Reserveer
Direct >
De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht.

Feitjes

Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten.

De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. Ze leven in de zee maar je hebt ook zoetwatermosselen. Die uit de zee noemt men ook wel eetbare mossel.

Een mossel heeft tandjes! Helemaal vooraan die haar helpen de schelp op slot te houden.

Een mossel kan allerlei kleuren hebben maar de zwarte kleur betekent dat ze volwassen is.

Bovenal is de mossel (in normale doen) heel gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Én ze bevatten bijzonder weinig calorieën. 100 gram gekookt mosselvlees levert 70 kcal. Kijk, dat is nog eens meegenomen.

Vangst

In de natuur worden mosselen gegeten door allerlei dieren waaronder ook de mens. Ze vormen vaak mosselbanken in getijdengebieden. Omdat ze zo geliefd zijn bij de mens zijn er meer mosselen nodig dan de natuur kan leveren. Daarom is de mens begonnen met het kweken van mosselen. Er bestaan heuse zeeboerderijen waar mosselen worden gekweekt in een hangcultuur. Hangcultuurmosselen leven niet op de bodem, maar hangen aan touwen in de stroming. Hangcultuurmosselen komen ook niet in aanraking met de zeebodem, dit zorgt ervoor dat de mosselen zandvrij zijn. Deze manier van kweken is biologisch en zorgt voor een heerlijk natuurproduct.

Mosselseizoen

Je hoort vaak dat de mossel te verkrijgen is als de r in de maand zit. Dat is niet zo. De verse mossel is te verkrijgen van ongeveer half juli tot half april. En op dit moment zijn de Zeeuwse hangcultuurmosselen er weer!

De Herberg en mosselen

In het weekend van 9 en 10 juli kunnen jullie komen genieten van Marcus’ zijn creaties met mosselen. Deze zijn te verkrijgen tijdens de lunch op beide dagen. U kunt hiervoor reserveren met een aankomst tussen 12.00 en 14.00 uur. Met goed weer is er zondag 10 juli tevens live muziek.

Zien we jullie dan?

Menu                  Menü

 

 

 

Gerelateerde berichten


Herberg Stevensweert

Herberg Stevensweert

Stap voor stap hebben Pascalle en Marcus dit jaar aanpassingen doorgevoerd die passen bij hun nieuwe stijl. Hierbij past ook een nieuwe naam. Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert is voortaan Herberg Stevensweert… Nieuwe stijl Zoals de gasten inmiddels hebben gemerkt is er stapsgewijs gedurende het jaar steeds iets aangepast bij Herberg Stevensweert. Het interieur is geschilderd. […]

21.09.2023
Fruits de mer bij Herberg Stevensweert

Fruits de mer bij Herberg Stevensweert

Zet in de agenda: 3 september fruits de mer bij Herberg Stevensweert! Fruits de mer Fruits de mer oftewel zeevruchten. Een mooie naam voor al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Tenminste, als je ervan houdt natuurlijk. Het is alleen al een genot om te kijken naar deze etagère vol met garnalen, oesters, […]

25.08.2023
Marcus' geheime liefde

Marcus’ geheime liefde

Zoals elke kok is Marcus geïnteresseerd in de nieuwste snufjes voor in de keuken. Maar sommige snufjes zijn wel heel speciaal. Daarom vandaag alles over Marcus’ geheime liefde! Green Egg Wie Marcus volgt op social media zal het langs hebben zien komen. Zijn liefde voor het vak die tot uiting komt in de filmpjes over […]

28.03.2023