Reserveer
Direct >

Coquilles kunnen op verschillende manieren bereid worden: zachtjes in boter bakken, grillen, in de schelp gratineren of rauw

Lichtzoet en nootachtig van smaak: coquilles Saint Jacques hebben qua bereiding niet veel nodig. Licht gegrild op de plaat, kort gebakken in olijfolie, maar ook rauw als carpaccio gesneden en gemarineerd in citroen smaken ze fantastisch. Het lekkerste onderdeel van de coquille is het witte stukje vlees

De échte coquilles Saint Jacques komen volgens kenners uit Bretagne. Ze zijn te herkennen aan de 13 of 14 ronde ribbels op de schelp. De Franse, Noorse en Schotse coquilles zijn allemaal afkomstig van diezelfde familie (Pecten Maximus). Ze onderscheiden zich van andere soorten doordat ze een bolle en een platte schelphelft hebben.

Openen van de Jakobsschelp
Het openen van een Jakobsschelp vereist minder kracht dan het openen van een oester, omdat er zich tussen de beide schelphelften een vrij grote kier bevindt waar de punt van een mes in gestoken kan worden.

  • Neem de Jakobsschelp vast met een doek in de hand en de bolle kant naar beneden.
  • Steek met de andere hand een stevig kort mes tussen de kier van beide schelphelften.
  • Houd het mes horizontaal en vlak tegen de bovenkant van de platte schelphelft aan en snijd met een omtrekkende beweging de spier los van de platte bovenste schelp.
  • Plaats de zijkant van een lepel tussen de ‘mossel’ en het harde kleine spierstukje aan de rechterzijde waaraan de ‘mossel’ nog vast zit. Lepel met een scheppende beweging de ‘mossel’ voorzichtig los uit het vlies en de overige inhoud
  • Spoel de Jakobsschelpen kort schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd het oranje kleurige kuit los.
  • Snijd 4 coquilles in flinterdunne plakjes, houd 4 coquilles heel om te grillen.
  • Een recept kunt u vinden op mijn FB Site kookclub Himmel en Eerd in Stevensweert

Gerelateerde berichten


Grote Truffelweek in Stevensweert

Degene die van Truffel houdt, zal dol zijn op dit menu   Beste truffelvrienden, We hebben iets heel speciaals voor jullie in juli. Onze Zomer Truffel Week!! 5 truffelgerechten worden geserveerd door het team rond chef-kok Marcus Schmidt. GENIET VAN EEN VOORTREFFELIJK VIJFGANGENMENU VERFIJND MET TRUFFELS, INCLUSIEF EEN WIJNBEGELEIDING IN EEN WARME SFEER OP AANVRAAG. […]

30.06.2022

Trüffelwoche in Stevensweert!

Wer Trüffel mag, wird dieses Menü Lieben Liebe Trüffelfreunde, Wir haben etwas ganz besonderes für Sie im Juli. Unsere Sommer Trüffelwoche !! 5 Trüffelgerichte werden Ihnen vom Team um Küchenchef Marcus Schmidt serviert. GENIESSEN SIE EIN ERLESENES, MIT TRÜFFEL VERFEINERTES FÜNF-GANG-MENÜ, AUF WUNSCH INKLUSIVE EINER WEINBEGLEITUNG IN HERZLICHER ATMOSPHÄRE. Auch dieses Menü ist zu einem […]

30.06.2022
lunchen bij de Herberg

Lunchen bij de Herberg!

Zondagmorgen… De zon maakt ons wakker. Vandaag geen wekker. Wel het gefluit van de vogels. We hebben ons voorgenomen om te gaan genieten van de zon, het zalige nietsdoen en heerlijk eten. En dat betekent lunchen bij de Herberg! Wij hebben er zin in. Op de fiets We fietsen eerst naar Maaseik om op de markt […]

23.06.2022