Chef Blog

Uitmuntend genieten van een culinair 4-gangendiner voor slechts € 32,50!Te reserveren tot 25 maart 2016

Uitmuntend genieten van een culinair 4-gangendiner voor slechts € 32,50! Gelegen tussen de oude en nieuwe Maas vind je het middeleeuwse dorpje Stevensweert. Een prachtig gebied waar je de historie weer kunt beleven en waar het heerlijk wandelen en vertoeven is! Tevens zijn vanuit Stevensweert rondvaarten te maken over het prachtige watergebied. Midden in het […]

22.02.2016

Het grote Truffeltasting in Stevensweert

Truffelliefhebbers, Er mag weer getruffeld worden in de Herberg….. Voor truffelfans hebben wij een goed bericht gehad uit Italië. Vrijdag 26, zaterdag 27  vanaf 17.30 uur en zondag 28 februari vanaf 12.00 uur hebben wij een truffeltasting. Marcus zijn truffelmenu €. 48.- Start Macarons met een truffel-botercreme ** 5 min Bio ei In  panko met […]

19.02.2016

Bianchetto Truffel

De Bianchetto, de Tuber Albidum, wordt gevonden en we mogen spreken over een redelijk goed gerijpte truffel. De bianchetto is een eigenaardige truffelsoort waar vaak misverstanden over zijn. Hij is van nature vochtig en voelt nattig aan. De oorzaak hiervan ligt in de grondsoort waar deze truffelsoort gevonden wordt, deze is zanderig en vochthoudend. Een […]

15.02.2016

…wij horen bij de Top 500 van Nederland…

Geachte dhr. Schmidt, jullie behoren tot de HEERLIJK Top 500 Restaurants van Nederland. …….wat een leuk begin van deze ontvangene brief..wij zijn heel erg vereerd en trots om ons en Stevensweert nog verder op de kaart te zetten. Dit is het loon voor het ons mooie werk, koken en service wat wij sinds 20 jaar […]

03.02.2016
Chef Blog Video Restaurant Stevensweert

Konfijten is conserveren

Geconfijte eendenbout Geplaatst door Herberg Stadt Stevenswaert op vrijdag 29 januari 2016

29.01.2016
Chef Blog Video Restaurant Stevensweert

Vergeten Groenten

Amuse Bouche uit de Herberg Keuken Vergeten wortelsoorten paars / oranje / geel met kruimels van algen!Amuse Geulle uit Marcus zijn keukenDe film is gemaakt door Oscar Schmidt Geplaatst door Herberg Stadt Stevenswaert op zondag 10 januari 2016

29.01.2016

King Crab / Serrano Ham / Wasabiijs / Komkommer

200g verse kingcrab / rasp van verse Bergamot / 1 lepel mayonaise vermegen en op smaak brengen verschillenede toebereidingen van komkommer gemarineerd met sushi azijn 200g Boiron groene appel /  50 g suiker / 20 g Sosa Gelcreme alles opkloppen met een garde Hotami Chips( (gedroogde Coquilles Wakame) vul de Serrano Ham met King Crabsalade en […]

22.01.2016

Carpaccio van Coquilles met aardappelsalade / witlof en lauwarme truffelsalade

8 verse schotes Coquilles / 2 stronken belge witlof 2 vastkokende aardappels/ 1 eetlepel mayonaise /1 eetlepel bieslook / 1 teelepel Tabernas Olijfolie 1 dl kipfond /1 dl truffelblokjes / 1/2 dl Aceto Balsamico 12 jaar gerijpt /1 dl Tabernas Olijfolie Maak de Coquilles los ,spoel ze schoon /dep  ze droog maak de witlof schoon […]

22.01.2016

nu vers in Marcus zijn Keuken!! Wat is Bergamot

Bergamot wordt gekweekt in zuidelijk Italië en is de smaakmaker die gebruikt wordt in Earl Grey thee.een citrusvrucht waaruit bergamotolie wordt gewonnen. De bergamot (Citrus bergamia, ook wel Citrus aurantium subsp. bergamia) is een kleine, ronde tot peervormige, zure citrusvrucht, die aan een boom groeit. De boom kan ongeveer 4 meter hoog worden.De naam bergamot […]

21.01.2016
Chef Blog Video Restaurant Stevensweert

Vergeten Groenten…..een Amuse Geulle uit Marcus zijn keuken

Vergeten wortelsoorten paars / oranje / geel met kruimels van algen!Amuse Geulle uit Marcus zijn keukenDe film is gemaakt door Oscar Schmidt Geplaatst door Herberg Stadt Stevenswaert op zondag 10 januari 2016

14.01.2016