Chef Blog

Eske Oyster & Huitres Cocollos met dank aan Fish XL

een bijzondere oester! op voorbestelling zal ik deze oesters serveren De Eske Oyster is afkomstig uit de Donegal Bay in Ierland. De Donegal baai bied een schitterende oester van uitstekende kwaliteit. De oester is zilt in de mond met een zoete nasmaak. Ideaal als aperitief te serveren. De Huitres Cocollos komen uit de wateren van […]

20.11.2015

BiB Gourmand & Gault Millau 2016 !

Lieve gasten, De fel gewaardeerde Bib Gourmand 2016 is in november 2015 weer toegekend aan Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Tevens zijn wij dit jaar opgenomen in de Gault Millau met 13 van de 20 punten.  Dit heeft onze verwachtingen weer overtroffen. Dit is een teken dat we op de juiste weg zijn. Wij danken al […]

19.11.2015

Vrijdag 18 december Kaarsenfeest

Vrijdag 18 december Kaarsenfeest   Op vrijdag 18 december is er weer het kaarsenfeest op het Jan van Steffeswertplein  in Stevensweert. Om  19.00 uur wordt het festijn geopend en vanaf dat moment branden vele kaarsjes, zingen verschillende koren uit de omgeving hun lied en kunt u een levende kerststal bekijken. Kortom even stilstaan bij Kerst. […]

19.11.2015

Silvester Het jaar- einde nadert: nog enkele weken en we leven in 2016

Silvester Het jaar- einde nadert: nog enkele weken en we leven in 2016. Met silvester waarin velen de feestelijke dis delen met hun dierbaren, kijken we terug op de roerige tijd van afgelopen jaar. Het maakt ons zeer duidelijk dat we onze naasten moeten koesteren. Wij van restaurant Herberg Stadt Stevenswaert doen er alles aan […]

18.11.2015

Gin ? wat een geweldig product

in mijn Chef Blog schrijf ik over 4 verschillende Gin Soorten Broker”s London Gin Dry Broker’s Gin of beter nog ‘The Gentleman’s Gin’ is een relatief nieuw merk van gin op de markt. Hij is voor het eerst uitgebracht in 1998 door Martin en Andy Dawson. De gin zelf is gebaseerd op een recept dat […]

10.11.2015

BiB Gourmand Vermelding 2016!

Michelin heeft vandaag de nieuwe lijst van Bib Gourmand bekendgemaakt, dat zijn restaurants waar je voor maximaal 37 euro een prima 3-gangenmenu kunt krijgen. sinds 2008 hebben wij nu de BiB GOurmand hier in Stevensweert en ook in 2016 !!!! Stevensweert staat verder door ons Restaurant op de culinaire kaart!!! Super Trots …en Super Trots […]

10.11.2015

Een van mijn lievelings vissen is wilde Zeebaars

Een van mijn lievelings vissen is wilde Zeebaars   De zeebaars komt zowel in zoet als zout water voor. Jonge vissen trekken vaak riviermondingen binnen waar de vissen in brakwater kunnen worden waargenomen. De vis prefereert een subtropisch klimaat en leeft hoofdzakelijk in de Atlantische Oceaan, maar ook in de Middellandse Zee. Hier een recept van […]

22.10.2015

Drie dagen Kerstmenu in Stevensweert

Geachte gasten, Kerst is bij uitstek de tijd om samen te zijn met familie en vrienden. Gezellig met z’n allen rondom de tafel genieten van een heerlijk kerstdiner. De verhalen gaan over de tafel onder het genot van een goed glas wijn. Vaak staat moeders of iemand anders van de familie al dagen van tevoren […]

19.10.2015

Whiskey Tasting op vrijdag 20.November

Lieve vrienden en genieters van whisky, De herfst is begonnen, de bladeren vallen en de kachel heeft al een paar uurtjes gebrand. Het is dus weer tijd voor onze Whiskytasting – 5 Gangen, 6 Schotse Malt Whisky’s Op 20 november om 19.00 uur starten we met onze proeverij. De whisky’s worden op het overheerlijke menu […]

15.10.2015

In oktober start bij ons in de Herberg het wildseizoen

In oktober start bij ons in de Herberg het wildseizoen. Kom genieten van ons wildmenu. Wild-menu 3 gangen €. 30.- Deze aanbieding is geldig van vrijdag 16 – zondag 24 okt Kleine wilde groet uit de keuken van de herberg Mousse van eend met appel ** Soepje van pompoen uit eigen tuin Curry / paddenstoelen […]

13.10.2015