Reserveer
Direct >
De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht.

Feitjes

Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten.

De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. Ze leven in de zee maar je hebt ook zoetwatermosselen. Die uit de zee noemt men ook wel eetbare mossel.

Een mossel heeft tandjes! Helemaal vooraan die haar helpen de schelp op slot te houden.

Een mossel kan allerlei kleuren hebben maar de zwarte kleur betekent dat ze volwassen is.

Bovenal is de mossel (in normale doen) heel gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Én ze bevatten bijzonder weinig calorieën. 100 gram gekookt mosselvlees levert 70 kcal. Kijk, dat is nog eens meegenomen.

Vangst

In de natuur worden mosselen gegeten door allerlei dieren waaronder ook de mens. Ze vormen vaak mosselbanken in getijdengebieden. Omdat ze zo geliefd zijn bij de mens zijn er meer mosselen nodig dan de natuur kan leveren. Daarom is de mens begonnen met het kweken van mosselen. Er bestaan heuse zeeboerderijen waar mosselen worden gekweekt in een hangcultuur. Hangcultuurmosselen leven niet op de bodem, maar hangen aan touwen in de stroming. Hangcultuurmosselen komen ook niet in aanraking met de zeebodem, dit zorgt ervoor dat de mosselen zandvrij zijn. Deze manier van kweken is biologisch en zorgt voor een heerlijk natuurproduct.

Mosselseizoen

Je hoort vaak dat de mossel te verkrijgen is als de r in de maand zit. Dat is niet zo. De verse mossel is te verkrijgen van ongeveer half juli tot half april. En op dit moment zijn de Zeeuwse hangcultuurmosselen er weer!

De Herberg en mosselen

In het weekend van 9 en 10 juli kunnen jullie komen genieten van Marcus’ zijn creaties met mosselen. Deze zijn te verkrijgen tijdens de lunch op beide dagen. U kunt hiervoor reserveren met een aankomst tussen 12.00 en 14.00 uur. Met goed weer is er zondag 10 juli tevens live muziek.

Zien we jullie dan?

Menu                  Menü

 

 

 

Gerelateerde berichten


Gin-tonic bij de Herberg

Gin-tonic bij de Herberg!

Heerlijk! Vier de zomer! Geniet van de zon! En doe het met gin-tonic bij de Herberg! Gin-tonic Gin-tonic wordt vaak gezien als dé zomercocktail. En er is nogal wat mogelijk op dit gebied. Zoveel gins. Daar moet voor iedereen wel een passende cocktail bij zitten. Wat maakt dit drankje nu zo aantrekkelijk? Mooi Google maar […]

27.07.2022
lunchen bij de Herberg

Lunchen bij de Herberg!

Zondagmorgen… De zon maakt ons wakker. Vandaag geen wekker. Wel het gefluit van de vogels. We hebben ons voorgenomen om te gaan genieten van de zon, het zalige nietsdoen en heerlijk eten. En dat betekent lunchen bij de Herberg! Wij hebben er zin in. Op de fiets We fietsen eerst naar Maaseik om op de markt […]

23.06.2022
Vaderdag bij Herberg Stevensweert

Vaderdag bij Herberg Stevensweert

Lekker lunchen met kreeft. Een cadeau idee? Vier dan Vaderdag bij Herberg Stevensweert. Wanneer? Vaderdag valt zoals altijd op de derde zondag in juni. Ooit zo verplaatst van oktober naar juni op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten. Dit jaar valt Vaderdag op 19 juni. Mooi toch? Afgezien van het commerciële plaatje is […]

10.06.2022