Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en de wildspecial

De voorbereidingen voor het weekend met de wild-special zijn in volle gang. Net als zovelen, volg ik Marcus zijn enthousiaste voorbereidingen via social media. De foto’s liegen er niet om. Het keukenteam in volle actie. De schouders eronder . Marcus en Pascalle gaan uitpakken. Heerlijk!

De persconferentie

En dan is er díe vrijdag, de vrijdag van het ‘wilde weekend’, de persconferentie rondom Covid-19 .

Natuurlijk slaat het bericht niet in als een bom. De cijfers en de berichtgevingen van afgelopen tijd laten geen positief beeld zien. Maar de teleurstelling is er wel. Natuurlijk. Alleen is daar geen tijd voor. 

Het restaurant zit vol gasten, en vanavond mag er nog volop genoten worden. Dat heeft, voor nu, voorrang.

Druk

Een ontzettend druk weekend volgt. Want, ja, volgeboekt. Pascalle doet er alles aan om de boekingen naar tevredenheid om te bellen. Het keukenteam moet een enorme tand bijzetten. Maar het lukt. Het team heeft als een team gefunctioneerd en verdient hiervoor alle lof. 

Creatief

En dan is het maandag, een adempauze en tijd van bezinning. Want ‘Hoe gaan we verder?’ en ‘Wat volgt er na 4 december?’. Bij de pakken neerzitten heeft geen zin en zit ook niet in Pascalle en Marcus hun aard. 

Ik bewonder hun daarin. De afgelopen periode heeft laten zien dat Pascalle en Marcus enorm creatief kunnen zijn in crisissituaties. En dat de situatie rondom Covid-19 een crisissituatie is daar is iedereen het wel over eens. Vanaf de allereerste maatregelen zijn Pascalle en Marcus in de weer gegaan met acties die wél konden. De tegoedbonnen, de afhaal-en bezorg maaltijden, het camperdiner. 

Herberg Stevensweert en de schouders eronderDe schouders eronder maar weer

En dat doen ze nu weer. Vooralsnog worden de openingstijden aangepast zodat men toch heerlijk ontspannen kan komen genieten van een meergangen-diner. En draaien de hersens op volle toeren voor eventuele alternatieven die misschien nodig gaan zijn. Puur om alvast iets achter de hand te hebben. Bewonderenswaardig. 

Samen

Een verhaal zoals hierboven staat niet op zich natuurlijk. Zoveel mensen die zich op zoveel manieren zorgen maken en een slag in de rondte werken om alles geregeld te krijgen. Alweer. En dat met de drukste maand van het jaar voor de boeg.

Marcus en Pascalle zullen er in ieder geval alles aan doen om deze decembermaand te laten slagen. Linksom of rechtsom. En samen met hun team gaat dat zeker lukken. 💪

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert

Herberg Stevensweert

Stap voor stap hebben Pascalle en Marcus dit jaar aanpassingen doorgevoerd die passen bij hun nieuwe stijl. Hierbij past ook een nieuwe naam. Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert is voortaan Herberg Stevensweert… Nieuwe stijl Zoals de gasten inmiddels hebben gemerkt is er stapsgewijs gedurende het jaar steeds iets aangepast bij Herberg Stevensweert. Het interieur is geschilderd. […]

21.09.2023
Valentijn bij De Herberg

Valentijn bij De Herberg

Pascalle en Marcus bieden de mogelijkheid om het weekend tevoren Valentijn bij De Herberg te vieren. Natuurlijk kan dit ook op Valentijnsdag zelf… De liefde vieren Ofschoon je dit het jaar rond kunt vieren, vinden veel mensen Valentijnsdag dè dag om dit te doen. Dè dag om je geliefde te verrassen met iets leuks, iets […]

02.02.2023
Kaarsenfeest bij De Herberg

Kaarsenfeest bij De Herberg

Ieder jaar vindt er in de kern van Stevensweert het kaarsenfeest plaats. En natuurlijk is er dan ook een kaarsenfeest bij De Herberg. Pittoresk Stevensweert Stevensweert is één van de vestingstadjes van ons land. Een geliefd plekje om te wonen en te recreëren. Eénmaal per jaar wordt de dorpskern hier omgetoverd tot een sprookjeswereld. In […]

01.12.2022