Chef Blog

Chateaubriand onder extra aandacht

Vanaf nu op onze menukaart aan Tafel geserveerd door gastvrouw Pascalle…groente uit eigen tuin ….Sauce Bearnaisse en natuurlijk dikke friet… Klassieke keuken gekookt door Marcus met een fining touch…..of met herfstruffel …..heb je er zin in???? Ik werk met het beste rundvlees, nu uit New Zealand 180 dagen grainfread Chateaubriand is een runderbiefstuk van ruim 200 gram. De […]

14.09.2015

Het zwarte Goud…Truffels in Limburg

De truffel is een cadeau voor de kok, ze kruipt zowel in de rol van de diva in de meest culinaire bereidingen, maar ze flirt evengoed met een boerengerecht of een goed stuk brood ! zegt Marcus Schmidt. De chef heeft een menu in vier gangen als een offergave samengesteld, waarbij hij alle registers van de […]

03.09.2015

Truffelweekend in Stevensweert

De traditie is er en we kijken er elk jaar reikhalzend naar uit. Op  vrijdag 18 , zaterdag 19 september en zondag 20 september brengt Marcus Schmidt weer een eerbetoon aan de truffel in zijn Restaurant in Stevensweert. Zo wordt het rustige dorpje Stevensweert dé ontmoetingsplaats voor de echte liefhebbers. De truffel is een cadeau […]

03.09.2015

BBQ en Chillen

Het weer was vandaag ietsje minder, de lunch daarentegen des te beter! Eerst hebben we met zijn allen de lunch in groepjes klaargemaakt en daarna alle buikjes goed gevuld. Om het helemaal af te maken werd de lunch voorzien van een feestelijke, zelfgemaakte, cocktail. BBQ Chillen in Midden Limburg in Stevensweert.

01.09.2015

Recept: Makreel Limburg, een keer anders

Dit gericht heb ik op vakantie gegeten. Daar heb ik van genoten. Vanaf November koken wij dit gerecht in onze kookclub in het limburgse Vestingstadje Stevensweert. Makreel in een oosters jasje Ingrediënten voor 4 personen

31.08.2015