Chef Blog

In oktober start bij ons in de Herberg het wildseizoen

In oktober start bij ons in de Herberg het wildseizoen. Kom genieten van ons wildmenu. Wild-menu 3 gangen €. 30.- Deze aanbieding is geldig van vrijdag 16 – zondag 24 okt Kleine wilde groet uit de keuken van de herberg Mousse van eend met appel ** Soepje van pompoen uit eigen tuin Curry / paddenstoelen […]

13.10.2015

Pascalle proeft wijnen voor het wildseizoen

Grote geheimtip in de Herberg Kelder 2013  Domein Angelus Estate – Angel Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon, Bulgarije   Deze wijn maakt indruk door zijn volle kleur met donker kersenrode en paarse nuances. Zeer intens aroma van rijp zwarte bessen en frisse kruiden (mint) . Een zachte en sappige body. The nuances in de neus […]

08.10.2015

Top wijnen uit de Kelder van Pascalle

Nieuw op onze wijnkaart 2014  Blaufränkisch, Bock, Hongarije   Kékfrankos  ( blaufränkisch ) is de meest voorkomende blauwe druif in Hongarije, ook in de regio Villany. Een mooie lichtrode wijn. In boeket en smaak wilde kersen. 6 maanden opvoeding in eiken vaten. Alcohol: 13.2% Bodem: Leisteen en löss Kékfrankos 100%   Je kunt deze wijn […]

08.10.2015

Echte Limburgse gerechten in een nieuw jasje

Echte Limburgse gerechten in een nieuw jasje   Ik zoek Hobbykoks “vrienden” die echte Limburgse recepten / gerechten hebben om deze in een nieuw jasje te steken   Mijn voorbeeld op de Foto is : huidvlees van Piet Tonnaer ( mijn huisslager) met roggenbroodkruimels, augurken en een ijsje van Limburgse mosterd.   Ieder idee is […]

02.10.2015

Heerlijk 10 daagse ook bij ons in Stevensweert

3 gangen menu €. 27.50 4 gangen €. 35.- Klassieke Groet uit Marcus zijn keuken Uiensoep Creme van Cevenne uien / gebakken uien / spekblokjes / stiltonkaas ** Salade Nicoise “ nieuwe stijl “ Haricots verts / Tomaten / Kappertjes / anjovis / aardappel /Artisjokken / gepocheerd ei ** Coq au Vin de Bourgogne** Kleine […]

29.09.2015

Eendenborst met een marinade van honing en steranijs, peperkersen en spitskool

Eendenborst met een marinade van honing en steranijs, peperkersen en spitskool   Ingredienten voor 4 Personen 1 vrouwelijke eendenborst a 160 gr per persoon 2 eetl olie 4 eetl honing 50 gr steranijs 50 ml port rood   Ingredienten voor peperkersen 200 gr diepvrieskersen 2 sjalotten 2 theel suiker 50 ml rode port 50 gr […]

29.09.2015

in November start onze nieuwe Kookworkshop

Lieve kookvrienden, De zomer is weer voorbij en we maken weer een planning voor onze kookclubs. Wij willen even willen weten of iedereen weer de grenzen van zijn kookkennis wilt verleggen, daar wij mensen op de wachtlijst hebben staan. De doelstelling van onze club is samen een menu te bereiden, leren en verorberen van de […]

25.09.2015

Dinerweek RTL4 en Couverts

Beste Gasten Bij TV zender RTL 4 en Couverts start op zaterdag 30 oktober de dinerweek. Wij zijn van RTL 4 uitgezocht om hieraan deel te nemen. Wij hebben na kort overlegd te hebben toegezegd en wij verheugen ons erop. Ons motto voor dit evenement is : klassieke keuken in een modern jasje De volgende […]

25.09.2015

Marcus on Tour

Marcus on Tour  is ontzettend populair onder de  gasten . Daarom koken wij nu ook thuis. Een van mijn vaste gasten vroeg of ik op locatie kon koken. En daarna kwamen er steeds meer bij: walking diners op locaties, thuisdiners van zes gangen. Ik ben ook bereid om bruiloften te koken. Koken on Tour willen […]

22.09.2015

sinds 5 jaar in de duits Gids – Aral Schlemmer Atlas

Das Restaurant über sich Geheimtipp Zwar keines Sterns, dafür aber eines exzellenten Rufs erfreut sich im nur wenige Kilometer von Maasbracht entfernten 1200-Seelendorf Stevensweert das Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert, unter Gourmets so etwas wie ein Geheimtipp. Das Ehepaar Pascalle und Marcus Schmidt führt das idyllisch auf dem Marktplatz gelegene Restaurant seit 18 Jahren. Zu zivilen […]

19.09.2015