Chef Blog

Ons Kerstdessert op Video !!

  Ooit al eens gezien hoe een chef zijn desserts bereidt? Je kunt het nu zien in de video die ik voor jullie gemaakt heb! het Dessert bestaat uit warme en koude componenten zoals: Frambozen warm kieselsteen van chocolade / passievrucht / yoghurt /amandel / cornflakes / crispy zand van witte en pure chocolade bloedsinaasapplsorbet […]

03.12.2015

Nieuw op de Herberg Kaart. Hamachi Filet! top Kwaliteit en super lekker

De gele vinvis, die hamachi wordt genoemd, is afkomstig uit de familie van de makreel en is met name tijdens het winterseizoen een populaire vissoort in Japan. Hamachi wordt rauw gebruikt in sushi, maar is gegrild of gebakken ook erg smakelijk. Voor hamachi geldt: hoe hoger het vetgehalte van de vis, hoe beter de smaak. […]

30.11.2015

Moleculair koken met kinderen van Basisschool De Maasparel

Moleculair koken met de kinderen van Basisschool De Maasparel   Op maandag 14.december koken wij weer samen met de “Kids” van onze Basisschool hier in Stevensweert. Het Thema : Moleculaire keuken!! We geven niet alleen onze eigen kookworkshop , Kinderworkshop voor Kindervakantiewerk, maar ook al de 5de keer koken voor de leerlingen vanaf Group 4! Wat is […]

27.11.2015

Leuke actie tot 3. Januari 2016!

Geniet van dit culinaire 4 gangen menu in Stevensweert, een écht eiland in de Maas, voor slechts € 34,95. In Limburg, tussen Maaseik en Roermond, ligt het charmante dorpje Stevensweert. Aan de schitterende markt ligt een restaurant dat hoog staat aangeschreven bij de bourgondiërs uit de streek: Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Sinds 1996 leggen Gastvrouw […]

23.11.2015

Eske Oyster & Huitres Cocollos met dank aan Fish XL

een bijzondere oester! op voorbestelling zal ik deze oesters serveren De Eske Oyster is afkomstig uit de Donegal Bay in Ierland. De Donegal baai bied een schitterende oester van uitstekende kwaliteit. De oester is zilt in de mond met een zoete nasmaak. Ideaal als aperitief te serveren. De Huitres Cocollos komen uit de wateren van […]

20.11.2015

BiB Gourmand & Gault Millau 2016 !

Lieve gasten, De fel gewaardeerde Bib Gourmand 2016 is in november 2015 weer toegekend aan Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Tevens zijn wij dit jaar opgenomen in de Gault Millau met 13 van de 20 punten.  Dit heeft onze verwachtingen weer overtroffen. Dit is een teken dat we op de juiste weg zijn. Wij danken al […]

19.11.2015

Vrijdag 18 december Kaarsenfeest

Vrijdag 18 december Kaarsenfeest   Op vrijdag 18 december is er weer het kaarsenfeest op het Jan van Steffeswertplein  in Stevensweert. Om  19.00 uur wordt het festijn geopend en vanaf dat moment branden vele kaarsjes, zingen verschillende koren uit de omgeving hun lied en kunt u een levende kerststal bekijken. Kortom even stilstaan bij Kerst. […]

19.11.2015

Silvester Het jaar- einde nadert: nog enkele weken en we leven in 2016

Silvester Het jaar- einde nadert: nog enkele weken en we leven in 2016. Met silvester waarin velen de feestelijke dis delen met hun dierbaren, kijken we terug op de roerige tijd van afgelopen jaar. Het maakt ons zeer duidelijk dat we onze naasten moeten koesteren. Wij van restaurant Herberg Stadt Stevenswaert doen er alles aan […]

18.11.2015

Gin ? wat een geweldig product

in mijn Chef Blog schrijf ik over 4 verschillende Gin Soorten Broker”s London Gin Dry Broker’s Gin of beter nog ‘The Gentleman’s Gin’ is een relatief nieuw merk van gin op de markt. Hij is voor het eerst uitgebracht in 1998 door Martin en Andy Dawson. De gin zelf is gebaseerd op een recept dat […]

10.11.2015

BiB Gourmand Vermelding 2016!

Michelin heeft vandaag de nieuwe lijst van Bib Gourmand bekendgemaakt, dat zijn restaurants waar je voor maximaal 37 euro een prima 3-gangenmenu kunt krijgen. sinds 2008 hebben wij nu de BiB GOurmand hier in Stevensweert en ook in 2016 !!!! Stevensweert staat verder door ons Restaurant op de culinaire kaart!!! Super Trots …en Super Trots […]

10.11.2015