Reserveer
Direct >

Coquilles kunnen op verschillende manieren bereid worden: zachtjes in boter bakken, grillen, in de schelp gratineren of rauw

Lichtzoet en nootachtig van smaak: coquilles Saint Jacques hebben qua bereiding niet veel nodig. Licht gegrild op de plaat, kort gebakken in olijfolie, maar ook rauw als carpaccio gesneden en gemarineerd in citroen smaken ze fantastisch. Het lekkerste onderdeel van de coquille is het witte stukje vlees

De échte coquilles Saint Jacques komen volgens kenners uit Bretagne. Ze zijn te herkennen aan de 13 of 14 ronde ribbels op de schelp. De Franse, Noorse en Schotse coquilles zijn allemaal afkomstig van diezelfde familie (Pecten Maximus). Ze onderscheiden zich van andere soorten doordat ze een bolle en een platte schelphelft hebben.

Openen van de Jakobsschelp
Het openen van een Jakobsschelp vereist minder kracht dan het openen van een oester, omdat er zich tussen de beide schelphelften een vrij grote kier bevindt waar de punt van een mes in gestoken kan worden.

  • Neem de Jakobsschelp vast met een doek in de hand en de bolle kant naar beneden.
  • Steek met de andere hand een stevig kort mes tussen de kier van beide schelphelften.
  • Houd het mes horizontaal en vlak tegen de bovenkant van de platte schelphelft aan en snijd met een omtrekkende beweging de spier los van de platte bovenste schelp.
  • Plaats de zijkant van een lepel tussen de ‘mossel’ en het harde kleine spierstukje aan de rechterzijde waaraan de ‘mossel’ nog vast zit. Lepel met een scheppende beweging de ‘mossel’ voorzichtig los uit het vlies en de overige inhoud
  • Spoel de Jakobsschelpen kort schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd het oranje kleurige kuit los.
  • Snijd 4 coquilles in flinterdunne plakjes, houd 4 coquilles heel om te grillen.
  • Een recept kunt u vinden op mijn FB Site kookclub Himmel en Eerd in Stevensweert

Gerelateerde berichten


Vegetarisches Weihnachtsmenü

Vereehrte Gäste, Uns ist nicht verborgen geblieben, dass stehts mehr Gäste nach unseren Vegetarischen Gerichten fragen. Seit September bieten wir ein Menü vegetarisch vegan an. Dieses kommt gut an bei unseren Gästen und darum beschlossen wir auch Ihnen so ein Menü zu Weihnachten anzubieten.   Vegatarisches Menü €.70.- Kleiner Starter Dinkelbiskuit * 7 Kräuter Spinat […]

12.10.2021

Vegetarisch kerstmenu

Lieve Gasten,   We zijn ervan bewust, dat steeds meer gasten om onze vegetarische gerechten vragen. Sinds september bieden wij in onze menukaart standaard een vegetarisch / veganistisch menu aan.   Dit wordt goed ontvangen door onze gasten en daarom hebben we besloten om met kerstmis ook voor U een kerstmenu samen te stellen.   […]

12.10.2021

Weihnachten in Stevensweert

Weihnachten in Stevensweert Sich zurücklehnen, verwöhnt werden und das lang ersehnte Gefühl erleben, sich um nichts kümmern zu müssen: Weihnachten in Stevensweert. Die Küche zaubert Fantastisches. Unser Serviceteam liest Ihnen jeden Wunsch von den Augen ab. In der Zauberwelt der weihnachtlich dekorierten Herberge halten wir die Zeit für Sie an. Vieles ist wie immer – […]

12.10.2021