Bubbels! Een heerlijk begin van een avondje uit. Of wanneer je iets te vieren hebt. Of gewoon, zomaar… Soorten bubbels Er zijn veel soorten bubbels. We proosten er graag mee op feestjes, we luiden er een nieuw jaar mee in, we drinken het als aperitiefje, met of zonder een toevoeging. Het heeft iets feestelijks, die […]
Pascalle in the picture: ze heeft het wel niet zo graag en toch mag wel eens naar voren komen dat Pascalle, behalve het gezicht van het restaurant, de sturende kracht op de achtergrond is. Geregel De drukke maanden zijn begonnen. Voor Pascalle en Marcus houdt dit in dat zij het mooie terras in gebruik hebben […]
De Bib Gourmand 2023 voor Herberg Stevensweert. En dat voor de 15e keer op rij! Het enige restaurant in Limburg dat deze prestatie heeft neergezet. Heel bijzonder! Waarderingen Binnen de restaurantwereld zijn er drie gidsen die ieder jaar waarderingen uitgeven aan restaurants. Dit zijn Michelin, waarschijnlijk de meest bekende, die hun sterren uitdelen. Gault & […]
Ze zijn er weer! De koningin van de groente steekt haar kopje boven de grond uit! Het asperges seizoen is begonnen! Zoveel mogelijkheden Aan inspiratie ontbreekt het Marcus bepaald niet. Zoveel lekkers is er te bereiden met asperges. Daarom kiezen Pascalle en Marcus er dit jaar voor een lunch te serveren ter opening van het […]
Het is de mensen van Stevensweert natuurlijk niet ontgaan: De Herberg heeft een mural! De murals Omdat Amici Insulae hun 40-jarig jubileum viert hebben ze iets heel bijzonders bedacht. 3 Gevels of wanden van Stevensweert krijgen murals die betrekking hebben op de verhalen van en rondom Stevensweert. In de hoop dat de verhalen op deze […]
Zoals elke kok is Marcus geïnteresseerd in de nieuwste snufjes voor in de keuken. Maar sommige snufjes zijn wel heel speciaal. Daarom vandaag alles over Marcus’ geheime liefde! Green Egg Wie Marcus volgt op social media zal het langs hebben zien komen. Zijn liefde voor het vak die tot uiting komt in de filmpjes over […]
Marcus heeft 2023 uitgeroepen tot het jaar van de klassiekers bij De Herberg. En daar hoort chateaubriand zeker bij! Klassiekers bij De Herberg Waar denkt Marcus dan aan, zullen jullie je afvragen. Om te beginnen natuurlijk de aangekondigde chateaubriand. En verder kalfszwezerik, zeetong, tartaar. Allemaal later dit jaar. Ook de luxere klassiekers komen langs. De […]
De vakantie zit erop. Marcus en Pascalle hebben leuke ideeën opgedaan. En met goede zin starten ze met het truffelweekend bij De Herberg. Mmm… Truffels, truffels, truffels? Zoveel soorten, zoveel smaken. Er is al veel over geschreven. Maar niet alles is wat het lijkt. Truffels worden verkocht als smaakmakers, bijvoorbeeld in truffelolie, truffelmayonaise, truffelkaas. Meestal […]