Reserveer
Direct >
Chateaubriand bij De Herberg
CHATEAUBRIAND,
Op zondag 26 maart luiden we het jaar van de klassiekers in!
CHATEAUBRIAND aan tafel bereid
Geserveerd door gastvrouw Pascalle ….. Wintergroente uit eigen tuin …. Sauce Bearnaise en natuurlijk dikke huisgemaakte frieten.

Klassieke keuken / gerechten met een moderne touch gekookt door het team van Marcus … heb je zin ???

Ik werk met Belgisch rundvlees, 240 dagen gevoerd met graan

Chateaubriand is een ossenhaas met een gewicht van meer als 200 gr. Het stuk vlees wordt uit de kop van het filet gesneden.
De naam komt van François René de Chateaubriand, Frans schrijver en politicus. De chef-kok van de Vicomte de Chateaubriand zou voor het eerst zo’n biefstuk hebben bereid. Het vlees komt van de kleine kop van een koe. Deze bevindt zich in het achterste kwart boven het zogenaamde grote hoofd en de enkel. De kleine kop is een mals stuk vlees waaruit ook tournedos worden gesneden.

Wij serveren deze klassieker zowel voor de lunch als het diner!
S’ Middags vanaf 12.00 uur ( aankomst tot 13.30 uur ) en s’ Avonds vanaf 18.00 uur heten wij u van harte welkom.

 

Menu  ChateauBriand €.45.- per Persoon

Kleine Amuses uit de keuken
**
Gerookte forel
Sandwich | Avocado | Mierikswortel | Kropsla
**
Chateaubriand van de Green Egg
Wintergroente | Huisgemaakte dikke Frieten | Sauce Bearnaise
**
Dame Blanche 2.0
of
Kaasvariatie van Affineur Frederic van Tricht uit Antwerpen
Stroop | Brood | Dadels | Druiven
( Meerprijs €. 6.50 )