Reserveer
Direct >
De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht.

Feitjes

Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten.

De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. Ze leven in de zee maar je hebt ook zoetwatermosselen. Die uit de zee noemt men ook wel eetbare mossel.

Een mossel heeft tandjes! Helemaal vooraan die haar helpen de schelp op slot te houden.

Een mossel kan allerlei kleuren hebben maar de zwarte kleur betekent dat ze volwassen is.

Bovenal is de mossel (in normale doen) heel gezond. Ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Én ze bevatten bijzonder weinig calorieën. 100 gram gekookt mosselvlees levert 70 kcal. Kijk, dat is nog eens meegenomen.

Vangst

In de natuur worden mosselen gegeten door allerlei dieren waaronder ook de mens. Ze vormen vaak mosselbanken in getijdengebieden. Omdat ze zo geliefd zijn bij de mens zijn er meer mosselen nodig dan de natuur kan leveren. Daarom is de mens begonnen met het kweken van mosselen. Er bestaan heuse zeeboerderijen waar mosselen worden gekweekt in een hangcultuur. Hangcultuurmosselen leven niet op de bodem, maar hangen aan touwen in de stroming. Hangcultuurmosselen komen ook niet in aanraking met de zeebodem, dit zorgt ervoor dat de mosselen zandvrij zijn. Deze manier van kweken is biologisch en zorgt voor een heerlijk natuurproduct.

Mosselseizoen

Je hoort vaak dat de mossel te verkrijgen is als de r in de maand zit. Dat is niet zo. De verse mossel is te verkrijgen van ongeveer half juli tot half april. En op dit moment zijn de Zeeuwse hangcultuurmosselen er weer!

De Herberg en mosselen

In het weekend van 9 en 10 juli kunnen jullie komen genieten van Marcus’ zijn creaties met mosselen. Deze zijn te verkrijgen tijdens de lunch op beide dagen. U kunt hiervoor reserveren met een aankomst tussen 12.00 en 14.00 uur. Met goed weer is er zondag 10 juli tevens live muziek.

Zien we jullie dan?

Menu                  Menü

 

 

 

Gerelateerde berichten


Werken bij De Herberg

Werken bij De Herberg

Ook Pascalle en Marcus zijn op zoek naar aanvulling van hun team. Wil jij weten wat werken bij De Herberg inhoudt? Lees dan vooral dit blog. Pascalle en Marcus Pascalle en Marcus runnen samen hun restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Waar Pascalle de honneurs waarneemt in het restaurant, doet Marcus dit in de keuken. Aangezien hun […]

15.02.2023
Valentijn bij De Herberg

Valentijn bij De Herberg

Pascalle en Marcus bieden de mogelijkheid om het weekend tevoren Valentijn bij De Herberg te vieren. Natuurlijk kan dit ook op Valentijnsdag zelf… De liefde vieren Ofschoon je dit het jaar rond kunt vieren, vinden veel mensen Valentijnsdag dè dag om dit te doen. Dè dag om je geliefde te verrassen met iets leuks, iets […]

02.02.2023
2022, wat een jaar!

2022, wat een jaar!

Mijmeringen horen bij deze tijd van het jaar. Even terugkijken op dat wat was. We kunnen wel zeggen: 2022, wat een jaar! 2022, wat een jaar! Het inluiden van 2022 ging helemaal niet zoals gepland. De lockdown gooide roet in het eten, alles ging op slot en daar moesten we het mee doen. De thuisboxen […]

14.12.2022