcus en Pascalle opnieuw een mooie score behaald bij Gault Millau Nederland. Maar liefst 13 van de 20 punten. We zullen het bericht voor zich laten spreken. Navenant Wie kent Navenant […]

19.05.2022
Herberg Stevensweert en wijnhandel Uniquato

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel

Herberg Stevensweert en Uniquato Wijnhandel verzorgen op 21 mei en 4 juni aanstaande het Asperges Festival bij Herberg Stevensweert. Marcus zorgt voor heerlijke aspergesgerechtjes en Marc Jacobs zorgt voor een lekkere bijpassende wijn. Uniquato Wijnhandel Uniquato Wijnhandel is de wijnwinkel van Marc en Anja Jacobs. In het centrum van het gezellige Oudsbergen te België, runnen […]

06.05.2022
Asperges bij Restaurant Stevensweert

Asperges bij Herberg Stevensweert

Jaaaa! De asperges bij Herberg Stevensweert zijn er weer! Het witte goud! De koningin van de groente, de parel van het land. Wat maakt deze groente toch zo bijzonder? En wat hebben Marcus en Pascalle allemaal voor ons in petto? Witte asperges Zoals al blijkt uit de naam ‘het witte goud’, gaat het vandaag over […]

19.04.2022