
De kracht van Marcus’ keuken is eenvoudig uit te leggen. Het zoveel mogelijk gebruiken van de meest verse eigen producten en streekproducten.
Eigen moestuin
Marcus en Pascalle hebben al jaren een eigen moestuin. Onbespoten groente en fruit. Met de opbrengst hiervan creëert Marcus de lekkerste gerechten. En nu hij zich ook richt op het vegetarisch en veganistisch koken wordt het gebruik van groente en fruit steeds meer een hoofdzaak dan een bijzaak. Letterlijk en figuurlijk.
Dit betekent dat Marcus kookt naar het seizoen. Omdat een zongerijpte aardbei uit eigen moestuin nu eenmaal veel lekkerder is dan een kas-aardbei uit Verweggistan.
Streekproducten
Dat wat Pascalle en Marcus niet in eigen tuin hebben, halen ze verder zo veel mogelijk uit eigen streek. Asperges bij de familie Houben uit Maasbracht bijvoorbeeld. Wijn uit Thorn. Boter van zuivelboerderij Wijers uit Buggenum. Of honing uit hun eigen Stevensweert…
De groene gedachte
Door zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen- of streekproducten lever je een bijdrage aan het verminderen van de CO2-belasting. Ze hoeven niet van zo ver weg te komen. Omdat deze producten ook nog eens onbespoten zijn, zijn ze gezond voor mens, dier en de omgeving. Voor de omgeving omdat deze niet belast wordt met ongezonde stoffen. Natuurlijk zitten er dan vlekjes op het fruit of beestjes op de groente. Maar daar weet een goede creatieve kok wel raad mee.
Wat van ver komt…
kan goed zijn maar waarom zou je dat doen? Waarom truffels kopen uit Australië wanneer ze uit Frankrijk en Italië (en zelfs uit Nederland) komen? Waarom bosbessen uit Marokko terwijl de bosbessen uit Koningsbosch net zo lekker zijn? Toch iets om over na te denken nietwaar? Voor de restaurant-en eetbeleving hoeft het niets uit te maken. Tenslotte gaat het om een gezellige middag-of avond uit én om lekker eten. En dat kan heel goed met seizoensgroente- en fruit uit eigen streek.
Bij de Herberg bijvoorbeeld.