Reserveer
Direct >

Coquilles kunnen op verschillende manieren bereid worden: zachtjes in boter bakken, grillen, in de schelp gratineren of rauw

Lichtzoet en nootachtig van smaak: coquilles Saint Jacques hebben qua bereiding niet veel nodig. Licht gegrild op de plaat, kort gebakken in olijfolie, maar ook rauw als carpaccio gesneden en gemarineerd in citroen smaken ze fantastisch. Het lekkerste onderdeel van de coquille is het witte stukje vlees

De échte coquilles Saint Jacques komen volgens kenners uit Bretagne. Ze zijn te herkennen aan de 13 of 14 ronde ribbels op de schelp. De Franse, Noorse en Schotse coquilles zijn allemaal afkomstig van diezelfde familie (Pecten Maximus). Ze onderscheiden zich van andere soorten doordat ze een bolle en een platte schelphelft hebben.

Openen van de Jakobsschelp
Het openen van een Jakobsschelp vereist minder kracht dan het openen van een oester, omdat er zich tussen de beide schelphelften een vrij grote kier bevindt waar de punt van een mes in gestoken kan worden.

  • Neem de Jakobsschelp vast met een doek in de hand en de bolle kant naar beneden.
  • Steek met de andere hand een stevig kort mes tussen de kier van beide schelphelften.
  • Houd het mes horizontaal en vlak tegen de bovenkant van de platte schelphelft aan en snijd met een omtrekkende beweging de spier los van de platte bovenste schelp.
  • Plaats de zijkant van een lepel tussen de ‘mossel’ en het harde kleine spierstukje aan de rechterzijde waaraan de ‘mossel’ nog vast zit. Lepel met een scheppende beweging de ‘mossel’ voorzichtig los uit het vlies en de overige inhoud
  • Spoel de Jakobsschelpen kort schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd het oranje kleurige kuit los.
  • Snijd 4 coquilles in flinterdunne plakjes, houd 4 coquilles heel om te grillen.
  • Een recept kunt u vinden op mijn FB Site kookclub Himmel en Eerd in Stevensweert

Gerelateerde berichten


Menukaart voor thuis

𝐀𝐬𝐩𝐞𝐫𝐠𝐞𝐰𝐞𝐤𝐞𝐧 Dit keer geen normaal Break-Out Box menu, nee, de komende weken staan volledig in het teken van de Asperges! Chef-kok Marcus Schmidt heeft een crimineel lekker menu bedacht rondom dit heerlijke streekproduct. Onze Asperges komt iedere dag vers van Goertz Asperges uit Montfort Liever een vier gangen dan drie? Dat kan! Je kunt gemakkelijk […]

11.05.2021

25 Jaar Menu | Hemelsvaartweekend

10 mei 1996 – 2021 HERBERG STADT STEVENSWAERT wordt vandaag 25 jaar!!!! Time flies, vandaag is Herberg Stadt Stevenswaert jarig. Dat willen we deze week met u vieren🍾. Op 10 mei 1996 opende Pascalle en Marcus Schmidt de deuren van hun kleine restaurant. Wat eerst een bruin cafe was, is nu uitgegroeid naar een restaurant […]

10.05.2021

Muttertag

Liebe Gäste, wir sind so gücklich mit der Öffnung unserer Aussen Gastronomie.Einige von Ihnen waren schon bei uns und die Freude war beiderseits gross. Nun steht Muttertag vor der Tür und ja der Wettergott spielt mit. Samstag sowie am Sonntag werden rund 23 Grad Sonnschein vorhergesagt. Wir haben für alle Mütter und natürlich Väter und […]

03.05.2021