Reserveer
Direct >

Chef Blog

Een goede kok...

Een goede kok…

Een goede kok gaat met zijn tijd mee. Dat moet hij wel door de steeds veranderende behoeftes van deze maatschappij. En dus ook van zijn gasten. Veranderende behoeftes Of het nu een trend is of een feit, dat maakt in wezen niets uit. Wat wel een feit is, is dat je als kok moet inspringen […]

Lees meer..

06.09.2022
De kracht van Marcus’ keuken

De kracht van Marcus’ keuken

De kracht van Marcus’ keuken is eenvoudig uit te leggen. Het zoveel mogelijk gebruiken van de meest verse eigen producten en streekproducten. Eigen moestuin Marcus en Pascalle hebben al jaren een eigen moestuin. Onbespoten groente en fruit. Met de opbrengst hiervan creëert Marcus de lekkerste gerechten. En nu hij zich ook richt op het vegetarisch […]

Lees meer..

24.08.2022
Fruits de mer bij De Herberg

Fruits de mer bij De Herberg

Mmm …..Fruits de mer bij De Herberg… zien jullie je al zitten? Op het terras, genietend van het zonnetje en een lekker glaasje wijn? En Marcus intussen bezig zijnde op zijn Green Egg met de allerlekkerste zeevruchten schotels… Fruits de mer ofwel zeevruchten Zo worden de schaal-en schelpdieren genoemd die voor ons, de mens, geschikt […]

Lees meer..

11.08.2022
Gin-tonic bij de Herberg

Gin-tonic bij de Herberg!

Heerlijk! Vier de zomer! Geniet van de zon! En doe het met gin-tonic bij de Herberg! Gin-tonic Gin-tonic wordt vaak gezien als dé zomercocktail. En er is nogal wat mogelijk op dit gebied. Zoveel gins. Daar moet voor iedereen wel een passende cocktail bij zitten. Wat maakt dit drankje nu zo aantrekkelijk? Mooi Google maar […]

Lees meer..

27.07.2022
Zomertruffel bij de Herberg

Zomertruffel bij de Herberg!

Het is weer zover: zomertruffel bij de Herberg! Zoals ieder jaar organiseren Marcus en Pascalle ook dit jaar weer iets leuks rondom de zomertruffel. Zwarte zomertruffel De zwarte zomertruffel, ook wel Tuber Aestivum genaamd, wordt overal ter wereld gebruikt in de lekkerste gerechten. Het seizoen van deze truffel loopt van mei tot oktober, afhankelijk van […]

Lees meer..

15.07.2022

Gault Millau 2022

Pascalle en Marc Schmidt staan al meer dan twintig jaar garant voor een gemoedelijke sfeer, attente bediening en smaakvolle keuken in dit karakteristieke hoekpand aan de markt van het Maasstadje Stevensweert. We beginnen met een horentje gevuld met fijne krabmousse en een eitje gevuld met asperges afgetopt met schuim van asperges. Eendenlever komt daarna met […]

Lees meer..

01.07.2022
De Herberg en mosselen

De Herberg en mosselen

Mosselen! Je houdt ervan of niet. Bij ons in de familie zijn we er gek op. Net zoals bij Herberg Stevensweert. De Herberg en mosselen: Marcus en Pascalle hebben weer iets leuks bedacht. Feitjes Wat feitjes over mosselen, altijd leuk om te weten. De mossel is een weekdier. Om preciezer te zijn: een tweekleppig weekdier. […]

Lees meer..

01.07.2022
lunchen bij de Herberg

Lunchen bij de Herberg!

Zondagmorgen… De zon maakt ons wakker. Vandaag geen wekker. Wel het gefluit van de vogels. We hebben ons voorgenomen om te gaan genieten van de zon, het zalige nietsdoen en heerlijk eten. En dat betekent lunchen bij de Herberg! Wij hebben er zin in. Op de fiets We fietsen eerst naar Maaseik om op de markt […]

Lees meer..

23.06.2022
Vaderdag bij Herberg Stevensweert

Vaderdag bij Herberg Stevensweert

Lekker lunchen met kreeft. Een cadeau idee? Vier dan Vaderdag bij Herberg Stevensweert. Wanneer? Vaderdag valt zoals altijd op de derde zondag in juni. Ooit zo verplaatst van oktober naar juni op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten. Dit jaar valt Vaderdag op 19 juni. Mooi toch? Afgezien van het commerciële plaatje is […]

Lees meer..

10.06.2022
Bib Gourmand en Herberg Stevensweert

Bib Gourmand en Herberg Stevensweert

Michelin nieuws: Bib Gourmand Op 10 mei 1996 openden Pascalle en Marcus de deuren van hun eigen restaurant: Restaurant Herberg Stadt Stevensweert. Nu, 26 jaar later is het restaurant een begrip in Midden-Limburg en daarbuiten. En afgelopen maandag voor de 14 e keer op rij bekroond met de Bib Gourmand van Michelin. Het enige restaurant […]

Lees meer..

03.06.2022