Stap voor stap hebben Pascalle en Marcus dit jaar aanpassingen doorgevoerd die passen bij hun nieuwe stijl. Hierbij past ook een nieuwe naam. Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert is voortaan Herberg Stevensweert… Nieuwe stijl Zoals de gasten inmiddels hebben gemerkt is er stapsgewijs gedurende het jaar steeds iets aangepast bij Herberg Stevensweert. Het interieur is geschilderd. […]
Zet in de agenda: 3 september fruits de mer bij Herberg Stevensweert! Fruits de mer Fruits de mer oftewel zeevruchten. Een mooie naam voor al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Tenminste, als je ervan houdt natuurlijk. Het is alleen al een genot om te kijken naar deze etagère vol met garnalen, oesters, […]
Kreeft op de menukaart, dat doet watertanden, nietwaar? Maar ook in levende lijve, in zijn natuurlijke omgeving, is de kreeft een bijzonder dier. Wat is een kreeft? Een kreeft valt onder de schaaldieren of kreeftachtigen. Net als de krab. Het lichaam van deze dieren is verdeeld in kleine eenheden, allemaal voorzien van een pantser. Nu […]
Scampi, kreeft, haring. Allemaal lekkers uit de zee. En Marcus verwerkt ze in zijn klassiekers… Vaderdag Tijdens Vaderdag presenteren Pascalle en Marcus jullie een scampi menu. Ofschoon de amuse bestaat uit een trio van haring, komt in de rest van het menu de scampi of gamba terug. Geen slecht begin lijkt me zo. Het menu […]
Bubbels! Een heerlijk begin van een avondje uit. Of wanneer je iets te vieren hebt. Of gewoon, zomaar… Soorten bubbels Er zijn veel soorten bubbels. We proosten er graag mee op feestjes, we luiden er een nieuw jaar mee in, we drinken het als aperitiefje, met of zonder een toevoeging. Het heeft iets feestelijks, die […]
Pascalle in the picture: ze heeft het wel niet zo graag en toch mag wel eens naar voren komen dat Pascalle, behalve het gezicht van het restaurant, de sturende kracht op de achtergrond is. Geregel De drukke maanden zijn begonnen. Voor Pascalle en Marcus houdt dit in dat zij het mooie terras in gebruik hebben […]
De Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert. En dat voor de 15e keer op rij! Het enige restaurant in Limburg dat deze prestatie heeft neergezet. Heel bijzonder! Waarderingen Binnen de restaurantwereld zijn er drie gidsen die ieder jaar waarderingen uitgeven aan restaurants. Dit zijn Michelin, waarschijnlijk de meest bekende, die hun sterren uitdelen. Gault & […]
Ze zijn er weer! De koningin van de groente steekt haar kopje boven de grond uit! Het asperges seizoen is begonnen! Zoveel mogelijkheden Aan inspiratie ontbreekt het Marcus bepaald niet. Zoveel lekkers is er te bereiden met asperges. Daarom kiezen Pascalle en Marcus er dit jaar voor een lunch te serveren ter opening van het […]