Chef Blog

in November start onze nieuwe Kookworkshop

Lieve kookvrienden, De zomer is weer voorbij en we maken weer een planning voor onze kookclubs. Wij willen even willen weten of iedereen weer de grenzen van zijn kookkennis wilt verleggen, daar wij mensen op de wachtlijst hebben staan. De doelstelling van onze club is samen een menu te bereiden, leren en verorberen van de […]

25.09.2015

Dinerweek RTL4 en Couverts

Beste Gasten Bij TV zender RTL 4 en Couverts start op zaterdag 30 oktober de dinerweek. Wij zijn van RTL 4 uitgezocht om hieraan deel te nemen. Wij hebben na kort overlegd te hebben toegezegd en wij verheugen ons erop. Ons motto voor dit evenement is : klassieke keuken in een modern jasje De volgende […]

25.09.2015

Marcus on Tour

Marcus on Tour  is ontzettend populair onder de  gasten . Daarom koken wij nu ook thuis. Een van mijn vaste gasten vroeg of ik op locatie kon koken. En daarna kwamen er steeds meer bij: walking diners op locaties, thuisdiners van zes gangen. Ik ben ook bereid om bruiloften te koken. Koken on Tour willen […]

22.09.2015

sinds 5 jaar in de duits Gids – Aral Schlemmer Atlas

Das Restaurant über sich Geheimtipp Zwar keines Sterns, dafür aber eines exzellenten Rufs erfreut sich im nur wenige Kilometer von Maasbracht entfernten 1200-Seelendorf Stevensweert das Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert, unter Gourmets so etwas wie ein Geheimtipp. Das Ehepaar Pascalle und Marcus Schmidt führt das idyllisch auf dem Marktplatz gelegene Restaurant seit 18 Jahren. Zu zivilen […]

19.09.2015

Kleine braadworstjes met gebakken aardappelsalade en appelmosterd

Vanaf nu zet ik regelmatig recepten uit de oude doos op mijn Chef Blog Ingrediënten mayonaise   1 eigeel 100 ml plantaardige olie 1 eetl mosterd 2 eetl dragonazijn Zout, suiker, peper       Ingrediënten gebakken aardappelsalade   aardappels Plantaardige olie 1 bosuitje   Ingrediënten appelmosterd   100 ml middelscherpe mosterd 200 ml plantaardige […]

18.09.2015

Chateaubriand onder extra aandacht

Vanaf nu op onze menukaart aan Tafel geserveerd door gastvrouw Pascalle…groente uit eigen tuin ….Sauce Bearnaisse en natuurlijk dikke friet… Klassieke keuken gekookt door Marcus met een fining touch…..of met herfstruffel …..heb je er zin in???? Ik werk met het beste rundvlees, nu uit New Zealand 180 dagen grainfread Chateaubriand is een runderbiefstuk van ruim 200 gram. De […]

14.09.2015

Het zwarte Goud…Truffels in Limburg

De truffel is een cadeau voor de kok, ze kruipt zowel in de rol van de diva in de meest culinaire bereidingen, maar ze flirt evengoed met een boerengerecht of een goed stuk brood ! zegt Marcus Schmidt. De chef heeft een menu in vier gangen als een offergave samengesteld, waarbij hij alle registers van de […]

03.09.2015

Truffelweekend in Stevensweert

De traditie is er en we kijken er elk jaar reikhalzend naar uit. Op  vrijdag 18 , zaterdag 19 september en zondag 20 september brengt Marcus Schmidt weer een eerbetoon aan de truffel in zijn Restaurant in Stevensweert. Zo wordt het rustige dorpje Stevensweert dé ontmoetingsplaats voor de echte liefhebbers. De truffel is een cadeau […]

03.09.2015