Reserveer
Direct >
De Herberg en de mural

Het is de mensen van Stevensweert natuurlijk niet ontgaan: De Herberg heeft een mural!

De murals

Omdat Amici Insulae hun 40-jarig jubileum viert hebben ze iets heel bijzonders bedacht. 3 Gevels of wanden van Stevensweert krijgen murals die betrekking hebben op de verhalen van en rondom Stevensweert. In de hoop dat de verhalen op deze manier blijven leven onder de mensen, nu en in de toekomst. Een mural is een groot schilderij, aangebracht op een muur. In dit geval de gevels van het schutterslokaal, een gedeelte van de vestingmuur én de zijgevel van Herberg Stadt Stevenswaert.

Nieuwe kern

Het valt allemaal mooi samen. De nieuwe kern, het aangepakte plein voor De Herberg wat er heel sfeervol uitziet en dan nu deze mural. Ik vind het ontzettend knap wat kunstenaar Marcus Debie hier klaarspeelt. De verhalen zo goed uitgebeeld, mooie kleuren. Het zijn echte eye catchers geworden. Wanneer dan eindelijk ook het terras weer opgebouwd kan worden vóór de Herberg, zal het goed toeven zijn in het zonnetje. Met natuurlijk lekker eten onder het genot van een drankje. Om tussendoor ook even de mural te bekijken. Zien jullie het al voor je?

Pasen

Maar eerst nog Pasen. Wie weet, misschien kan er buiten een drankje worden gedaan. De vooruitzichten zijn echter nog niet zodanig dat we ons kunnen koesteren in het zonnetje. Maar dat kan veranderen. Wie weet. Niets zo onvoorspelbaar als het weer lijkt het wel. Intussen is Marcus hard bezig met voorbereiden en laat het bekijken van het menu het water alvast in de mond lopen. Ook de vegetarische menu’s zien er goed uit. Dat wordt nog moeilijk kiezen.

Meer weten?

Willen jullie meer weten over de murals, de verhalen die hier worden uitgebeeld, de werkwijze van Marcus Debie, klik de woorden dan aan voor de link naar de betreffende site. Echt de moeite waard om te lezen. Maar bekijk de murals ook zeker in het echt. Neem de tijd hiervoor. Je ziet steeds nieuwe details. Ik denk dat Pascalle en Marcus terecht heel trots kunnen zeggen:

De Herberg heeft een mural!

Gerelateerde berichten


No related posts!