Een van mijn lievelings vissen is wilde Zeebaars De zeebaars komt zowel in zoet als zout water voor. Jonge vissen trekken vaak riviermondingen binnen waar de vissen in brakwater kunnen worden waargenomen. De vis prefereert een subtropisch klimaat en leeft hoofdzakelijk in de Atlantische Oceaan, maar ook in de Middellandse Zee. Hier een recept van […]
Geachte gasten, Kerst is bij uitstek de tijd om samen te zijn met familie en vrienden. Gezellig met z’n allen rondom de tafel genieten van een heerlijk kerstdiner. De verhalen gaan over de tafel onder het genot van een goed glas wijn. Vaak staat moeders of iemand anders van de familie al dagen van tevoren […]
Lieve vrienden en genieters van whisky, De herfst is begonnen, de bladeren vallen en de kachel heeft al een paar uurtjes gebrand. Het is dus weer tijd voor onze Whiskytasting – 5 Gangen, 6 Schotse Malt Whisky’s Op 20 november om 19.00 uur starten we met onze proeverij. De whisky’s worden op het overheerlijke menu […]
In oktober start bij ons in de Herberg het wildseizoen. Kom genieten van ons wildmenu. Wild-menu 3 gangen €. 30.- Deze aanbieding is geldig van vrijdag 16 – zondag 24 okt Kleine wilde groet uit de keuken van de herberg Mousse van eend met appel ** Soepje van pompoen uit eigen tuin Curry / paddenstoelen […]
Grote geheimtip in de Herberg Kelder 2013 Domein Angelus Estate – Angel Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon, Bulgarije Deze wijn maakt indruk door zijn volle kleur met donker kersenrode en paarse nuances. Zeer intens aroma van rijp zwarte bessen en frisse kruiden (mint) . Een zachte en sappige body. The nuances in de neus […]
Nieuw op onze wijnkaart 2014 Blaufränkisch, Bock, Hongarije Kékfrankos ( blaufränkisch ) is de meest voorkomende blauwe druif in Hongarije, ook in de regio Villany. Een mooie lichtrode wijn. In boeket en smaak wilde kersen. 6 maanden opvoeding in eiken vaten. Alcohol: 13.2% Bodem: Leisteen en löss Kékfrankos 100% Je kunt deze wijn […]
Echte Limburgse gerechten in een nieuw jasje Ik zoek Hobbykoks “vrienden” die echte Limburgse recepten / gerechten hebben om deze in een nieuw jasje te steken Mijn voorbeeld op de Foto is : huidvlees van Piet Tonnaer ( mijn huisslager) met roggenbroodkruimels, augurken en een ijsje van Limburgse mosterd. Ieder idee is […]
3 gangen menu €. 27.50 4 gangen €. 35.- Klassieke Groet uit Marcus zijn keuken Uiensoep Creme van Cevenne uien / gebakken uien / spekblokjes / stiltonkaas ** Salade Nicoise “ nieuwe stijl “ Haricots verts / Tomaten / Kappertjes / anjovis / aardappel /Artisjokken / gepocheerd ei ** Coq au Vin de Bourgogne** Kleine […]
Eendenborst met een marinade van honing en steranijs, peperkersen en spitskool Ingredienten voor 4 Personen 1 vrouwelijke eendenborst a 160 gr per persoon 2 eetl olie 4 eetl honing 50 gr steranijs 50 ml port rood Ingredienten voor peperkersen 200 gr diepvrieskersen 2 sjalotten 2 theel suiker 50 ml rode port 50 gr […]
Lieve kookvrienden, De zomer is weer voorbij en we maken weer een planning voor onze kookclubs. Wij willen even willen weten of iedereen weer de grenzen van zijn kookkennis wilt verleggen, daar wij mensen op de wachtlijst hebben staan. De doelstelling van onze club is samen een menu te bereiden, leren en verorberen van de […]