Reserveer
Direct >
Herberg Stevensweert en de wildspecial

De voorbereidingen voor het weekend met de wild-special zijn in volle gang. Net als zovelen, volg ik Marcus zijn enthousiaste voorbereidingen via social media. De foto’s liegen er niet om. Het keukenteam in volle actie. De schouders eronder . Marcus en Pascalle gaan uitpakken. Heerlijk!

De persconferentie

En dan is er díe vrijdag, de vrijdag van het ‘wilde weekend’, de persconferentie rondom Covid-19 .

Natuurlijk slaat het bericht niet in als een bom. De cijfers en de berichtgevingen van afgelopen tijd laten geen positief beeld zien. Maar de teleurstelling is er wel. Natuurlijk. Alleen is daar geen tijd voor. 

Het restaurant zit vol gasten, en vanavond mag er nog volop genoten worden. Dat heeft, voor nu, voorrang.

Druk

Een ontzettend druk weekend volgt. Want, ja, volgeboekt. Pascalle doet er alles aan om de boekingen naar tevredenheid om te bellen. Het keukenteam moet een enorme tand bijzetten. Maar het lukt. Het team heeft als een team gefunctioneerd en verdient hiervoor alle lof. 

Creatief

En dan is het maandag, een adempauze en tijd van bezinning. Want ‘Hoe gaan we verder?’ en ‘Wat volgt er na 4 december?’. Bij de pakken neerzitten heeft geen zin en zit ook niet in Pascalle en Marcus hun aard. 

Ik bewonder hun daarin. De afgelopen periode heeft laten zien dat Pascalle en Marcus enorm creatief kunnen zijn in crisissituaties. En dat de situatie rondom Covid-19 een crisissituatie is daar is iedereen het wel over eens. Vanaf de allereerste maatregelen zijn Pascalle en Marcus in de weer gegaan met acties die wél konden. De tegoedbonnen, de afhaal-en bezorg maaltijden, het camperdiner. 

Herberg Stevensweert en de schouders eronderDe schouders eronder maar weer

En dat doen ze nu weer. Vooralsnog worden de openingstijden aangepast zodat men toch heerlijk ontspannen kan komen genieten van een meergangen-diner. En draaien de hersens op volle toeren voor eventuele alternatieven die misschien nodig gaan zijn. Puur om alvast iets achter de hand te hebben. Bewonderenswaardig. 

Samen

Een verhaal zoals hierboven staat niet op zich natuurlijk. Zoveel mensen die zich op zoveel manieren zorgen maken en een slag in de rondte werken om alles geregeld te krijgen. Alweer. En dat met de drukste maand van het jaar voor de boeg.

Marcus en Pascalle zullen er in ieder geval alles aan doen om deze decembermaand te laten slagen. Linksom of rechtsom. En samen met hun team gaat dat zeker lukken. 💪

Gerelateerde berichten


Bezig baasje bij De Herberg

Bezig baasje

Bezig baasje, die Marcus. En ik schrijf dit met een grote grijns. Overleg Eens in de maand zitten we samen om te kijken wat er allemaal geblogd zou kunnen worden. Wat Pascalle en Marcus uitgebreider met jullie willen delen. En behalve blogs moeten er ook pop-ups gemaakt worden. De pop-ups zorgen ervoor dat elk evenement […]

24.11.2022
Kaarsenfeest bij De Herberg

De gezelligste tijd van het jaar

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Maar voor De Herberg betekent dit ook de drukste tijd van het jaar… Drukke agenda’s Vanaf november volgen de activiteiten zich in een snel tempo op. Nu zullen jullie zeggen “Dat is toch pas in december?”, maar niets is minder waar. De voorbereidingen voor de […]

09.11.2022
Uitdaging of probleem?

Uitdaging of probleem?

De perikelen rondom het coronavirus zijn nog niet volledig uit beeld of de volgende crises staat alweer voor de deur. Elke ondernemer moet hier naar eigen inzicht mee omgaan. Wat betekent dit: een uitdaging of probleem? Pandemie Tijdens de pandemie heeft iedere ondernemer een eigen invulling moeten geven aan het voeren van zijn zaak teneinde […]

27.10.2022