Reserveer
Direct >
De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht.

Feitjes

Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten.

De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. Ze leven in de zee maar je hebt ook zoetwatermosselen. Die uit de zee noemt men ook wel eetbare mossel.

Een mossel heeft tandjes! Helemaal vooraan die haar helpen de schelp op slot te houden.

Een mossel kan allerlei kleuren hebben maar de zwarte kleur betekent dat ze volwassen is.

Bovenal is de mossel (in normale doen) heel gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Én ze bevatten bijzonder weinig calorieën. 100 gram gekookt mosselvlees levert 70 kcal. Kijk, dat is nog eens meegenomen.

Vangst

In de natuur worden mosselen gegeten door allerlei dieren waaronder ook de mens. Ze vormen vaak mosselbanken in getijdengebieden. Omdat ze zo geliefd zijn bij de mens zijn er meer mosselen nodig dan de natuur kan leveren. Daarom is de mens begonnen met het kweken van mosselen. Er bestaan heuse zeeboerderijen waar mosselen worden gekweekt in een hangcultuur. Hangcultuurmosselen leven niet op de bodem, maar hangen aan touwen in de stroming. Hangcultuurmosselen komen ook niet in aanraking met de zeebodem, dit zorgt ervoor dat de mosselen zandvrij zijn. Deze manier van kweken is biologisch en zorgt voor een heerlijk natuurproduct.

Mosselseizoen

Je hoort vaak dat de mossel te verkrijgen is als de r in de maand zit. Dat is niet zo. De verse mossel is te verkrijgen van ongeveer half juli tot half april. En op dit moment zijn de Zeeuwse hangcultuurmosselen er weer!

De Herberg en mosselen

In het weekend van 9 en 10 juli kunnen jullie komen genieten van Marcus’ zijn creaties met mosselen. Deze zijn te verkrijgen tijdens de lunch op beide dagen. U kunt hiervoor reserveren met een aankomst tussen 12.00 en 14.00 uur. Met goed weer is er zondag 10 juli tevens live muziek.

Zien we jullie dan?

Menu                  Menü

 

 

 

Gerelateerde berichten


Bezig baasje bij De Herberg

Bezig baasje

Bezig baasje, die Marcus. En ik schrijf dit met een grote grijns. Overleg Eens in de maand zitten we samen om te kijken wat er allemaal geblogd zou kunnen worden. Wat Pascalle en Marcus uitgebreider met jullie willen delen. En behalve blogs moeten er ook pop-ups gemaakt worden. De pop-ups zorgen ervoor dat elk evenement […]

24.11.2022
Kaarsenfeest bij De Herberg

De gezelligste tijd van het jaar

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Maar voor De Herberg betekent dit ook de drukste tijd van het jaar… Drukke agenda’s Vanaf november volgen de activiteiten zich in een snel tempo op. Nu zullen jullie zeggen “Dat is toch pas in december?”, maar niets is minder waar. De voorbereidingen voor de […]

09.11.2022
Uitdaging of probleem?

Uitdaging of probleem?

De perikelen rondom het coronavirus zijn nog niet volledig uit beeld of de volgende crises staat alweer voor de deur. Elke ondernemer moet hier naar eigen inzicht mee omgaan. Wat betekent dit: een uitdaging of probleem? Pandemie Tijdens de pandemie heeft iedere ondernemer een eigen invulling moeten geven aan het voeren van zijn zaak teneinde […]

27.10.2022